[]

antik dünya klasikleri

bu yaz klasikleri yalayıp yutmak niyetindeyim.

geçen markette antik dünya klasikleri diye bir seri görmüştüm.
kitapların rengi yeşil ağırlıklı. türk edebiyatı olursa kırmızı oluyor.

çeviri durumu nasıldır? bilen var mı?

images.google.com.tr

 
anlatım bakımından hepsi yeterli. ancak yerli-yabancı hepsi suyunun suyu. bu iş için kütüphaneler her zaman mükemmeledirler.


  • zengin mineralli maden suyu  (09.06.09 22:01:17) 
Rus klasikleri için (Dostoyevsky, Tolstoy) kesinlikle Nihal Yalaza Taluy'un çevirilerini tercih edin. Daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. İş kültür ile birkaç yayınevinden daha bulunabiliyor. Dünya klasiklerinde kitap adı kadar yayınevi ve çevirmene de dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.


  • Lethe  (09.06.09 23:11:31) 
antik yayınları tek kelimeyle rezalet.


  • marcelorios  (09.06.09 23:19:10) 
4 - 5 liralık klasiklerin çeviri kalitesini dü$ünmek bile istemem.

gidin sahaflardan bu fiyatlara yakın eski basım çevirisi kaliteli olanları toparlayın daha iyi bence. isterseniz ben yardım edeyim.

robinbook(et)hatmeyilcom
  • robinbook  (10.06.09 01:11:17 ~ 01:12:05) 
sanırım bu klasiklerde iletişim yayınlarının borusu ötüyor. beyaz geceler'i okuma fırsatım oldu da damağımda kaldı.


  • karacoğlan der ki  (11.06.09 16:53:08) 
Son baskılarda çevirmenlerde upgrade yapmışlar, güzel olmuş.


  • kuponadam  (06.03.10 13:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.