[]

işkur kursları ?

şimdi bu iş kurun sitesinden baktım gayet güzel kursları var meslek edindirmeye yönelik vs. ben de kendimi geliştirmek istiyorum bazı konularda bu kurslara daha önce giden var mı? yolu yordamı nedir? yapmamız yapmamamız gereken şeyler nelerdir vs?




 
2 aydır bende gidiyorum. şimdilik fena gitmiyor. bu kurslara gitmek için 4 yıllık üniversite mezunu/öğrencisi olmaman gerekiyor, halihazırda sigortalı bir işde çalışmıyor olmalısın bi de gidip iş-kura gidip kayıt yaptırınca şartları sağlamış oluyosun. işkurun anlaşmalı olduğu dershaneler var(sitesinde olması lazım ama ben bulamadım) oralara gidip ufak bir mülakattan geçiyosun ve o mülakata göre eleme yapılıyor. bazı yerlerde çok başvuru olursa şansın düşebiliyor ve az da olsa torpil oynayabiliyo bu seçimlerde ama bunu takma kafaya.

dersler yarım gün oluyor ve günün geri kalan yarısında staja gitmek için zorlayabiliyorlar eğer derdiniz direk iş bulmak değilde birşeyler öğrenip kendinizi geliştirmekse bu biraz sorun olabiliyo(bana oldu mesela ama önemli değil gene)

devam zorunluluğu var ve dersane görevlileri haricinde işkurun da görevlileri ortalıkda geziyor. eğer %10 devamsızlık sınırını aşarsanız size yatırılan maaş ve kurs ücreti tazminat olarak tahsil ediliyor.

günlük 15lira gibi de bi maaş var.(değişiklik olabilir bunda)

eğer işkurun kurslarından birine giderseniz 2 yıl daha başka bir işkur kursuna gidemiyorsunuz.

aklıma gelenler bunlar.
  • genc irisi  (17.06.09 00:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.