[]

Protokol Kuralları

Üstünüz olan biri size selam vermeden hal hatır sormadan sizin ona vermeniz sormanız doğru mudur?




 
İyi günler gibi bir selamlama ifadesi kullanılır ama üstünüz girmediği sürece hal hatır konusuna girilmez.

Edit: Hiyerarşinin baskın olduğu ve protokol kurallarının önemsendiği bir ortam olduğunu varsayarak yazdım. Bahsettiğiniz üstünüz atıyorum bölüm şefinizse, aranızdaki ilişkiye bağlı ama genel müdürse ve pozisyonunuz gereği genel müdürle birebir iletişim halinde değilseniz, üstteki kural geçerli.
  • istinyede bekle  (19.06.14 23:26:19 ~ 23:45:31) 
ilişkinize bağlı, ben selamda veririm hal hatırda sorarım, siklemediklerimde var tabii o şimdiye kadar iki kişi için geçerli oldu, üstlerime karşı bakışım şöyle: benden bilgili ve tecrübeli, kafası başka şekilde çalışıyor (ticarete vs.) bu yüzden saygıyı hak ediyor ama benim sahibim değil.


  • selam  (19.06.14 23:29:35 ~ 23:30:57) 
Soruyla alakasi yok ama aklima geldi, tokalasmak icin once ustunuzun/buyugunuzun el uzatmasini beklemek gerekirmis:))


  • delifaruk  (19.06.14 23:31:37) 
evet :) aynı şekilde kadın-erkek tokalaşmasında da önce kadın el uzatmalıdır.

bir göz temasına girerseniz merhaba diyebilirsin. birkaç saniye vakit varsa "merhaba, nasılsınız?" -iyi sağol sen? "teşekkürler" diyerek bitirir ve geçersin. Karşındaki insanı kitlemeden bir iki saniyede o işi halletmek, daha sonra vakit olursa laflamak en iyisi.
  • pandispanya  (19.06.14 23:40:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.