[]

Laserle miyop tedavisi (olmalı mı, olmamalı mı)

Merhaba,

laserle miyop ameliyatı olmayı düşünüyorum, karar veremedim.

lens takmaya çalıştım ama olmadı o iş.

lasik vb operasyona girip de pişman olan tanıdığınız oldu mu?

benim birebir tanıdıklarım hep memnun, ama ben yine de güvenemedim bu işe.

Teşekkürler.

 
oldum, memnunum. tek tek saymaya gerek bile duymuyorum aslında, kısaca şöyle söyleyeyim
kuruluk, hassasiyet, gece görüşü kaybı vs. gibi sık söylenen de, daha az söylenen diğer sorunlar da olmadı. lens kullanırken oluşan kuruluk da düzeldi lasik sonrası.

tam yöntem: wavefront-intralase lasik
doktor: sinan göker

tavsiye edeceğim tek doktordur, çünkü en iyisinden başkasını tavsiye etmem.
  • ucan spagetticanavari  (09.04.14 19:44:40 ~ 19:45:03) 
oldum. gozleriniz uygunsa tavsiye ederim.


  • helenart  (09.04.14 20:37:49) 
"kesinlikle tavsiye ediyorum" vay anasini bu kadar kolaymi ya. bunun riski getirisi goturusu yokmu. herif lazer olduktan sonra goz kurulugum gitti bile demis yalanin boylesi. bide doktor ismi vererek cevap veriyo akilli. 2000li yillarda abartili reklamlarla cok reklami yapildi bu lazer isinin ve paranin ve yalanin bol oldugu bi ticaret. senin soruna gelince yaptirdigin taktirde yasayacagin sorunlarin boyutu kucukte olabilir buyukte. mobildeyim bana ozelden ulasirsan musait bi zamanda yardimci olurum


  • zzrex  (10.04.14 18:15:15) 
@zzrex yalan söylemek için bir sebebim yok, ki o kadar para verip de gözümle ilgili en ufak bir sorun yaşamış olsam etmeyeceğim laf kalmazdı... nedense sorun yaşayan herkes doğru söylüyor ama memnun kalanlar yalancı...

"yasayacagin sorunlarin boyutu kucukte olabilir buyukte."
küçük de olabilir, büyük de olabilir, hiç de olmayabilir...

yaşayabileceği en büyük sorun(ki gerçekten çok büyük bir sorun, ama gerçekleşme ihtimali iyi bir doktorla on binde bir bile değildir) kornea nakli gerektirebilecek seviyede hata yapılması.

yaşayabileceği küçük sorunla mikrokeratomla yapılan daha ucuz ve riskli yöntem ile genel yaşanan ve lasik hakkındaki şikayetlerin büyük bölümünü oluşturan sorunlar...

bu ameliyat sonrası kuruluğu önleme amaçlı kullanılan yapay gözyaşı damlaları ve iyileştirmek için kullanılan kortizonlu damlalar var, ameliyat olmadan da onları kullansam muhtemelen kuruluğu azaltırdı, ancak kullanmazdım. ayrıca tekrar lens kullanmayacağımdan ilerleme durdu kurulukta...


nasıl da yalancıymışım, doktor adı vermişim bikbikbik... lan gidip en iyi yöntemle en iyi doktora ameliyat olup memnun kaldıktan sonra git herhangi bir doktora ol mu diyecektim? diğer ameliyat olmadığım yüzlerce doktora mı güvence verecektim? tabiki şahsen memnun kaldığımı tavsiye edeceğim.

adam benim hayatım boyunca bana yapılmış en büyük iyiliği yaptı, gözlükten lensten kurtardı, adını vermem suç oldu... bir gün gitsen orada sırasını beklesen zaten emin olursun reklama ihtiyacı olmadığına, haftalar sonrasına zor randevu alıyorsun, kapısında saatlerce bekliyorsun.
i3.minus.com
i2.minus.com
i3.minus.com
i2.minus.com
  • ucan spagetticanavari  (10.04.14 19:03:46 ~ 19:40:41) 
reklama ihtiyaci olmadigini soylemissin evet o bahsettigin mikrokeratomla yapilan ameliyatlarda nasil tvlerde billboardlarda reklamlarin dibine vurup hastalara risklerin hicbirinden bahsetmeyip "hicbi zarari riski yok" diyerek goz gore gore yalan attiklarini para icin insan sagligini nasil riske attiklarini cok iyi biliyorum hem muayene odalarinda hem tvlerde vs. bu sadece senin doktorun icin gecerli degil geneli icin soyluyorum meshur olan olmayan bu yolla para kirmayi aklina koyan cogunluk... yani o zaman da ve suan da senle ayni agzi konusan bu doktorlar riskleri gizleyerek insanlari bu masalara yatirip bircok insanin magdur olmasina sebep oldular. yani o yuzden suan risklerin daha az olmasi bu tip garantici yaniltici yorumlari dogru kilmaz. neyse bu isin ahlak boyutuydu konu disi.. risklere gelirsek gozun ilerleme ihtimali her zaman var o yuzden 30 yasina kadar bekleyip oyle yaptirmak lazim deyip bazi tuccarlarin adaylari yaniltma ihtimalini dusureyim bi nebze. bunun haricinde teknolojininde surekli ilerlemesi de yaniniza kar kalir az once bahsettigim gibi bundan 7 8 sene once yaygin olan yontemlerle ne kadar cok insanin magdur edildigine bakarsak daha iyi anlasilir demek istedigim. ha yaptirmak isteyen yaptirsin tabi artisi da var iyi tarafi da var ama ilerleyen teknolojide var unutmamak lazim. daga fazlada yazardim ama yeter simdilik.


  • zzrex  (11.04.14 11:08:36) 
www.lasermyeye.org


  • zzrex  (11.04.14 11:11:27) 
bunun haricinde operasyon yontemi degismis olsa bile yapilan operasyon ayni oldugu icin hemen hemen ayni riskler soz konusudur. yukarda yazdigim yanlis anlasilmasin suanki yontemlerde risk yok diye bise yok yani. bir iki unsurda etki eder belki. geri kalan riskler aynidir. o yuzden suan yonteme cok takilmamak gerek. numaranin geri gelme veya ilerleme ihtimallerinin iyi dusunulmesi lazim bence. bu ameliyati bir kez yaptirdiktan sonra bir hakkiniz daha yok ve olusacak sorunlardan geri donuste yok. ayrica operasyon gecirmis olan gozler ileride olasi diger operasyonlara karsi daha zayif daha toleranssiz olacak haliyle.


  • zzrex  (11.04.14 12:21:50) 
operasyon sonrası kalan kornea dokusu yeterli kalınlıktaysa ikinci operasyon yapılabiliyor, katarakt vs. diğer ameliyatlar için de bir engel teşkil etmiyor. özellikle sordum... hatta istersem ileride 40+ yaşlarda çıkan prespiyobi ameliyatını bile olabileceğim söylendi. kısacası kişinin korneasına göre, ölçüm sonucunda doktor daha net bilgi verebilir.
yöntem hem flap kaldırılırken(üst kısmından kesilip açılan kapak) bıçak kullanmayan, baskı yapmayan ve hatalı kesim şansı olmayan otomatik sistemle daha ince bir tabaka kaldırılarak yapılıyor. bu şekilde oluşan kapak daha düzgün olduğundan sorunlar da iyileşme süresi de azalıyor...

hem de asıl ameliyat kısmında kişiye özel(wavefront burada devreye giriyor) ölçüm ve tedavi yapılarak gece görüşü, parlama vs. sorunları minimuma indiriliyor(bende sıfır seviyesinde) hem de makinelerdeki otomatik gözü takip sistemi ve otomatik durma sistemleriyle hatalı tedavi riski alete yanlış değer girilmedikçe sıfırlanıyor.

tüm dünyada milyonlarca insanın yaptırdığı, bademcik aldırmaktan sonra belki de en basit ve risksiz işlem. pahalı ve yaygın olduğundan da çok hızlı bir şekilde gelişti... haliyle bir kaç yıl önceki sorunların neredeyse hiç biri kalmadı günümüzde eğer gerçekten uzman bir doktora yaptırırsanız.

göz numarası işi de doktor tarafından belirtiliyor, en az 1 yıl, ancak tavsiye edilen 2 yıl numaraların ilerlememiş olması. benim 3 yıl sabitti, ameliyat sonrası geçen 10 aylık süreçte de ilerleme olmadı henüz.

risk yok diye bir şey yok elbette, bademcik ameliyatında da ölebilir insan, her an insan hatası yapılabilir. ancak risk olması bu riskin yüksek olduğu anlamına gelmez. benim hayatım boyunca verdiğim en doğru karar olarak görüyorum 5 numara üzeri miyoptan kurtulup gözlük, lens gibi rahatsızlık kaynaklarını atmayı.
  • ucan spagetticanavari  (11.04.14 12:50:23) 
Teşekkürler arkadaşlar, yine de argümanlarınızı okudukça kararsızlığımın bir müddet daha süreceği belli oldu :)

Yaptıran arkadaşlarım da büyük ölçüde memnunlar (birinde gece ışık kırınımı oluyor, o kadar).

Yeter ki karşılaşılan hekim dürüst olsun, operasyon parası uğruna kornea topolojisi vb hakkında yalan söylemesin (ablamın başına geldi, neyse ki bir sonraki dr. aynı model cihazla kontrol ederek, operasyonun tehlikeli olacağını ve önermediğini söyledi).
  • el yazisi  (18.04.14 17:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.