[]

yurtdışında ingilizce eğitim

merhaba,

çalışacak zamanım olmadığı için çalışmadan yds'ye girdim ve 49 aldım. bir daha yds'ye girecek zamanım yok, o yüzden ağustos sonunda toefl'a girmeyi düşünüyorum. bana gereken puan da 78. temmuz sonuna kadar hiç zamanım yok. o yüzden temmuz sonu bir aylığına yurtdışına çıkıp ingilizcemi geliştirsem mi diye düşündüm.

bu konuda önerileriniz var mı? hangi ülke olabilir, belli bir ülkede düz ingilizce kursu mu, yoksa toefl kursuna mı gitmeli? sizce yurtdışına çıkmak mantıklı mı? bana ortalama ne kadara patlar vs?

 
toefl için yurtdışına çıkmak mantıklı değil.

sınav tekniklerini bilmek ve stratejik çalışmak çok önemli. iyi bir toefl kitabı edinin derim. (ben şu an barron'dan çalışıyorum ve oldukça memnunum.)

bunun dışında bolca ingilizce ders dinleyip okumak çok daha etkili olacaktır.
toefl'daki bütün metinler, dinlemeler vs kampus içi konuları içeriyor. ya kampus içi diyalog ya da lecture.

başka bir ülkeye gittiğinizde günlük konuşmalardaki deneyiminizi geliştirirsiniz ve bunun toefl'a pek yararı olmaz.

eğer ingilizce seviyeniz de iyi değilse yanısıra vocabulary ve grammer için de birer kitap edinebilirsiniz. (cambridge'in english grammer in use'u çok tavsiye ediliyor. vocabulary için kitap bilmiyorum. bolca metin okumak ve dinlemek en yararlısı.)

toefl 400 tl civarı. 3 kitap alsanız 100-120 civarı olur. (sahaflardan alırsanız.)

dinleme ve okuma için internette yüzlerce kaynak bulabilirsiniz.

son olarak iyi test merkezlerinin kontenjanı erkenden doluyor. şimdiden yer ayırtmak iyi olur.
  • goldentitan  (06.06.14 12:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.