[]

reşit olmayanların cezalandırılması-cezai sorumluluğu

reşit olmayanların toplum tarafından disipline edilmesi(çocuk ceza evi vb) ile ilgili görüşlerini arıyorum. nasıl olmalı, sınırı ne olmalı, ebeveynlerin rolü...

türkçe-ingilizce makale, forum, şahsi yorum falan her türlü görüşü merak ediyorum.


 
bizim ülkedekilerin görüşlerini mi yoksa genel bir görüş mü aradığını belirtmemişsin.. ben birkaç makale, sunum ve yorum buldum.. bir kısmı ingilizce, bir kısmı türkçe.. umarım faydalı olur..

www.officer.com (buradaki genel bir bakış açısı sanırım, hapishanelerdekiler özelinde görüşler var)

www.corrections.com (bu, 2013'te ne gibi gelişmeler kaydedilmiş onun özeti)

www.nytimes.com (amerikalı bir suçlu çocuk hakkında yorum)

www.ihd.org.tr (alakalı mı bilmiyorum senin için ama vereyim istedim bunun linkini de.. ihd'nin genel olarak hapishaneler hakkındaki raporu)

www.rehabilitasyon.com (çocuk hakları, suçları ve neler yapılabileceği)

www.icdenetim.adalet.gov.tr (2012'de yayımlanan adalet bakanlığı iç denetim birimi raporu, içinde çocuk suçlularla ilgili istatistikler de var, belki yardımcı olur)

tbbdergisi.barobirlik.org.tr (tbb'nin dergisinde 2007'de yayınlanan bir makale, pek uzun ama bir kısmına göz gezdirdim ben, fena değil, işine yararsa diye kopyalıyorum buraya da)

www.anayasa.gov.tr (avrupa insan hakları mahkemesi'nin çocuk suçlular özelindeki sunumu)

kısa zamanda bulabildiklerim bunlar, umarım yardımcı olur sana da.. illa ki halktan görüş istiyorsan ve tezde, makalende kullanmak istiyorsan bunu, röportaj yapmanı öneririm bu konuya yıllarını vermiş insanlarla.. faydalı olabilir.. şimdiden kolay gelsin..
  • lake of the hell  (16.04.14 15:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.