[]

italya da italyanca kursu

bana bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba? yüksek lisans için italyanca öğrenmek istiyorum. fakat 30 haftalık kurs için 5 bin euro gibi uçuk kaçık rakamlar veren türk danışmanlık şirketleri var(sadece dil kursu, kalacak yer ve gündelik harcamalar hariç).

üniversiteler ya da bizdeki tömer benzeri kuruluşların ismi cismi nedir? gidip eğitim alalım okulumuza devam edelim falan...


 
Italyancan baslangic seviyesinde veya hic bilmiyorsan dil kursuna italyaya gelme. Buraya dil kursuna gelip husranla donen cok insan var. Siniflar uzak dogulu kayniyor, onlarin da dil becerisi yerlerde oldugundan verimli olmuyordur pek dersler. Eh italyanca olmadigindan dis dunya ile ingilizce iletisime geciliyor. En yakin cevrendeki uzakdogulular sayesinde bildigin ingilizceyi de unutursun, italyanlar da bu konuda geride kalmazlar onlar da bildigin ingilizceyi unutturabilirler.

Benim tavsiyem orta-ustu seviyeye kadar turkiyede egitim alip sonra italya'da pekistirmek. En yakinindaki insanlar yapanci oldugundan italyanca degil ingilizce anlasma durumu oluyordur, kurs disi italyanlarin arasina sizabilecek kadar derdini anlatabilmen gerwkir. Italyanlarin arasina sizdin mi da alir yurur zaten.

Biliyorum tam soruna cevap degil sadece gozleme dayali tavsiye.

Kisisel tecrubem ise; istanbulda italyan kulturdeki kurlari 10 ayda bitirip kendimi burda universite ve italyan ortaminin icine attim. Sadece gorustugum tek bir turk vardi. Ahah hatta komunist gazetesi bile sattim dil gelissin diye. Su anda ben soylemedikce yerlisi zannediyorlar beni.
  • nwnd  (06.07.14 20:06:11) 
evet başlangıç seviyede. kuzey italya için Emilia-Romagna bölgesinde bir okula gelmek istiyorum. izmirde italyan kültür var ama ne kadar faydalı bilemiyorum. italya benim konum için stratejik bir ülke(gastronomi) o nedenle orası olsun istiyorum. aslında oldukça faydalı bilgiler söylediklerin.


  • the knight of the apocalypsy  (06.07.14 20:15:33) 
Yuksek lisans icin italyaya gelme konusu ayri, ki bolum gastronomi ise bence de gelmelisin. Torino'da hatta aanirim bayagi iyi okulu olmali bu isin. Herneyse o ayri konu.

Benim altini cizmek istedigim buraya gelmeden belli bir seviyede temelini oturtmus olman dilin. Zibilyon tane burokratik isle ugrasicaksin memurlarin cogu ingilizce bilmiyor, evsahipleri yabanciya ev kiralama konusunda puruz cikarabiliyor. Ne kadar iyi italyanca ile italyaya giris yapsan o kadar iyi kendini aktarip ilerlersin.
Ingilizce ile isler istersen yurur ama bu sefer international cevre ile kisitli kalirsin italyanca bir turlu acilmaz.

Dil aslinda sana bagli kurslardan cok. Kursun verdigi ile kalmayip kendin de asilirsan bence temel turkiyede de cok guzel atilir. Bu kulaklar italyanca konusamayan italyan lisesi mezunlarini isitti, kurumda degil kiside bitiyor is.
  • nwnd  (06.07.14 20:23:49 ~ 20:25:12) 
parma için düşünüyorum. madem öyle diyorsunuz ben dediğiniz gibi kurs falan bakınayım sanırım b2 seviyesi iletişim için yeterlidir(a1-a2-b1-b2). buralardan gelenlere karşı tavırlar nasıl peki? öğrencilerin işini zorlaştırmak kabullenme vs?


  • the knight of the apocalypsy  (06.07.14 20:29:34) 
genel olarak kötü bir tavır yok. uyuzlukları tutabiliyor ama ne kadar sempatik davranılırsa o kadar sempatik karşılık alıyorsunuz. rahatlıkları işi yokuşa sürmeleri ihtimali yabancılara karşı bir durum değil genel tavırları bu şekilde.

belli bir kısım ten rengi koyu olanlara karşı önyargılı olabiliyor daha doğrusu bu genel beyaz adam tanımına girmeyen herkes için geçerli olabilir. kişisine göre değişen bir durum bu, tutucu olduklarını söyleyebilirim.
ama bazısı da inanılmaz can ciğer kuzu sarması oluyor.

tümden genellemek yanlış olur.

yabancı olduğum anlaşıldığı dönemlerde ben açıkçası bire bir ters bir tepki ile karşılaşmadım. lakin muhabbeti ilerletip hristiyan bir ailede yetiştiğimin konusu geçtiğinde kendilerine daha yakın hissettiklerini gözlemledim.(açıkçası hoş bir durum değil bu)
  • nwnd  (06.07.14 21:03:39) 
o zaman dinlerden nefret eden bir birey olarak katolik italyanlara bu konularda yorum yapmamak en doğrusu olur :) o beyaz adam tanımına uyuyorum sanırım ama uymasamda sırf bu durum nedeniyle eziklenmem, babam sever italyanları rumlar ermenile ve italyanlar başkadır der durur bilemiyorum görelim bakalım.

yarın bir izmir italyan kulture uğruyayım bakalım onlar ne diyecek sonrası yeniden fikrinizi almak isterim :)
  • the knight of the apocalypsy  (06.07.14 21:18:34) 
yok yok, eğlencelidirler. öyle hemen negatif bir portre çizmiş olmayayım. ama madalyonun böyle bir yüzü de olabiliyor. hem zaten tenin rengine göre insan beğenen kişi karşısında niye kendini kötü hisseden siz olasınız. o o adamın yontulmamışlığı. :)

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • nwnd  (06.07.14 21:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.