[]

Portatif klima

Evimiz sicaktan cayir cayir yanmakta. Bir klima takalim dedik ama sokagin görüntüsü bozulacagindan takamiyoruz. Sokaga bakmayan kisma da tuvalet, banyo falan denk geliyor.

Diyecegim odur ki su portatif klimalardan almaya karar verdim. Nasildir bunlar ise yarar mi? Odadaki havayi kurutmaz mi bu disaridan da hava almazsa? Kullanan, tavsiyesi olan?


 
Yok mu hiç balkon falan. Apartmanda takan yok mu? Portatik mortatif klimalara pek güvenemiyorum ben.


  • ozdek  (18.06.09 11:55:58) 
@ozdek, neden güvenemiyorsun? Daha önce kullandiysan yasadigin sorunlari yazarsan sevinirim.


  • neronas  (18.06.09 12:14:25) 
Bildiğim kdarıyla hortumsuz/dış ünitesiz klimalar 20-30 metrekareden büyük alanlarda işe yaramıyor. www.relax-air.com Bir de piyasada portatif klima diye oda içindeki aparatı hareketli olan ama ille dışarıya bir hortum sallandırmak gereken modeller var.

Fiyatları da 700tl civarında harbi portatif olanların.
  • crown  (18.06.09 12:33:44) 
portatif klima şunun fabrika tarafından üretilmiş ve şekle sokulmuş olanıdır: (bkz: #9797602)

yani bildiğin vantilatörün havayı emen tarafında su, buz vs. koyarsın, üfürmek için emdiği hava soğuktan geçtiği için azbiraz soğuk hava üfürür. öyle klima gibi serinletmez adamı.
  • kibritsuyu  (18.06.09 13:25:57) 
sokağa bakmayan tarafa dış üniteyi takıp, uzunca bir hortumla iç üniteye bağlamak mümkün. tabii evin yapısını bilmediğim için bu geçerli olmayabilir ama dış ünite illa aynı odada olmak durumunda değil, yan cephede olur -yan cephe varsa-


  • co2s2  (18.06.09 16:17:47) 
portatif klima nesnesinde klima fan unitesi ve kompresör yani dış ünite aynı gövdededir.
normal çalışma esnasında kondensasyon sorunu nasıl çözülür bilemedim. portatif klimalar da kapasite de pek fazla olmayabilir. kaç btu luk bir alet alıyoruz ona bakmak gerek, yine çalışma sırasında gürültü ve titreşim problemi olabilir. aradaki mesafe uzun değil se (4-5 mt) dış üniteyi başka bir yere monte ettirip klimayı da istediğiniz odaya koyabilirsiniz sanırım. daha uzun mesafelerde ısı kaybı verimi düşürecektir.

  • justaddwater  (18.06.09 16:30:57) 
çünkü klima çalışma mantığını biliyorum ;) dış ünitesiz adam gibi klima olmuyor olamıyor. ya da olur da sürekli içeri sıcak hava verir durur zavallım en sonunda da bozulur muhtemelen :) kompresör denen naneyi çok seviyorum.


  • ozdek  (18.06.09 16:42:49) 
şanzelize'de mi oturuyorsunuz? neden bu soruyu sordum; çünkü sokağın görüntüsü bozulacak diye pişmeyi kabul ettiğinize göre gayet elit bir yerdesiniz. bak şimdi aklıma bir de safranbolu evleri geldi. lakin o evler doğal klimalı gibi serindir halbuki. portatif klimaya güvenmiyorsan, taktır sabit klimayı gereken yere, olmazsa dışarıdaki aparatı cihaza zarar vermeyecek ve çevreye uyum sağlayacak şekilde boyayabilirsin bence.


  • trawmatolog  (18.06.09 19:44:16 ~ 19:44:36) 
bosch un katalitik sobalara benzeyen 9000 btu luk seyyar klimasi var.eski ofisimde binaya dokunamadigimiz icin almistim.baca giderine baglamistim cikisini.2 yaz mukemmel sekilde kullandim.


  • cizgilipijama  (18.06.09 20:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.