[]

dual-homed gateway?

tureng bunun karşılığına "çift bağlantı noktalı geçit bilgisayarı" demiş ama bunu gugıla yapıştırınca sadece sözlük linkleri çıkıyor, o yüzden bir yerde bir sorun var. bunun karşılığı nedir bilen var mı?




 
"çift ağ ara yüzlü güvenlik duvarı"

üniversitenin ders notlarında böyle çevrilmiş.

burada: obs.iszu.edu.tr
  • cthulhu  (24.04.14 02:47:46 ~ 02:48:06) 
aslında pek bi numarası olmayan bi terim. bildiğim kadarıyla türkçesi yok. zaten olsa da kullanan olmazdı.
anlatmak istediği şu, mesela bir firewall düşün, bunun bi dış dünyayla, bir de şirket networkuyle bağlantısını sağlayan iki ayrı portu var. bu tarz cihazlara dual-homed diyorlar. aynı mantıkla evdeki basit adsl modemin bile bir lan tarafı, bir wan tarafı var. bu da dual homed oluyor. güvenlik için kullanılan cihazlar yada proxy gibi serverlar filan dual homed olur mesela genelde. ama dediğim gibi kimsenin umursadığı bi terim değil. bildiğin gereksiz bilgi bence.

  • cal suna bi duduk  (24.04.14 05:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.