[]

siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

ne yapmalıyım?
merhaba herkese, üniversite sona ermek üzere, özgürlüğün ve haliyle rahatlığın sonuna gelmek üzereyim. sanırım aile ile birlikte yaşamanın stresi içerisine girdim. (açıklama, öyle aykırı yaşayıp gününü gün eden bir kız değilim, sessiz, sakin, huzurlu bir ortam istiyorum, yani ailem baskıcı dışarı çıkmama izin vermeyen vs vs tarzda bir aile değil, ama bizim evimizde huzur yok babanne faktörü ve babamın dengesiz hareketleri ve annemle olan en ufak sorundan çıkarılan kavgaları var, ayrıca babam çalışmıyor ve tüm gün evde annemle hep kavga halinde yani) neyse iibf mezunu olacağım, ingilizcm yok, kpss yi bu sene için kazanmam zor görünüyor. yani kpss ile atanıp başka bir ilde yaşama gibi bir şansım da görünmüyor, e özel sektörlerin hemen hemen hepsi ingilizce diye tutturmuş e bunun yanında deneyimde istiyor... özel sektör de yaş iş..
napıcam napıcam diye diye kafam inanılmaz dolu ve bu düşüncelerle dalgınım.. kafamı bir işe olaya veremiyorum. çünkü gerçekten ailemle yaşamak istemiyorum. özlüyorum, tatillerde gidiyorum falan ama gittikten 3-4 gün sonra kavgalar tahammülsüzlükler... tatil için geldiğime pişman oluyorum sonra.
bütün bunların yanında bu zamana benim kendime ait bir odam olmadı ne yurtta ne evde olmadı yani,eşyalarım desen yarısı memlekette yarısı okuduğum şehirde, bir yere sığamıyorum (bu birşeylerin bahanesi belkide) nerde neyim var bilmiyorum bile, düzen hastalığı var zaten bu duruma da gıcık oluyorum, belki basit bir hayal, belki saçma bir düşünce, belkide artık olması gerekenler bunlar.. istediğim şey bir evim olsun, elbise dolabım olsun kendime ait, rahatça yemek yapayım eşyalarımı yerleştireyim hobilerimi gerçekleştireyim.. artık 24 yaşındayım ya zaten geç kazandım geç bitiriyorum hayata geç atılıyorum ama artık hakediyorum ya.
düşüncem şöyle ama sadece taslak halinde yani yapabileceğimi düşünmedim hiç.. yapabilirim ama.. yapmalı mıyım demek istiyorum.. bir iş bulup ücretli öğretmenlik, bankada gişe görevlisi, sigortacılık vs. yani bulabilceğim bir işe başlayıp izmir gibi bir yerden öğrenci evi gibi bir ev yani acayip nitelikli değilde güvenli olan bir ev bulup kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışmak la sizce çok zorluk çeker miyim?(tabi bir evim olduğumda ingilizce kursuna gidip eğitim almayı da istiyorum) elbette ki zorluk çekeceğim ama başa çıkabilir miyim? olur mu sizce yaaa :( ev kiraları doğalgaz elektrik su geçim zor farkındayım ama olur mu sizce ?
çok karışık anlattım belki ama kafa karışıklığıma verin..
rica ediyorum yardımcı olabilecek cevap verin..
şimdiden teşekkürler..

 
hepsinin üstesinden gelirsin.


  • basond  (28.04.14 15:07:12) 
Evlen kurtul bacım


  • vfgerty  (28.04.14 15:11:14) 
Tabiki olur neden olmasın? Ev arkadaşı edinirsen masrafların düşer daha iyi olur. İzmir çok pahalı bir yer değil.


  • sehpa fx350  (28.04.14 15:12:55) 
hepsi hallolur. gözünde büyümesi de normal. hayatına yön verecek zamanlar bunlar. ama kpss'ye bir gir sen yine de, iibf mezunları bazen komik puanlara atanabiliyorlar. hatta bana kalırsa kalan iki ay, atanacak puan alabilmek için yeterli olur bir iibf mezununa.


  • jaaaccckkk  (28.04.14 16:10:57) 
bence kendine önce bir iş bul özel sektörde muhtemelen baslangıc için ingilizce yokken 1250 1400 civarı baslarsın. bi süre calıs (ailenin yanında takıl zordur bilirim cünkü hemen hemen aynı seyleri yasıyorum evde) sonra kendine 1 yada 2 kafa dengi ev arkadası bul. ingilizce konusunda da aynıyız ben de kursa gidiyorum ama para sacmaya değimez şöyle 3-4 ay yurt dısı yapabilirsen daha iyi olur senin için bende kacabilirsem maltaya kaçıcam :(


  • sevisgenturk  (28.04.14 16:13:11) 
ev arkadaşı da istemiyorum açıkçası bir başkasının derdini çekmekten bıktım çünkü. bu arada ingilizce olmadan deneyimde yok 1.250- 1.400 maaş olmak zor gibi ya :(


  • gezegen90  (28.04.14 17:14:46) 
valla o maaşlar iyi bile kaçıyor sahsen tekstil sektöründeyim yeni baslayanlara verilen paralar bu seviyelerde :(


  • sevisgenturk  (28.04.14 17:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.