[]

Schecter Hellraiser Clean Ton

Yaklaşık 2 yıldır Schecter Hellraiser C-1 Special gitarım ( EMG 81-85) ile
Zoom G2n1u prosesörümü kullanmaktayım.Daha öncede ekşiduyuruya sormuştum bu pedalın tonlarının çok kötü olduğunu sesin sürekli derinden geliyormuş gibi çıktığını.Ancak aldığım cevaplara rağmen sorunumu çözememiştim.

2 yıldır devam eden bir de clean ton sorunum var.Ben napıp ne ettiysem bu gitarda clean ton elde edemedim.Elimi 2 sallamamla direkt drive a geçiyor gitar.Kafayı yiyorum.Bir öneriniz var mı ?.Prosesördeki bütün efektleri denedim roomundan eq'suna kadar.İstediğim tona en yakınını akustik simulatörle elde edebiliyorum artık siz düşünün o kadar fena durumdayım.

Olmadı gitarı satıp daha clean karakterli bişey almayı düşünüyorum.
Bu konularda da önerinizi alabilirim.

 
başka bir prosesörle denedin mi hiç clean almayı? ya da hiç direk ampiliye bağladın mı, nasıl sonuç verdi?


  • Tutesh  (11.07.14 16:26:37 ~ 16:33:02) 
ben de schecter damien'ımda EMG manyetikler varken aynı derdi çekiyordum, bunda prosesörün, amfinin de ciddi farkı oluyor tabii.

seymour duncan blackout+line6 podx3 live kombinasyonuyla tertemiz bir hale getirmiştim clean'imi. sana da önerim budur, ya da hiç elini korkak alıştırma çık bir fender al benim gibi, güzel bir setup'la kökten çözüm :)
  • poltergeist  (11.07.14 16:32:23) 
tam ben de aynı şeyi ilave edicektim, illa cleanim şahane olsun istiyorsan al bir telecaster...


  • Tutesh  (11.07.14 16:33:37) 
81 ve 85 çok yüksek çıktılı ve sustain'li aletler. distortion yokken ses drive'lı geliyorsa gitarı girdiğin aletin input gain'i ile oyna.

ama ben şahsen hiç beğenmiyorum zaten o aletin clean tonlarını..
  • vanwarantion  (11.07.14 16:55:58 ~ 16:56:48) 
Setup ne olursa olsun gitar çok kolay drive a gidiyor gainle felan hiç önünü alamıyorum


  • itcalledheavymetal  (11.07.14 21:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.