[]

bilgisayar mühendisi mezunu ingiliz dili edebiyatında yüksek yapabilir mi?

efendim soru bu? amerikan dili de olur? yüksek lisans yapmak istese, bilimsel hazırlık vs. okuyup fark dersleri alarak yüksek lisans yapabilir mi?

vakıfta falan da olmaz mı?


 
aslında neden olmasın? yapabilir. fakat şöyle bir sorun var; hocalardan oluşan kurul seni mülakata aldığında sana bir yığın soru soracaktır ingiliz edebiyatıyla ve tarihiyle ilgili. bölümden mezun bir yüksek lisans adayına göre 1-0 yenik başlamış olacaksın bu yüzden. eğer çok istiyorsan ve azimliysen, kaynakları öğrenir okur yalarım yutarım müfredatı diyorsan (ki bu sıkı bir çalışma gerektirebilir), o zaman başarırsın.

hangi okulu düşünüyorsan, gidip önce bölüm hocalarıyla görüş derim. ne kadar istekli olduğunu anlatırsan sana yardımcı olabilirler. mesela bölümde hangi dersler var, derslerin içeriği nelerden oluşuyor öğrenebilirsin. (her okulun müfredatına aldığı yazarlar ya da eserler değişiklikler gösterebiliyor. o yüzden hangi üniversiteye başvuracaksan onun müfredatına ağırlık ver, yoksa işin içinden çıkmak zor olur. bir dünya kaynak ve konu var)

ben hacettepe ing. dili ve edeb. mezunum. bizim hocalar önceliği bölüm mezunlarına vermekle diğer alanlardan da öğrenci kabul ediyorlar. ama mülakatta bayağı terletiyorlarmış :(
  • thewifeofbath  (12.06.09 20:23:16) 
bence mulakat olayini kafaya takma. bolumle ilgili bisiler bilmekten cok, bolume olan ilgin onemli olur hocalar icin..


  • ne nicki be  (12.06.09 20:48:59) 
çok teşekkürler


  • tulkas  (18.06.09 18:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.