[]

Kahve Falindan memnun kalmak?

"Surda bir kahve fali bakan vardi cok memnun kaldim". Ne demek bu simdi, kahve falindan nasil memnun kaliyorsunuz? Basarili kahve fali bakan ne demek?




 
fal: geleceğe dair yapılan tahmin
başarı: başarılı olma durumu

hadi bakalım 3 tahmin hakkın var :)
  • mortifera  (01.06.09 21:18:55) 
yani atip tuttugun seyler tesaduf olarak dogru cikinca basarili mi oluyorsun? hayir neyi biliyorlar da basarili oluyorlar.


  • ermanen  (01.06.09 21:21:22) 
insanın faldan anladığı şeyler farklı da ondan.

" Ay şekerim falcı, erdem adında bir sevgilim olduğunu ve annemin yaşını bildi" diyen biri o falcıyı başarılı buluyor. Zaten bildiği şeyleri falcının bilmesi daha önemli yani bazı fal meraklıları için.
  • clementine  (01.06.09 21:23:30) 
kahve falından ne bilinir abi? işte yeni biriyle tanışçan mı, yakınından biri trafik kazası geçircek mi, biri sana fesatlık yapacak mı, uzaylılar tarafından kaçırılıp derinin altına bir şey mi koyacaklar filan falan...


  • mortifera  (01.06.09 21:23:46) 
fal bakan kişi o an sizin hayatınızda olan olayları bildiğinde ya da ne biliyim tanıdığınız, bildiğiniz insanların isimlerini soyledığinde inandırıcılıgı artar. sonucta habire gelecekten bahsetse, "su olacak, bu olacak" dese o an ıcın sıze ne ıfade eder kı. ama tutup da "senın calıstıgın sırket bılmemkac harften olusuyor, ıcınde de su harfler var, orda bılmemkım var, senın ayagını kaydırıcak ya da senın terfı etmenı saglıcak" dese mesela, ıyı kahve falı baktıgı -en azından o an ıcın- soylenebılır. sonrasında dedıklerı de cıkarsa o zaman bu ısı gercekten ıyı yapıyor denılebılır. krıterler hem o an sızı ıkna etmesı, hem de gelecek ıcın soyledıklerının cogunun ya da bır kısmının cıkması olabılır mesela.


  • think martini  (01.06.09 21:36:44 ~ 21:37:45) 
birincisi şimdiyi doğru bilmesi
ikincisi de geleceği doğru tahmin etmesi
bonus: gelecekle ilgili güzel şeyler söyleyip insanın moralini düzeltmesi
bence :) (hiç falcıya gitmedim ama(para veremem o kadar), insanlardan duyduğum kadarıyla
  • kanuniye  (01.06.09 21:38:17) 
"falcının bildiği tek şey karşısındakinin ahmak olduğudur" yazıyordu (bkz: dublorün dilemması) adlı romanın biryerinde. bunu biliyorsa başarılıdır derim ben.


  • posteriti  (01.06.09 21:52:40) 
kahve lekesine çok benzeyen mürekkep lekeleri gibi belirsiz uyaranlara bakıp ondan anlam çıkartmak psikolojide de kullanılan birşey, rorshach testleri bunun en iyi örneği. Ama projektiftir, karşısındaki ile ilgili değil, algılayan kişinin kendisi ile ilgili bilgi verir.
Bir taraftan da sezgi bilim disiplinleri tarafından da kabul edilen birşey. Damassio isimli bir neuroscientist bu sayede nobel aldı. Örtük olarak öğrenilen ve birçok durumda bilinç düzeyinde değerlendirilemeyen bilginin kullanımı özellikle beyin araştırmacıları tarafından hala üzerinde durulan bir konu. Bir sürü çalışma var bu konuda.
Yani bu mantıkla kişinin karşısındaki ile ilgili bazı şeyleri sezmesi olanaksız değil.
Neyse sonuç olarak bunların hiçbiri kahve falını doğru yapmıyor elbette. Ama uygulayıcılarının çoğu gerçekten birşeyler sallayıp dursalar bile şaşılacak biçimde tutturdukları oluyor.
Kahve falı baktıranların amacı da zaten gelecekteki belirsizlikten yalan yanlış da olsa kurtulma isteği oluyor çoğunlukla. Tanıdığım bir kadın kendisinden 30 yaş kadar büyük bir adamla birlikteydi ve tüm vaktini ve parasını kendisine "ailen sonunda ilişkinizi kabul edecek" diyen falcılarda harcıyordu. Böyle birşey asla olmadı tabi ama o bunu her duyduğunda inanılmaz rahatlıyordu.
Bir taraftan insanlar kendileri ile ilgili birşeyler duymayı da seviyorlar, psikologa sırf bu yüzden giden insanlar olduğu gibi burçlar da böyle bir amaca hizmet ediyor üstelik de sezgi gibi açıklanabilir bir duruma da dayanmıyorlar.

sonuç olarak alan memnun satan memnun :)
  • hayali arkadaş  (01.06.09 23:15:40) 
falcılar, zaten bildiğiniz şeyleri size söyleyerek paranızı alan sahtekarlardır. anlam veremediğim bir şekilde bazı insanlar bundan ciddi şekilde etkilenebiliyor.
teorik olarak bir insanın kendi geleceği hakkında öngördüklerinin tutma şansı, herhangi bir falcının öngördüklerinin tutma şansı ile aynıdır.
yani kendi kendinize de sallayabilirsiniz. paranız da cebinizde kalır.

ha falcının biri bir laplace şeytanına sahiptir, ama buna rağmen hala falcılık gibi şeylerle uğraşacak kadar gerizekalıdır. onu bilemem.
( kaos teoremi göz ardı edilmiştir )
  • cruor  (02.06.09 01:25:07) 
cinlerle iletişimi kuvvetli demek, başarılı kahve falı bakan.
bir insan geleceği bilemez ve hatta kendi beş duyusu dışındakileri de.
gel gelelim cinler de geleceği bilemez sadece belli tahmin yöntemleri vardır.
herneyse, gereksiz işler.
  • aithra  (02.06.09 10:56:56) 
cinlerle ve ruhlarla iyi iletişime geçenler bakıyor.


  • teutonic-terror  (08.02.20 00:22:22) 
kahve falı, tarot falı, yıldızname, durugörü, el falı, rüya yorumu, katina aşk falı, su falı, iskambil falı gibi birçok spritüel hizmetleri alabileceğiniz online fal sitesi. ayrıca bu işe yıllarını vermiş tecrübeli falcılar sizinle hiç sıkılmadan ilgileniyor. www.falbahcem.com


  • acemi___rallici  (13.02.20 18:50:16 ~ 14.02.20 03:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.