[]

3 kediyle uçak yolculuğu problemi

kedilerin hiç birini bagaja vermeden nasıl çözülür?

bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var. İki hafta sonra yurt dışına taşınıyoruz, en büyük problemimiz kedilerimizi sağ salim götürebilmek. Bagaj kısmına vermek istemiyoruz, havalandırma var vs. deseler de riski büyük.

Eldeki veriler:
1)5.5, 5 ve 3.5 kilo ağırlığında 3 kedi. Aşıları, belgeleri falan hazır. 2)Yolcu başına kabine 1 kedi alıyorlar, ama kafesle birlikte ağırlığı 8-9kg'ı geçmiyorsa 2 kediyi tek kafeste alabiliyorlar. (THY 8kg, KLM 9kg)
3)Biz iki kişi gideceğiz

Napsak? Yanımızda 3.bir kişi götürüp ona mı verelim kedinin birini, ya da zaten gitmekte olan birinin bize yardım etme ihtimali var mı, bagaj tesliminde 1-2 kilo için sıkıntı çıkarmayıp geçin hadi diyebilirler mi?

 
Öncelikle müşteri hizm. danışın THY'nin. Yanınızda, tanıdığınız güvendiğiniz birini götürmek ise yolculardan yardım beklemekten daha mantıklı olur. Sorumluluk almaktan çekinip yardım etmeyebilirler. Havayolu şirketi kedilerin karnesini görmek ister belki, orada da yanında götüren kişinin adının yazılması gerekebilir. THY ile konuştuktan sonra ne yapacağınıza karar vermeniz daha anlamlı olur bence.


  • m e l t e m  (22.04.14 12:11:09) 
Oncelikle bankodaki eleman cok onemli. Eger yardimci olmak isterse olur.

Bi de bankoda durup gelenlere rica edin. Ben olsam alirdim misal. (Denk gelirsek diye not: kedilere dokunamiyorum :)
  • brkylmz  (22.04.14 12:13:08 ~ 12:13:46) 
3,5 kio olanı yanı alırsın diğerleri bagaja. (4 kiloya kadar)
eger ucakta baska evcil hayvan var ise onu da almıyorlar. o da bagajda olacak.
yani senden once aynı ucakta hayvanını ucuracak var ıse senın hayvan altta gıdecek.
  • cahit tomruk  (22.04.14 12:40:34 ~ 12:41:34) 
@cahit tomruk, 6 kilo tek hayvan için sınır (THY'de 8kg), ayrıca iki kişiyiz, her halükarda 2 tanesini yanımızda götüreceğiz zaten. 3.yü de yanımıza almak için ne yapmamız gerekir onu soruyorum. Kabin içinde hayvan sınırı da THY için 3, KLM için yazmıyor ama 1 değildir sanıyorum.


  • witcher  (22.04.14 13:13:50 ~ 13:19:28) 
iki kardesse ayni kafes icinde tasiyabilirsin


  • pieta  (22.04.14 21:12:46) 
gitmekte olan birinin yardım etme ihtimali üzerine konuşacağım kedilerin önceden bildirilmesi ve rezervasyon yapılması gerekiyor thy' e o anda yanınızda hayvan getirip uçuşa dahil edemezsiniz. ayrı bir ücret talep ediyorlar mı bilmiyorum ama kedileri yurt dışına çıkartmak için sertifikalatmalısınız (hayvan sağlık sertifikası). yurt dışına hayvan çıkartmak sandığınız kadar kolay bir işlem değildir. bir sürü prosedürü var. kabin memuru arkadaşıma sorduğumda yanında kedileri getirip birini başkasına veremez büyük problem çıkar o kişi üzerine önceden o hayvan rezerve edilmeli dedi. ki yurt dışına hayvan götürme konusunda çok seçicilermiş. sadece aşı, iç dış parazit karnenin tam olması yeterli değilmiş. hayvanlarını her birinin tekrar teker yurt dışı çıkış belgeleri olmalıymış. giriş yapacakları ülkenin prosedürüne uygun belgelerin tam olması da gerekmekte aksi halde ülkeye giriş yapamazlar. o anda sorun yaşayıp kedilerinizin perişan olamaması için thy' yı arayıp görüşün ve gerekli tüm belgelerin listesini öğrenin. şu yazıya bir göz atabilirsiniz: www.turkishairlines.com

ve ayrıca şu yazıya göz atmanı tavsiye ederim aranan şartlar: www.barnievet.com.tr

belki bilginiz vardır ama hayvanların perişan olamaması sizin de üzülmemeniz için bu bilgileri paylaşmayı gerekli gördüm.
  • insomnia666  (23.04.14 15:17:03 ~ 15:28:56) 
@insomnia666 bütün belgeleri çoktan hazırlandı zaten, veterinerimiz de tecrübeli bu konuda. Kediler için rezervasyonu da yaptıracağız, benim sorduğum soru "3'ünü de kabin içine almak için ne yapabiliriz"di.

Başkasına veremeyeceğimiz konusunda haklısınız, bana da mantıksız geldi. 3.kişi götüreceğiz işte en kötü ihtimalle. Bagaj tesliminde sıkıntı yapmayacaklarına emin olamadım.
  • witcher  (23.04.14 16:17:54 ~ 16:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.