[]

Sekeri birakanlar

Anlatsaniza biraz nasil basardiniz? Ona gore biz de bir seyler yapalim da artik kurtulalim su meretten.

Edit: sirf cay kahve icin sormuyorum yalniz genel olarak sekerli gidalar diyeyim. Gun icinde olips olur kus lokumu cikokata vs yemeyi birakmaktan bahsediyorum.


 
Bir sabah artık kullanmayacağım dedim. İlk 5 gün çok zor oluyor ama damak alışıyor sonra.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (05.05.14 22:30:18) 
Ben günde ya 2 kerane tatlısı ya 3 brownie mutlaka yiyen bir insan olarak canan karatay'ı üst üste dinleyince ne zamana kadar böyle devam edecek diye kendime kızdım bir anda bıraktım. 1-2 ay tatlı matlı aklıma gelince ceviz ve çiğ badem yedim. şimdi de günlük şişe süt bile içsem tatlı geliyor


  • jamalbsf  (05.05.14 22:35:07) 
bardaga tek seker atiyordum once. sonra yarim deneyim dedim ve bir sure yarim sekerle devam ettim. sonra hic atmadim. 15 yikdir seker kullanmiyorum. azaltarak birakabilirsin


  • exlibris  (05.05.14 22:37:22) 
definisyondaydım, şeker baya hatları kapatan bir madde farkında olmasakta. bende bırakıyorum lan dedim, sonra baktım kaslar daha belirgin daha güzel, damarlar daha renkli daha canlı çıkmaya başladı. bidaha kullanmadım.

az önce mc yedim onu karıştırma!
  • GibsonRulesv2  (05.05.14 22:42:28) 
birden bırakınca bazen çay kötü geldiği için vazgeçebiliyorsun. ama 2-3 hafta dayanabilirsen bir daha şekerli çay içmek istemezsin. bende böyle oldu. çay-kahve şekersiz içiyorum artık. 3'ü 1 arada falan da içmiyorum. Aşırı şekerli tatlıları yememeye özen gösteriyorum. Ama pasta falan olunca az da olsa yerim. Asitli içecekleri de içmiyordum bir ara, şimdi Zero içiyorum sadece.


  • himmet dayi  (05.05.14 22:43:19) 
şekeri bırakmak kadar, şeker katkılı işlenmiş yiyecekleri, sonrasında da E ile başlayan içeriğe sahip yiyecekleri bırakmakta önemli...


  • yeety  (05.05.14 22:47:10) 
tam şekeri bıraktım denemez ama birden oldu benim de 2 kaşık şeker atardım çaya birden kestim, lisedeydim.
kahveyi şekersiz içmeye ondan 4-5 sene sonra yine birden başladım
günlük mutlaka bi bar çikolata yerdim onu da ünivesite 2'de yaz tatilinde birden bıraktım..bütün yaz yemeyince fark ettim bıraktığımı..
şerbeti de bu arada bırakmışım yiyemeyince (aşırı tatlı geldi yiyemedim) o zaman anladım
sanırım bi süre mesela 1-2 yıl kadar önce beyaz şekeri keserek başlamak lazım. sonra şerbetli herşey aşırı tatlı geliyor, miden almıyor yiyemiyorsun.
bir de biraz daha soft/sütlü tatlılara yöneldim. dondurma severdim zaten manyağı oldum. çikolata özellikle yazın yiyemiyorum ama sütle kremayla tarçınla filan sıcak çikolata yapıyorum kışın arada. BHU'da tavuk göğsülü kazandibi filan yiyorum cheesecake yapıyorum arada sırada hiç yemezdim bunları üniversiteliyken (browniler çikolatalı şerbetli tatlılar filan yapardım o zamanlar)
bir de ülseratif kolitim meyveyi de ölçülü yemem gerekiyor 2-3 senedir o da eklenince şimdi illa canım tatlı istiyor gibi bişeyim neredeyse kalmadı regl hariç o gün istiyor, ben unutsam vücut unutmuyor ona bi çare bulamadım :)
  • niye ama  (05.05.14 22:50:04) 
açıkçası ilk zamanlarda azalttım sonra komple bıraktım


  • swadloon  (05.05.14 22:55:35) 
Ben aniden kestim. Ilk başta acı geliyor ama alışıyorsun. Alışınca da şekerli içermiyorsun :) şekersiz çayın, kahvenin kendi tadını alabiliyorsun.

Glikozsuz yiyeceklerin yolu yok. En olmadık anda aklına geliyor.
  • iorveth  (05.05.14 23:28:41) 
Şeker dediğiniz madde obeziteden kansere birçok hastalığın müsebbibi olabiliyor, böyle düşündüğünüzde Sağlık > Damak Tadı deyip bırakabiliyorsunuz. Üstelik daha sonra, şekerin damak tadıyla herhangi bir alakası olmadığını da anlıyorsunuz. Yani kısaca, bir insanın yediği içtiği herhangi bir besinin tadını şekerle değiştirmesinin aslında büyük bir gerizekalılık olduğunu fark ediyorsunuz.


  • angelus  (05.05.14 23:37:37) 
kilo degil de saglik icin dusunuyorsaniz, bir miktar sekere ihtiyacinizin oldugu gibi, keyif alarak yasamaya da ihtiyaciniz oldugunu unutmayin. benim bunyemde yasaklar ters tepki yaratiyor, dolayisiyla kendime hicbir seyi yasaklamiyorum, ancak saglikli beslenmeyi aliskanlik haline getirdim, dolayisiyla arada m&m, snickers, burger king ya da koca bir bardak kola ve cips yemekten kendimi hic alikoymuyorum. asiriya kacmadigimiz surece her seyi yiyebiliriz, onemli olan da vucudumuzun ihtiyaci olan beslenme erjimini duzgunce uygulamak.
uygulamaya yonelik onerilerim de... beyaz degil esmer seker alin eve, seker yerine yiyecek-iceceklere bal koymayi deneyin, tarcin ya da vanilya ile tatlandirin. atistirmalik meyve, havuc, salatalik vb yiyin. arada bir marulu ayiklayin, limon sikin uzerine dolaba koyun, ara ara yiyin. atistirmalik abur cubur yemek yerine bir seyler icmeyi deneyin, meyve ve sade diyet dondurme ve biraz buz, mikserle cirpin, icin mesela. bir de satin almazsaniz yemezsiniz, evde bulundurmayin seker, kolum cikolata, ama cok caniniz cekerse de gidin pahali bir pastanede yiyin guzel bir tatli. ben boyle seyler yaparak sekerden uzaklastim.

  • dnznc  (05.05.14 23:47:05) 
Bir de "Vücudun şekere de ihtiyacı var" deyip çikolata kola cips gibi basit şekerleri tüketen şişkoları görünce iyice bi soğuyabiliyorsunuz şekerden. Halbuki vücut ihtiyacı olan o şekeri basit şekerden değil kompleks karbonhidratlardan, onu da mümkünse tahıl grubundan değil de sebze grubundan üretmek ister ki glisemik indeksi yüksek basit şekerleri tüketip salgılanan insülin nedeniyle kan şekerini çıldırtmasın. O nedenle şu konuya bi açıklık getirelim de "Vücudun şekere de ihtiyacı var" bahanesinin arkasına sığınmayalım: Vücudun koladan cipsten çikolatan, kısacası işlenmiş karbonhidrattan alacağı şekere hiç ihtiyacı yok. Bunları tüketip tüketip "Lan vücudun şekere de ihtiyacı var ama ben neden şişko oldum acaba" diye ağlamayın sonra.


  • angelus  (05.05.14 23:54:43) 
ben yaklasik 8 yil once diyetisyene gittigimde caya kahveye seker atmayi birakmistim ve hala atmiyorum. ha arada kan sekerim duserse atarim. kendimi cok kasmiyorum o konuda. ayrica bir de soyle dusunmek lazim caya kahveye attigin sekeri ya da cikolatadan tatlidan vs aldigin sekeri sade kup seker gibi yedigini dusun. 10 dakika sonra cikarirsin vucut istemez cunku . ama yiyeceklerin icinde aldiginda gozun yaniliyor ve hic dusunmeden yiyorsun. iste burada bilincli olup yememek lazim. ama dedigim gibi cok kasmaya da gerek yok olculu oldugu takdirde saglikli gidalardan takviye yapilabilir.


  • desktopu  (06.05.14 00:00:23) 
pek sağlıklı bir yöntem değil ama tatlandırıcı kullanıyorum.
onun dışında meyve ve bilimum kuruyemişlerle şeker ihtiyacımı gideriyorum. şu sıralar dayanamayıp yulaf ezmesinin sütüne nesquik karıştırıyorum :D
ama eskiye oranla bayağı azalttım kullanımını.
tatlandırıcı kullanmak istersen splenda güvenilir bir marka. istemezsen de yukarıda yazıldığı gibi, azaltarak bırakırsan daha kolay bırakacağını düşünüyorum.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.05.14 04:49:43) 
İnat etmek dışında çözümü yok. Kademeli geçişler süreci uzatır ve zorlaştırır. Yağ miktarı yüksek gıdalar tokluk sağlar. Onlarla ikame etmelisin. (bkz: kuruyemiş)


  • arnold schwarzeneger  (06.05.14 08:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.