[]

2.4Ghz ile 2.5Ghz arasındaki fark

macbook pro alacağım, retina 2.4ghz mi normal 2.5ghz mi tercih etmeliyim?
geri kalan özellikler aynı.
2.4ghz ile 2.5ghz arasındaki farkı farkedebilir miyim?


 
onu fark etmezsin de retina ekran ile digerinin farkini baya anlayabilirsin.


  • she was my baby  (04.07.14 18:39:07) 
2.4 ile 2.5 arasında fark hissedemezsin. Hem de hiç. Ama sadece GHz farkı değildir performans. İşlemci modelleri ne? RAM farkı ne?


  • harzem  (04.07.14 18:39:22 ~ 18:39:35) 
Ben olsam takılmam dostum çünkü üstünde yapacağın çalışmada uçurum fark yaratmaz bu küçük değer.
Ayrıca Mac lerde performans için sayısal değerlere çok takılma çünkü muhteşem parça uyumu sayesinde görünenin üstünde.

  • Hendrix'e tapan adam  (04.07.14 18:39:38) 
retinadaki 2.4 daha yeni nesil işlemci.


  • esenboga  (04.07.14 18:43:10) 
@esenboga +1
yeni nesil işlemcinin frekansı düşük olsa bile çoğunlukla eski nesilden daha fazla performans gösterir. bir de retina ekran var. Tabi ki retina ekranlı modeli tercih etmeniz yararınıza olur bu durumda.

  • maxhoper  (04.07.14 18:48:05 ~ 18:48:50) 
islemciden ziyade, tercih nedeni olarak retina cok farkediyor. para sikinti degilse retina derim, tekrardan elden cikarirken de daha az sikinti yasarsiniz.


  • hayati reklamlardaki gibi yasayan adam  (04.07.14 19:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.