[]

Allah'ını seven imdadıma yetişsin..

gençler, bundan yaklaşık üç beş ay önce benim laptop kucağımdan bir balık misali kayıp düştü yere.. parçalandı tabi, lakin geri topladığımda elektriksel bir problem görmedim, çalıştı kendisi..

gel gelelim, hdd'den daha önce hiç duymadığım bir ses geldi ilk açtığımda, dııt dııt dııt şeklinde, kısık sesli bir siren gibi düşünün..

bilgisayarcıya koştum hemen, "anasını sikmişsin, aferin" dedi bana.. hdd'yi eline aldı, mıknatıs olduğunu düşündüğüm bir aletle orasını burasını okşadı diskin.. sonra bir kere daha söyledi ilk söylediği cümleyi ve çözümü yok dedi..

bu diskin içinde benim 17 yaşından beri sığdırdığım bir dünya var gençler.. yaklaşık 500 gb'lık veri mevcut.. fotoğraflar, videolar, ders notları, program arşivleri, hazırlık aşamasında olan kitaplarım.. her şeyim..

nasıl kurtarıcam verilerimi, ne yapcam, nasıl etcem lan :(

birkaç veri kurtarma şirketi var, lakin pek güvenemedim şahsen.. açmadan para istiyorlar vesaire.. yaptıran ettiren, başından geçmiş birisi varsa hele bir baksın, kurban olayım..

seviyorum sizi..

 
harddiske mıknatıs tutmak nedir yahu, çalışabilecek harddiski de bozmaya mı çalıştı nedir?

benim de harddiskim bozuldu. bilgisayar açılmıyordu. çok dikkatli dinleyince derinden derinden takılmış da dönemeyen bir motor sesi gibi ritmik vvvt vvvt sesi geliyordu. ne yaptım? harddiski söktüm, yerine sıfır bir harddisk takıp sistemi baştan kurdum. sonra vatan bilgisayar'dan bir harddisk kutusu alıp çıkan harddiski ona bağlayıp bir harici harddiske çevirdim ve usb'den takarak içine eriştim. sistem aynı harddiskten çalışmadığı için sağlam çalıştı. harddisk de hem dosya okuyayım, hem sistem çalıştırayım demediği için kimi zaman okumakta sıkıntı yapsa da içindeki bilgileri fotoğrafları kurtardım. hala da o diski izleyip de saklasam mı lan, yok sileyim ya da dursun bi kenarda belki tekrar bakarım dediğim dandik filmleri falan saklamakta kullanıyorum. silinirse de silinsin diye. hala çalışıyor.

tavsiyem budur yani. yeni harddisk al, tak. sistemi ona tertemiz kur. sonra bir de harddisk kutusu alıp çıkanı harici harddisk yap, usb'den bağla. orası burası kırılmadıysa ulaşılabilir.

daha da olmazsa veri kurtarma işine girersin.
  • kibritsuyu  (04.06.14 15:54:05 ~ 15:57:23) 
veri kurtarma eğer hardiskiniz çalışıyorsa fakat bilgileri yanlışlıkla silmişseniz gibi durumlarda geçerli .düşmüş hardiskin içindeki okuyucu mekanizma (lazer)işlevini görmüyorsa çok zor hatta imkansız gibi bişeydir.hafif bi hasar varsa müdahale edilebilir hiç çalıştırma bilgisayarı bu durumda..
555 221 14 94 e bir danış istersen.

  • jamswety  (04.06.14 16:25:14) 
veri kurtarma olayının fiziksel darbeler, yanmalar, su içinde kalmalar vesaire gibi olaylarda da geçerli olduğunu duymuştum.. nasıl oluyorsa, fiziksel darbeler yanmalardan daha ağır olabiliyormuş lakin..

bu telefon numarası nedir jamswety? ilk kez görüyorum..
  • hapşuruktan tayyare  (04.06.14 16:39:44) 
o harddiske mıknatıs tutma olayı da ne harbiden çalışan diski bile bozar

@jamswety yanlış biliyorsun
harddiskin her yeri toz olsa ama sadece plakaları ssağlam kalsa yine dosya kurtarılır dosyayı tutan alet plaka çünkü
  • Fakin idiyıts  (04.06.14 18:04:32) 
ikinci bir bellek olarak gördürtmek işini görebilir. ancak bu bok yiyen gramafon gibi çalışıyor bir iğne var o okuyor benim bildiğim. check yapmak lazım. gerçi zibilyon tane program da var nette.

olmadı mıte vereceksin onlar artık byte byte tek tek çözüp sana verecekler. 500 gb kaç byte ediyor asdknasjdksakjdd:d:D

düşürmüşsen sen haketmişsin ama :d
  • tmby2  (04.06.14 18:24:46) 
valla mıknatıs olayı için adamın açıklaması şöyleydi; "şimdi bunların içinde kristal dediğimiz küçük bir parça var, diski okuyan şey.. o eğer sıkışmışsa bir yerlere mıknatıs onu harekete geçirecekti, ama sağlam sıkışmış bu.."

dostlar, recover my files gibi veri kurtarma programlarıyla çözülecek mesele değil, zira disk hiç açılmıyor, çalışmıyor yani.. ne bilgisayar kasasında ne de harici kutusunda.. hiçbir şekilde aktivite yok kodumun diskinde, anca dıt dıt..

veri kurtarma şirketleri tek opsiyon gibi, lakin onlara da herhangi birini tecrübe etmiş birisiyle irtibata geçmeden bulaşmak istemiyorum işin açığı..

teşekkürler..
  • hapşuruktan tayyare  (04.06.14 22:17:49) 
öncelikle o gittiğiniz bilgisayarcının (!) hard disk üstünde gezdirdiği şey mıknatıssa bir bardak soğuk su içebilirsiniz. çünkü bu güne kadar üstünde mıknatıs gezdirilipte çalışan bir hard disk olmadı. bu aşamayı başarıyla geçtiyseniz gideceğiniz yer direk bir veri kurtarma şirketi olmalı. çünkü görünüşe göre hard disk içinde mekanik bir arıza olabilir. bunun da yazılımla düzeltilebilme imkanı yok. hard diskin kapağını özel odalarda açıp bozulmuş olan motoru başkasıyla değiştirip verilerinizi kopyalayacaklar. bunu evde yazılımla düzeltme imkanınız yok.
geçmiş olsun.

  • tururo  (04.06.14 22:25:35) 
hard disk üzerinde mıknatıs gezdirme olayını görünce bi oha dedim o adam bilgisayarcıyım mı diyor gelene geçene orada. Enteresanmış.

@jamswety hard diskin okuyucu kafasında lazer bulunmaz. Bazı veri kurtarma firmaları gaz altı ortamda manyetik diskleri hard diskten çıkarıp kendi cihazlarına takarak okutuyorlar. Hatta mermi deliği olan diskin bile bir kısmını kurtarabiliyorlar ama çok tuzlu işlemler bunlar. Türkiye'de bu işi yapan var mı emin değilim.

@kibritsuyu'nun önerisi denenebilir. En mantıklı çözüm o şu an için.

bir de hard diski açayım o okuyucu kafayı sıkıştığı yerden kurtarayım gibi bir düşünceniz olmasın. Açarsanız saniyeler içerisinde diski tamamen kaybedersiniz.
Tahmin ediyorum okuyucu kafanın bulunduğu mekanizma manyetik diskin üzerine sürttü ve oradan bir parça kopardı çarpma esnasında. diskler 7200 devir/dk gibi devirlerde dönüyorlar. O hareketin küçük bir parça tekrar tekrar diske çarparak kimi zaman yeni parçalar kopararak diski kullanılmaz hale getirebiliyor. Şansınız varsa kopan parça merkez kaç etkisiyle hdd çeperlerine yapışıyor yada yerinden kopmayarak ancak işlevini yitirerek bad sector meydana getiriyor.
  • maxhoper  (05.06.14 01:53:20) 
@maxhoper, kibritsuyu'nun söylediği alternatif sanırım işe yaramayacak, zira bilgisayarcı denen yavşak zaten onu da denedi.. hdd'yi bir harici kutusuna da taktı, o şekilde de tık yok..

sanırım dediğiniz gibi, tek yol sağlam bir veri kurtarma şirketi bulmak.. lakin onu da nasıl seçeceğim vallahi hiçbir fikrim yok..
  • hapşuruktan tayyare  (05.06.14 22:54:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.