[]

format sonrası E diski kayboldu

sevgili ekşidaşlar başlıktan da anlaşılabileceği gibi format attıktan sonra c ve e olarak ikiye ayrılmış bilgisayarda sadece c kaldı. neden e kaybolmuş olabilir? ve nasıl geri bulabilirim? şimdiden sağolun.




 
denetim masası > yönetici araçları > bilgisayar yönetimi > disk yönetimi. burada olması gerek, varsa sağ tıklayıp harf atayın


  • carnicero  (25.06.09 20:23:45) 
malesef orda da gözükmüyor...


  • yum cimih  (25.06.09 20:27:47) 
format atarken her adımda doğru şeyi yaptığınıza emin misiniz?


  • rentts1  (25.06.09 20:32:01) 
muhtemelen c yi bastan bolmussun, c surucunun boyutu eskisinden fazla mi?


  • kurukafa  (25.06.09 20:35:07) 
eminim... lakin insanlık hali hata olmuşsa bu nasıl sonuç verir?


  • yum cimih  (25.06.09 20:36:56) 
aynı değişen bir şey yok c format öncesindeki ile aynı sadece içi boş


  • yum cimih  (25.06.09 20:39:19) 
hocam format işleminden sonra windows'u yeniden yüklerken partiton atama kısmında e'yi de formatlamışsınız, yeniden biçimlendirmemişsiniz gibi geliyor bana.


  • cro magnon  (25.06.09 21:05:09) 
partition magic programı bu sorunu çözer


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (25.06.09 21:24:46) 
partition magic, acronis disk director gibi bişey lazım.


  • ency  (25.06.09 21:29:18) 
partition magic programı bu sorunu nasıl çözer peki?


  • yum cimih  (25.06.09 21:33:57) 
şu anda sizin e partitionunuz yok. biçimlendirirmemiş alanınız var kocaman. partition programlarında o biçimlendirilmemiş hard disk kısımlarını biçimlendireceksiniz(ntfs falan hangisini istiyorsanız).

böylece o hafızaya erişebilirsiniz. ama boş olacak yani :) e'nin içindekilere baybay.
  • cro magnon  (25.06.09 21:40:36) 
çok sağolun ekşidaşlar ilginiz için... galiba bu E bi daha gelmiyecek (=
artık arkasından bi helva yaptırır sizlere dağıtırım...

  • yum cimih  (25.06.09 21:46:12) 
partition magic programını internette bulup yükle, soldaki menüden create a new partition ya da buna benzer birşey var ona tıkla sonra atıyorum 80 gb harddiskin var şu anda 30 unu görüyosun ya, orda diğer 50 yi de görüyosun o boyutu ayarlayıp bitiriyosun sonra sol en altta yapılcak işlemler listesinde görülüyor o, onun altında apply gibisinden bişey yazıyo ona tıklayınca bişeyler doluyo sonra e sürücüsü gelmiş oluyor. yeniden başlatmak isteyebilir belki uygulamak için. programı yükleyince görceksin zaten kolayca yapabiliyosun. önemli nokta, eğer işlemler uygulanırken bilgisayar yeniden başlarsa format atmadan geri getirmen mümkün olmayabilir, * uzun sürse bile bekle.

dağınık anlatmış olabilirim anlamadığın yeri sorabilirsin. programı yükleyip biraz uğraş yapamazsan programı ben de yükleyip adım adım anlatıcam :)
  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (25.06.09 23:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.