[]

Bisiklet uzmanları! Bu bisiklet adam olur mu?

Selam canlar,

Istanbul beylikduzu'deyim. 15 sene once bodruma kaldirdigimiz bisikleti adam etmek ve bahar-yaz doneminde (askere gidesiye) kullanmak istiyorum.

dedigim gibi bisiklet 15 senelik. zaten kullanirken de fotolardan gordugunuz sol pedal surekli gobekten gevsiyordu ve gacir gucur ses cikariyordu, gobege baglayan somunu-vidasi falan kayip ve bulamadim. oncelikle bunu halletmek gerekiyor. lastikler beton uzerinde oldugundan artik kullanilmaz halde olabilir mi acaba?

viteslerinde problem yoktu, acaba dislileri ve zinciri wd40 ile bir guzel temizleyip adam gibi yaglasak yeterli gelir mi?

bir de frenler var tabi. bu pabuclu frenler cok boktanti. zaten on fren teli de kopmus durumda. bunun icin ne yapilabilir?

amortisor falan yok ancak oyle gezip tozmak icin gayet iyi oldugunu dusunuyorum.

ha bir de ne kadar masraf cikartir bu bana?

tesekkurler canlar.

imgur.com

 
valla vaktim ve bisikletim olsa seve seve yaparım bu bisiklet tamirlerini çok eğlencelidir, ama malesef istanbul şartları falan filan neyse,

bu bisiklet adam olur, wd40 la yada makine yağı ile yağla pasını sil bir bisiklet fren teli al eskisini sök yenisini tak kolaydır lastikler için iç şamrel alman gerekli pedal için çözümü görmeden söyleyemem, ha bide teker 8 çiziyormu ona bakmak gerekli.
  • basond  (07.04.14 21:36:23) 
masrafı sizin ne seviyede parçalarla yenileyeceğinize göre değişir.
ama iç/dış lastiklere minimum 50 lira, v-fren setine de en azından shimano acera ya da tektro 837 gibi iş görecek bir model için telleri ile birlikte 50-60 lira gitse jant telleri gevşemişse akord ayarı için 20 lira gitse bu kadarı etti 120-130 lira.
fren kolları da
temizlemek/yağlamak için bisikletçi 10 lira işçilik alsa, 5 liralık da benzin gitse 15 lira. (wd-40 yağ sökücü ya da yağlayıcı değildir, önermem şahsen. aslında benzin de aşındırıcıdır, özel yağ sökücüler kullanılsa daha da iyi olur)

pas durumu, metal yorgunluğu gibi durumları da göz önüne alınca alt seviyeli bu bisiklet bence masrafa değmez. sorunsuz toparlanacağının garantisi yok. kadro çelik sanırım, içten çürümüş de olabilir.

ikinci el parçalarla belki uygun fiyatlı toplanabilir, yakından gören ve anlayan birinden onay alın önce, boşa masraf olmasın.
  • ucan spagetticanavari  (07.04.14 21:37:01 ~ 21:38:05) 
maksimum 50-100 liraya zincir yağlanır eksik vidalar takılır kopuk teller yenilenir pabuçlar değişir lastikler yamanır hatta içleri değiştirilir bile. (bisikletçide)


  • yuto  (07.04.14 23:40:11 ~ 23:40:34) 
@yuto lastikler 15 yıldır yatıyor, yamayla düzelmesi zor gibi geliyor bana... ki şişip yolda gidebilse bile güvenilir olmaz.
frenler de eski tip cantilever frenlerden, v-fren performans olarak belirgin şekilde üstün olacaktır, pabuç değişimi yetmeyebilir iyi fren performansı için.
fren/vites telleri değişecek, güvenlik için en azından fren telleri şart sayılır.

ve jant akordu sorunluysa o ayarı düzgün yapan kimse 20 liradan az almaz kolay kolay.

en ucuzuna kaçarsa, frenlerin sadece pabuçlarını değiştirirse vs. geçerli olabilir belki sizin fiyat aralığınız.
  • ucan spagetticanavari  (07.04.14 23:48:50) 
150 tl ye cillop gibi olur. göbek değişir. fren telleri 5 tl mi ne... lastikleri iç dış yeni değiştirdim tamircim 20 tl aldı. fotoğraflardan bisikletin kasasını sağlam gördüm çürüme yok. pas kısmen olabilir.


  • inanmazsan inanma  (07.04.14 23:56:32) 
kadronun malzemesini tam bilmiyorum ama pek agir degil. iyice kontrol ettim herhangi bir yerinde pas, zedelenme falan yok. en guzeli adam akilli bir bisikletci bulup gostermek olacak. 4 ay kadar kullanacagim icin yeni bir bisiklete para harcamayi suan icin istemiyorum, o yuzden toplamaya caliscam bunu.

kafami en cok kurcalayan sol pedal gobekten gevsiyordu ve gicirti sesi cikariyordu. gicirti sorun degil de gevseme sorununu insallah halledebilirim.
  • dengesiz pamuk  (08.04.14 00:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.