[]

mersinde dershane sorunsalı

şimdi ben atlattım çok şükür ama ikiz kardeşlerim var ve bu sene lise 1'i bitiriyorlar. seneye maratona başlayacaklar ama annem delirmiş vaziyette, kime sorsa herkes bir diğerinin övdüğü dershaneyi yerin dibine sokuyor. bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan varsa tavsiyesini ve sebebini yazarsa çok memnun olurum.




 
öncelikle başarılar dilerim.

dersanelere kulak asmayınız fazla. siz de takdir edersiniz ki, kardeşleriniz okuldan mümkün olduğunca iyi faydalanmaya bakıp, evde de yeterli seviyede çalışırsa dersaneye bağımlılık derecesi minimuma düşer. bu yüzden hedef bu olmalı.

dersanenin kazandırabileceği şeyler, dağıtılan kaynakların kalitesi, soru tiplerindeki çeşitlilik, deneme sınavlarındaki kalite vs. dir. bunları da en iyi sağlayabilecek olanlar yurt çapındaki dersanelerdir. fdd, fem gibi. yalnız şu da var, bir dersaneye kaydolmak diğerlerinden vazgeçmek değil aslında. arkadaşlardan, hocalardan diğer dersanelerin sınavları takip edilebilir. kaynak deseniz zaten her türlüsü bulunuyor piyasada.

geriye kalan tek bişey var, rehberlik hizmeti. eğer kardeşlerinizin okulda aldığı rehberlik hizmetinden memnun değilseniz dersane seçerken bu kriteri de göz önünde bulundurun. öğrencileri sıkmadan, moral seviyelerini en üst düzeyde tutarak, ilgilenerek, en verimli şekilde yönlendirmeye gayret eden öğretmenleri araştırın. bu sadece "rehberlik öğretmenleri"ni kapsamıyor. benim bi biyoloji hocam vardı ama resmen abim gibiydi. her türlü problemimde destek olurdu bana. zaten bu tür hocaların methi çabuk yayılır. kulağınıza gelir. aynı zamanda kendi alanlarında da iyilerdir çünkü. işlerini severek yapmaktadırlar.

son olarak, dersanede işlenen dersler temel oluşturmaz öğrencide. eksik oldukları yerleri yamar, bildikleri konuların üstüne cila olur. bu yüzden, konuları sıfırdan dersanede öğrenmeye çalışmaktansa okulda kapmak en iyisidir.

not: isim vermiş olmak için söyleyeyim, ben 4 sene önce kahramanmaraş fdd'ye gittim ve çok memnun kaldım. ancak şimdi bahsettiğim kalitede hocalar azalmış duyduğuma göre. başka şehirledeki fdd'lerde çalışıyolar. mersin'i bilemiyorum tabii.

bu stresli yol konusunda size ailecek kolay gelsin diyorum:) bahtları açık olsun kardeşlerinizin.
  • jangara  (28.05.09 16:47:02 ~ 17:01:01) 
çok teşekkür ederim. ben aslında sizin gibi düşünüyorum ama anneme anlatabilmek ne mümkün :)


  • drink the stars  (28.05.09 16:54:34) 
öss konusunda aileler hep böyle mecburen. ama geçici:) ince elediğinize göre doğru seçimi de yapacaksınızdır. bunun yanında, ilerleyen süreçte çocuklarını da gayret ederken görürse annenizden mutlusu kalmaz. benimkinden biliyorum:)


  • jangara  (28.05.09 17:07:38) 
ben test-teknik'e gittim.kendi adıma bir daha düşünmem.bizim zamanımızda(2005 öss)final iyiydi ancak sonradan dağıldı(dağıldı derken bir kaç iyi hoca ayrıldı sanırım),oradan ayrılanlar birey'i kurdu galiba.bir de final'de bi göt kalkması oluştu aşırı derecede,sevmiyorum o yüzden.(müdürleriyle bi görüşmem olmuştu oradan biliyorum)

bi birey'e bakın,gidin görüşün(araştırma babında) derim.

not:ha bu arada birey'den tanıdığım falan yok:)naçizane tavsiye sadece.
  • onurct  (28.05.09 17:42:49 ~ 17:43:28) 
jangara, ben de fdd'ye gitmiştim ve memnundum ama onurct'ın da dediği gibi bireye geçiş olmuş.

sonuç bildirmek amacıyla söylüyorum: birey seçilmiş. türkiye çapında ve sanırım mersinde hocaları bayağı toplamışlar. haydi hayırlısı. ilgilenenlere teşekkürler.
  • drink the stars  (30.05.09 15:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.