[]

gitmeli mi?

Kendimle konusup duruyorum, size de sorayim dedim. Kuveyt'te bir is gorusmem var. Verdikleri paraya tavim, 4000 USD'ye yakin, TR'de bu parayi kazanmam zor. Ama yine de dusunuyorum, ulke kucuk, sosyal hayat yok, yalniz olacagim gibi gorunuyor, bi de ustune ortadogunun karismasi. Paraya cok ihtiyacim var, sirf o yuzden gidecegim. Siz olsaniz gider miydiniz? Yoksa Turkiyede 1500 USD ile yetinir miydiniz?




 
Ömürboyu orada kalacak değilsin ya.havası çok bunaltır klimasız yaşanmaz ama daha iyi günler için çekilemiycek sıkıntı değil.


  • safsafinaz  (15.06.14 23:27:53) 
Gitme. Sosyal hayatın yoksa paranın ne önemi var. Yaşlanınca gidersin.


  • kelepir  (15.06.14 23:28:45) 
ben 5000 usd'ye azerbaycan'a gitmemistim ayni nedenlerden dolayi.


  • exordinary  (15.06.14 23:29:43) 
Yas kac? Is kisa sureli mi uzun sureli mi? Burada kimleri birakcaksin? Is kariyerine birseyler katacak bir is mi? Bak farkindaysan Turkce klavye kullanmiyorum.


  • trixi  (15.06.14 23:32:07) 
ben olsam giderdim


  • earthangell  (15.06.14 23:33:07) 
Yas 30, is uzun sureli olacak, ana baba kalacak memlekette. Kariyere biseyler katacak umuyorum. Sosyal hayata zaten doydum diyorum ama belli de olmaz.


  • biglebowsky  (15.06.14 23:35:26) 
Askere gittiysen anlarsın. O kadar para verseler gider misin askere onun gibi düşünebilirsin.


  • kelepir  (15.06.14 23:41:56) 
Valla kanaatkar adamsan, sessiz sakin hayata raziysan git bence. 4000USD fena para degil. Para var huzur var. Gorgun de artar. Ne kadar farkli ulkede calisirsan, farkli yerleri gezersen sana mutlaka faydasi olur.


  • trixi  (15.06.14 23:44:32 ~ 23:46:47) 
Gitmem. Hayat salt para kazanmaktan ibaret değil. Sosyal bir insan değilsen delirirsin yalnızlıktan, sıkıntıdan. Gerçi sosyal olsan ne olur, en fazla iş arkadaşlarına takılabilirsin.
Türkiye için 1500 dolar iyi para bence. Ama hangi şehirde yaşayacağına bağlı tabi.

  • buff  (15.06.14 23:52:41) 
Avrupa Amerika olsa git derdim ama 36. paralelin altına gidilmez.


  • kelepir  (16.06.14 00:04:37) 
@sour Kisa sureli is icin giderse donusteki yerini de ayarlamasi lazim. Kisa surede cok para biriktirip donunce dimdizlak ortada kalmak da iyi birsey degil.


  • trixi  (16.06.14 00:35:25) 
Ben olsam gitmem, 1500 usd ye tr de sosyal hayattan faydalanirsin oyle boyle. Ay sonu maasini onune koyup seyrederek mutlu olamazsin sosyal hayatin olmadigi bir ulkede. Dunyaya bir kere geliyorsun ot gibi yasadiktan sonra 4000 usd yi ne yapacaksin? Ha 6 ay falan olur katlanilir.


  • delifaruk  (16.06.14 01:11:24) 
Üzerinden zaman geçti ama yazmasam içimde kalacak:

Öncelikle ikide birde sosyal hayattan dem vuran arkadaşlar nasıl hayatlar yaşıyorlar gerçekten çok merak ediyorum. İstanbul gibi bir şehirde yola, işe harcadığın zamandan arta kalan zaman ve enerjinle haftada 2 gün dışarı çıksan 3. gün bugün de evde vakit geçireyim diye ayakların geri geri gider. İş hayatın belirli bir döngüye girdikten sonra zaten yurt içinde de, yurt dışında da, mesain çok yoğun olmasa bile evden-işe, işten-eve rutinine girersin zaten.

İkinci olarak, sosyal hayat açısından dünyanın her ülkesinde yapacak bir şey bulabilirsin. Ben yaklaşık 9 ay Suudi Arabistan'da çalıştım. Sosyal hayat avm'er, çölde ATV'ye binmek, mangal yapmak ve denize girmekten ibaretti. Öte yandan kaldığımız kampta bilardo, masa tenisinden tut da futbol ve basketbola kadar tüm spor imkanları mevcuttu. İstanbul'da haftanın üç günü farklı sporları yapabilmen için ya tüm bu imkanları bulabileceğin bir sitede oturman ya da uyuz spor salonlarından birine yeterli parayı bayıldıktan sonra İstanbul trafiğinden zaman bulup da gerekli zamanı ayırabilmen lazım.

Arkadaşlardan ayrılma konusuna gelince, üniversiteden de mezun olduktan sonra hala düzeli olarak görüştüğün +10 kişilik bir arkadaş grubunu koruyabildiysen ne mutlu sana. Öyle olsa bile gittiğin yeri yaşanabilir kılacak birkaç kafa insan mutlaka bulursun. Birinin bilgisayarında arada izleyip kafa dağıtabileceğiniz filmler olur. Beraber şehre inip avm' lerde lokantalarda takılırsınız. Yapacak bir şeyler mutlaka olur.

Dördüncüsü, para her şeyi çözmüyor ama parasız hiçbir şey çözülmüyor. Düşük maaşlı işlerde çalışmaya devam edip de, ileride sıkıntıya girmektense, hayatını garantiye alma fırsatlarını değerlendirmek çok daha mantıklı. Yarın öbür gün yazarların garibanlık anıları başlığına "yeaa sigara alacak param yoktu" yazmak veya gecekondusunun kentsel dönüşümünden iki daire almış bir öküzün "ohumanın da ne faydasını gordun" muhabbetini çekmek istemiyorsan git yurt dışına, birkaç sene çalış, al evini, arabanı. kafan rahat sen rahat. Kütüğünde Bayburt yazıp "yeaa İstanbul'dan başka yerde yaşanmaz aga" tribine girenlerin gazına gelme. (sözüm meclisten dışarı).

Son olarak da, sosyal hayat delisi arkadaşlar, gerçekten nasıl bir hayat yaşıyorsunuz? O operadan bu festivale mi koşturuyorsunuz? Aktiviteler arası kombo mu yapıyorsunuz? Amerikan dizilerindeki arkadaş gruplarını mı aklıma getireyim? Cidden ne kaçırdığımı söyleyin bana. Hatta beni de aranıza alın lan.

Umarım gitmişsindir. Dünyanın her memleketinde görmeye, yaşamaya, denemeye değer bir şeyler vardır. Gitmediysen de, ileriki iş teklifine sen veya başka bir arkadaş bu yazıyı dikkate alır.
  • trixi  (09.08.14 19:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.