[]

sahte ilaçların reklamına nasıl izin veriliyor?

internette sürekli bir haftada 4 kilo verin,kaslarınızı büyütün,enerji depolayın vs.diye bir sürü;sahte olduğu her halinden belli olan ilaçlar dolaşıyor.böyle şeyleri aramayan insanlara bile başka siteler üzerinden reklam yapıyorlar.mutlaka fark etmişsinizdir.sorum şu:bu ilaçların reklamına nasıl izin veriliyor?sağlık bakanlığının izni olmadan bir ürüne ilaç denebilir mi?şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu?yoksa internet üzerinden herkes istediği şeyi istediği gibi satabilir mi?ürünü yanlış tanıtmak,olmayan özelliklerini varmış gibi göstermek suç değil mi?




 
onlar sanırım şöyle bir tezgahtan kazanıyorlar. Medikal ilaçların piyasaya sürülebilmesi için birçok aşamalı ve yaklaşık 15 yıl alan bir araştırma-deneme süreci var işte önce izole dokuda sonra hayvanda sonra sağlıklı insanda en son hasta insanlarda deneniyor.
Medikal olmayan bu tür ilaçlar ise "bitkisel ürün" vb. adı altında sadece tarım ve köy işleri bakanlığının izniyle piyasaya sürülebiliyorlar. Bu bakanlığın denetimleri ise maddenin yasallığı ve üretim koşullarında halk sağlığını tehdit edecek birşey olup olmaığına yönelik sanırım.

  • hayali arkadaş  (22.06.09 05:21:00) 
güzel bi soru. mesela lida diye bi ilaç var bakanlık onaylamadı ve heryerde topladı eczanelerden falanda topladı ama bana hala lida.gen.trden reklam maili geliyor. :)


  • neira  (22.06.09 09:16:15) 
ceza aliyorlar, hem de buyuk cezalar, ama oyle cok para kazaniyorlar ki bir kismiyla bu cezalari odeyip reklama devam ediyorlar.

oteki tarafa donersek, sanirim alan razi veren razi durumu...
  • terp  (22.06.09 09:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.