[]

Askerlik, Üniversiteyi Bitirememek - Başka Bir Üniversiteye Girmek - Tecil - Yaş

bu konuda bir tane daha başlık gördüm ama maalesef anlayamadım yeniden benzeri bir soru soruyorum ve tavsiyeleri bekliyorum:

durum:

2000 de girdim 5 yıllık bir bölüme. bir yıl uzattım. sonra bıraktım okulu. ilişiğim kesildi yeniden kayıt yaptırmayınca. bu son afla geri döndüm toplam 5 dersim kalmıştı. sınvalarına giriyorum ama hem başka şehirde olduğumdan hem de çalıştığımdan hem de başka nedenlerden bu 5 dersi verip geçemeyebilirim (bu konuda tavsiye istemiyorum lütfen, onu yap bunu yap ne olursa bitir et vs...milyon kez duydum zaten...-kabalık olarak algılamayın-). 82 doğumluyum. askere şimdilik gitmek istemiyorum. gittiğimde de kısa dönem yapmak istiyorum (kısa dönem çıkması vs şansa kalmış deniyor...haberdarım.) yani ben lisans diplaması alayım da gerisini şansa bırakayım istiyorum. askerlik 12 aya çıkacakmış vs bunlardan da haberdarım. hatırlatmaya gerek yok.

şimdi bu bölüm bitmeden yeni bir üniversiteye, öss (ya da ne haltsa yeni adı) sınavıyla girebilir miyim? yine şu an bulunduğum şehirde olacak devam sorunu olmayacak yani. öss ile girdim ve başka bir üniversitede mezun olamadığım bölümü yeniden kazandım diyelim. önceki bölümde aldığım derslerden burada muaf sayılıyor muyum? dolayısıyla bu yeni bölümden mezun olma sürem kısalıyor mu? diyelimki öyle ya da böyle 4 yıl daha bu yeni üniversitede okumam gerekti. dört yıl bitene kadar 29 (30 ya da neyse askerlik için sınır neyse) yaşını geçicem. o zaman ne olacak? okulun ortasında pat diye askere mi çağıracaklar? tecil mi olacak bitirene kadar veya nedir durum?

not: perşembe günü askerlik şubesine gidip sorucam zaten.

 
29 yaş sınırı tecil için bir sınır. yani 29 yaşında askerlik şubesine gidip "merhaba, ben lisans okuyacağım, bu yüzden askerliğimi tecil ettirmek istiyorum" diyemezsin. doktora için diyebilirsin, onu da 33 yaşına geldiğinde diyemezsin. okulun ortasında askere alınma durumu yok yani, okul ile ilişiğin kesilene kadar askerlikle iligli bir mecburiyetin olmaz.


  • evreniz  (08.06.09 18:43:29) 
Erkek arkadaşımın başına geldi aynısı. Başka bir okula kayıtlıydı, sonra açıköğretime başvurdu askere gitmemek için ancak bu sefer de Açıköğretim onay vermedi askeriyenin onay vermesi gerekiyormuş ve bunun için muayneye girdi falan falan sonra başka şeyler oldu ama demem o kiii. Bu yaştan sonra ve 5 dersin kalmışken başka okulla uğraşma çünkü o zaman başına daha büyük şeyler gelebiliyor.

Tekrar üniv. girdim varsayalım durumu için deee bazı derslerden muaf sayılabilirsin ama bakalım o aldığın derslerle aynı mı olacak bu dersler. Derslerin isimleri değişik olsa bile muaf etmiyorlar. Türkçe, inkılap ve yabancı dil dışında.

Sen bu derslerin sınavına girip bitir sonra hemen yüksek için başvur sonra doktora falan ohooooo o zaman inanılmaz rahat edersin.
  • pijamaliantigone  (08.06.09 20:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.