[]

DSLR lens olaylari v. 2

Dünkü sorumdan mütevellit bir lens kestirdim gözüme.

geizhals.at

Nikkor AF 50mm 1.8D

Bununla düsük isikta güzel fotograflar cekebilir miyim? Cektigim fotolar isil isil renkli olur mu? Kisacasi güzel bir lens midir? 18-70 kit lensim var sadece.

..

Herkese tesekkürler siparisi verdim.

 
Bu lens ile ilgili yorumlar
www.fotokritik.com

ve fotolar
www.fotokritik.com

karar senin. yorumun birine gore dusuk isikta iyiymis.

edit:foto linki yanlisti, duzelttim
  • ergecsenturk  (04.06.09 10:46:56 ~ 10:52:00) 
ne kadar açık diyafram, düşük ışıkta o kadar performans. 1.8 yeterince açık bir diyafram. düşük ışık için kullanabileceklerinizin en iyilerinden.


  • kibritsuyu  (04.06.09 11:01:05) 
dpreview linki;
www.dpreview.com

İstanbul da isen Hayyam da istediğin mağazadan bakıp deneyip alabilirsin.
Odak Foto Mustafa abi iyi bir esnaftır.
  • sozluknickmiverulan  (04.06.09 11:01:34) 
kit lensinizden çok daha iyi bir lenstir bence 50mm.

herzaman için prime lenslerde daha iyi keskinlik ve renkler yakalayabilirsiniz. içindeki optik sayısı azalır böylece ışığa ihtiyaçları az olur.

genelde portre lensi olarak bilinir.

makina ne olursa olsun 50mm bir vazgeçilmezdir.
  • vital  (04.06.09 12:08:16) 
güzel bir lenstir hayırlı olsun, bu lens ve çok ucuza alacağınız extension tube ler ile çok güzel makrolar çekebilirsiniz. her eve lazım bir lenstir.


  • justaddwater  (04.06.09 13:03:47) 
bu arada dünkü duyurudan eksik kalmış: extension tube objektif ile gövde arasına konularak mevcut objektifin odak mesafesini büyüten ve büyütme oranını arttıran basit bir düzenektir. auto extension tube ler auto fokus destekler ve daha pahalıdır, normal extension tube ise içi boş bir tüptür bi,r tarafı nikon bayonet öbür tarafı ise dişi.

google da extension tube macro olarak aratırsan örneklerini bulabilirsin. makineye toz girer falan diye de korkma girdiği gibi çıkar o tozlar evde yada teknik serviste. :D

Kolay gelsin.
  • justaddwater  (04.06.09 13:18:37) 
kendisini aldıktan hemen sonra loş bir ortamda denemişliğim, memnun kalmışlığım vardır.

fiyatı ne kadardır bilmiyorum ama fx makinalarda 50 mm eşdeğeri görüş alanı sunan 35 mm'lik f/1.8 lensler çıktı. bunu da bi araştır istersen
  • makineci  (04.06.09 22:22:07 ~ 22:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.