[]

Hangi Programlama Dili

merhaba. benim sorunum şu ki bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. bir aksilik olmazsa da iyi kötü bir yere girerim inş. zaten kazanamasam da yine bilgisayar üzerine çalışmayı düşünüyorum.

sınava bir hafta kala yine heveslendim ve diyeceğim odur ki sınavdan sonra 4 aylık bir boşluk var, bu arada bir programlama dili öğrenmeye kalksam hangisini tavsiye edersiniz?

aslında PHP öğrenmeye başlamıştım geçen yaz. bir iki şey biliyorum. onu mu devam ettireyim, yoksa daha işime yarar bir şeyler var mı?

not: PHP'nin web tabanlı olduğunu biliyorum ama kolay olduğunu okumuştum ve programlama mantığını az çok öğrenmek için onu tercih etmiştim.

 
c ile başlıyorsun kesinlikle, bence 4 ay iyice çalış, ha daha çok çalışırım diyorsan sonrasında c++ öğren ama 4 ay içinde ikisini birden öğrenmen zor olur. c ile programlamanın mantığını kavrayacaksın sonra c++ ve java ile işi götüreceksin, o yüzden c öğrenmek en mantıklısı eğer üniversiteyi kazanırsan sana ilk öğretecekleri de c'dir zaten. Bir de php c'ye çok benzer. (koşul ifadeleri,for döngüsü falan filan) sen şimdi c'yi öğrenirsen php'yi de rahat öğrenirsin.


  • ocanal  (06.06.09 22:22:01) 
istanbul'daysan c ve sistem programcıları derneğine takılabilirsin.


  • surprise  (06.06.09 22:39:39) 
elbette c.


  • alembic  (06.06.09 23:06:31) 
@ocanal
günümüzde bir çok üniversitede programcılığa c den başka dillerle de başlanmakta.

  • kolpazan  (06.06.09 23:53:37) 
önce algoritmayı öğren. bunu ilk başlarda öğreten ve dil de öğreten kitap olarak dağıtımcıyı sevmesem de sürat pascal var. yani pascal dili başlarda işine yarar. turbo pascal diye bir program indir.

c için ise visual c++ 6.0 ı indir, kitap ise kaan aslan a dan z ye c klavuzu.

pascal daha kolaydır.

salla php yi, dil değil o zaten.
  • berhan  (07.06.09 00:17:14 ~ 00:17:53) 
Cevabı tamamen, senin bilgisayarla ne yönde ilgilendiğine bağlı. Donanıma daha çok ilgi duyan potansiyel bir sistem programıcısı ile, üçüncü parti uygulama geliştirmek isteyen birinin olaya yaklaşımı en başından belirlenirse daha faydalı olur, bana kalırsa. Hemen sonuca ulaşmak iştahı içinde misin, ya da sonuçtan ziyade süreç ve işleyişle mi ilgileniyorsun. Bu aynı zamanda CS'den mezun olduğunda, yazılım mühendisi mi bilgisayar bilimcisi mi olacağın sorusuna da erkenden cevap bulmanı sağlamış olur.
Ne olursa olsun kesin olarak tek diyebileceğim, bir dil bil, o dili çok iyi bil.

Ben olsam, bilgisayar tarihinin kaçırdığımız geçmiş yıllarını, en az 1970'lerin ortalarından itibaren öğrenmeye başlardım. Benzetme olarak, 4004 işlemcisi olmasa da, en azından bir 8080 real mode öğrendikten sonra ia32 çok daha derinlemesine ve kolayca öğrenilir. Hem eski mimari ve donanım günümüze göre çok daha basit. Assembly'ye ne kadar erken başlarsan, o kadar iyidir.

Mühim not: Ne olursa olsun mutlaka UNIX platforuma geç, eğer hala geçmediysen. Hayatında unix kullanmamış bir programcı düşünmek bile istemiyorum. Her türlü IDE'den uzak durmak sağlığa daha yararlıdır, bir compiler ve bir editör esastır.
  • carcass  (07.06.09 00:31:47 ~ 01:22:24) 
programlama dilini boşver, algoritma öğren bence. programlama dili kolay.

edit: kolay dediysem yani nasıl olsa öğrenirsin gibisinden.
  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (07.06.09 01:36:04 ~ 01:37:09) 
Programlamaya ilgi duyuyorsan bilgisayar mühendisliği kasma programcılık veya bilişim sistemleri oku, onlar da programcılık yapıyor...


  • crown  (07.06.09 01:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.