[]

Çin'in yeni rakip olarak yükselmesini nasıl görüyorsunuz ? (tezle alakalı )

arkadaşlar bu konudaki düşüncülerinizi bir kaç cümleyle paylaşırsanız sevinirim. tezim için lazım.




 
Çin'in rakip olarak yükselmesi ihracat yoğun ülkeler için rekabet oluşturması tüketicilerin yararına olacağı için olumlu bakıyorum fakat çin ürünlerinde kalite ve standart eksikliği olduğundan yalnızca ikame tercih olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda dünya üzerindeki tüketici alım gücüne göre ülkeleri sınıflandırırsak alım gücü kısıtlı olan birçok ülke varken çin mallarının rağbet görmesi ve yükselmesi uzun bir süre daha devam edecektir.


  • gündüz m  (30.05.14 00:25:06) 
Çin dünyada ekonominin sadece tek bir yere bakarak hareket etmesini önleyecek ve dünya ticaretini yeniden şekillendirmiştir.Bu sayede gelecekte ticaretin odağı olacaktır.Çin ile ticari ilişkisi bulunmayan şirketler,ülkeler bu durumdan zararlı çıkacaklardır.
Bunlarla beraber dünyanın üretim üssü olursa çoğu gelişmiş ülkede ekonomik sorunlar başlayacaktır.Bu ülkelerde işsizlik en büyük sorun olur gibime geliyor.
Sonuçta dünya ticaretini,siyasetini dengeleyecekleri için ben memnunum ama ileride sıkıntı yaratır çünkü dünya 350 milyon nüfusu beslemiyor 2 milyar insanı nasıl doyuracak.
  • murtiii  (30.05.14 00:43:01) 
(bkz: triadization)


  • sanal hayvan  (30.05.14 01:07:58) 
Bir kac kelime diyince sadece bir duzeltme yapmak gerekir.yeni rakip yerine kullanilmasi gereken sinsi lider terimi olmasi lazim.2013 yili ihracati 2 trilyon dolarin uzerinde olan bir ekonomi,merkez rezervlerin cok cok uzerinde rakami belli olmayan dolar stogu,yaptigi ihracatin yanisira dogal kaynaklarinin yetersizliginden dolayi pek cok ulkeyi besleyen bir sistemden bahsediyoruz.

Asya pasifik ve avustralyanin en buyuk musterisi,afrikadaki butun ulkelere ciddi sekilde ekonomik yardim ve borclandirma yapan,yeni sehirleri,endustriyi kuran ulke durumunda.angola-cin iliskilerine bir bakmak faydali olabilir.ben gittigimde ulkede 100,000 cinli vardi,su anki sayinin 300,000 oldugu soyleniyor.

En kisa haliyle durum bu.
  • cizgilipijama  (30.05.14 01:50:01) 
sırf bununla ilgili bir ders yapmıştık, konunun örneği olarak makalede geçiyordu. çin barış içinde yükselebilir mi? diye. iki durumu da örneklerle tartışıyordu. offensive realism vs defensive realism gibiydi bir şeydi konu. bilmem işinize yarar mı...

mearsheimer.uchicago.edu
  • iste o kavunici balik  (30.05.14 02:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.