[]

estetik duygusunu nasıl arttırıyoruz ki

Şimdi şöyle bir durum var. Bende hiç ama hiç estetik duygusu yok. Mesela pasta yaparım üzerini süslerken iğrenç bir hal alır, kıyafet seçip uyduramam, saçımı yapamam, evi düzenlerim ama bir türlü o havalı görüntüye ulaşamam. Mesela böyle bazıları çalışma masalarının fotoğraflarını filan atıyor ya instagrama, onlara bakıyorum baya estetik duruyor. Benim masam olsa kesin öyle gözükmezdi. Gerçi çalışma masam yok ama olsaydı diyorum ya eminim kalemler kalemlikte kitaplar üst üste, kendi içinde bir düzen olurdu ama öyle göze hoş gözükmezdi.
Derdimi anlatabildiysem soruya geçiyorum: Ne yapmalıyım ki biraz estetik duygum artsın? Siz ne yapıyorsunuz da öyle güzel sonuçlar alıyorsunuz ben alamıyorum? İşin sırrı ne?



 
Hangi konuda estetik duygunu arttırmak istiyorsan o konuda tasarım bloglarına bakabilirsin. Gözün bu blogları tükettikçe estetik duygun artacaktır.


  • perkele  (14.07.14 01:06:33) 
Taklit ederek başla sonra zamanla kendi tarzun oluşur


  • rubiks cube  (14.07.14 01:18:50) 
yollardan biri şu olabilir:

nice looking cakes

bunu yazın gugıl görsellere ve gelen sonuçlara bakın mesela...

sonra

nicely decorated bedrooms
n... d... homes
n... d... kitchens
n... d... offices

filan diye yüzlerce fotoğrafa baka baka baka baka, sizin de kafanızda giderek bir şeyler oluşur. onların hoş dediğini ille de beğenmek zorunda değilsiniz. içlerinden çok beğendikleriniz de olabilir. böyle böyle gelişir.
  • compadrito  (14.07.14 03:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.