[]

İşten ayrılma prim ve ihbar suresi

10 aydır bi yerde part time calisiyorum. Okul dolayısyla 5 temmuzda maaşımı+ primimi aldıktan sonra ayrılmak istiyorum. Prim yılda 3 kere veriliyor.


30 haziranda prim veriliyor. 5 temmuzda maaş yatar.

Benim ne zaman ayrılacağımı bildirmem gerekiyor? Haziranın başında mı yoksa temmuzda maaşı aldıktan sonra mı? (Primi kaçırmak istemiyorum)

 
İhbar süren 4 hafta. Yani ayrılacağını bildirdikten sonra 4 hafta sonra ayrılabilirsin.


  • fengari  (01.06.14 22:59:23) 
Prim verilmeden önce istifa edersen primi vermeyebilirler.
Oldukça kurumsal bir firmada gördüm bunu.

  • cakabo  (01.06.14 23:30:25) 
Bir Temmuz'da ver istifayı garantiye al kendini. 4 hafta daha dayanırsın artık. Yıllık izin kullanabiliyorsan onu kullan, rapor al geçir bi şekilde


  • canercuxy  (01.06.14 23:39:02) 
@cakabo

Hocam aslında özellikle prim yüzünden sordum bu soruyu. Geçenki primleri, işe onların belirledikleri tarihten 3 gün geç başlamış olduğum için kaçırdım. Başkalarının da başına gelmiş. 5 günle 1 haftayla prim kaçıran var. İşe alış tarihlerini o dönemlere getirerek yapıyorlarmış. 6 ayda prim alabilecekken 10 ay olunca prim alabiliyorsun böylece.

O yüzden dediğin gibi ben kendimi garantiye alayım prim yatınca istifamı vereyim. (Benim şuan çalıştığım firmada oldukça kurumsal denebilecek bir firma ama bu tarz olayları yapıyorlar)

@canercuxy

Eyvallah hocam öyle yapayım. Zaten bu kadar süredir çalışıyorum rapor almadım hiç.
  • raskolnikov2  (01.06.14 23:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.