[]

benim bir sorunum var

evet herkesin derdi başından aşkın belki, ama benimki de bana göre çok fazla ve artık ağır geliyor, tek başıma kaldıramıyorum.

daha önceki duyurumdan hatırlayanlar olabilir. yarım yıldan fazla bir süre öncesine kadar çok sosyal, etrafında bir sürü insan olan birisiydim, bütün o arkadaşlarımı yurtdışında yaşadığım yerde edindim. orada bir de aşık olduğum insan vardı. orada kalışımın son zamanlarına doğru sevgili olduğum, buraya dönüp bir süre daha sadakat ve sabırla devam ettiğimiz. ama daha sonra anladı ki benim onun yanına gidişim iyice imkansızlaşıyor, bıraktı bütün umudunu. sevmemeye özlememeye çalıştı, başardı da. şimdi günde 1-2 cümle ancak konuşuyoruz, onda da hep ben çekine çekine yazıyorum.

"orası" dediğim yerden, türkiyede daha önce hiç yaşamadığım bir şehire geldim ailem buraya yerleştiği için. hiç arkadaşım yok. 1 tane bile. dolayısıyla konuşacağım, dertleşeceğim kimse yok. yakşalık 2 ay önce tekrar gittim "oraya" ziyaret için, hem sevdiğim adamı hem arkadaşlarımı görmeye, döndüğümden beri, 2 aydır, inanır mısınız sadece iş-ev arası gidip geldim. annemin babamın ve işyerindeki 2 kişinin yüzünden başka yüz görmedim. arkadaş edinmeye çalışıyorum. couchsurfing "orada" çok işe yaramıştı ama burda gittiğim toplantılarda bırakın insanlarla tanışabilmeyi, herkes kendi arkadaşıyla gitmiş olduğu için ben hep masanın köşesinde, bir kenarda dışarıda kaldım, kendimi daha da kötü hissettim, oturduğum yerde ağladım.

bir de şu var. ben türkiyeye döndüm döneli "oraya" geri dönmeye çalışıyorum. ordayken yaklaşık 5 ay kadar iş aradım olmadı. döndükten sonra da devam ediyorum aramaya ama yok, türk çalışan almıyor kimse bizim çalışma izni problemimizden dolayı. zaten mezun olduğum bölüm diplomasıyla da orada çalışmam imkansızmış. ben de üniversite falan araştırıyorum. başvurumu yapacağım bu dönem, ama en erken 5-6 ay gibi bir sürede açıklanacak. ha daha ilk eleme olumsuz olursa, birkaç hafta içinde o hayalim de gidecek.

yani demem o ki, ben oraya döneceğim umuduyla uyanıyorum her yeni güne. film izliyorum, bitince gerçek hayata döndüğüme üzülüyorum - az önce bir film bitti diye ağladım. bunu en son yaptığımda 2 yaşımda falanmışım, çizgi film bitti diye ağlarmışım. kitap okuyorum, bırakınca yine gerçek hayattayım. ve buradayım, "orada" değil. yine "demem o ki", ben hala oradaki hayatımda yaşıyorum aslında. burada resmen yaşamıyorum. yaşamı askıya almış bir şekilde, bir umut bekliyorum. bu arada sevdiğim insan, buraya döndükten sonra annem babam dışında konuştuğum tek insandı. ama artık bu problemlerim ona olan tavırlarıma yansıdığı için o da dayanamıyor, katlanamıyor bana. e araya zaman girdi, yol girdi zaten onlardan dolayı da duygu azalması var. hak veriyorum. ama ben onu düşünüp de ona yazamadığım her an ölüyorum.

bunları yazana kadar uzun zamandır ağlayamıyordum bile. tek damla gözyaşı akıtamıyordum. şimdi buraya yazmak bile biraz olsun rahatlarmış olacak ki hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.

psikolog demeyin lütfen. olur da üniversite başvurum kabulk olursa çok fazla paraya ihtiyacım olacak. hiç para harcamamalıyım.psikologlar da çok para istiyor sanırım zaten.

ne yapayım ya ben? sosyalleşmeye, en azından izinli olduğum gün hava güzelken eve gelip sırf zaman geçsin diye uyumak yerine "hadi gel sahilde dolaşalım" diyebileceğim bir allahın kuluna ihtiyacım var sanırım. ama olmuyor, bir kişiyle bir kez görüşünce ikincisi gelmiyor. bugün mesela, öğlen 12de işim bitti. hava 22 derece. insanlar hep dışarıda. ben eve geldim koşa koşa, yatıp akşama kadar uyudum. çünkü uyanık kalında düşünmekten aklımı kaçırıyorum.

nasıl kurtulunur bu ruh halinden?

 
Hangi şehir hacı? İlla ki bi komünite vardır. İlk bi 3-4 buluşmada kendini zorlarsın, amk bu ne ya dersin. Sonra sarar.


  • roket adam  (24.03.14 00:11:03) 
izmir. geçenlerde zirve oldu. ona da gittim. ama yok, gelemedi devamı.


  • benneydim  (24.03.14 00:13:05) 
tamamini okuyamadim kusura bakma yuzde 80ini falan okudum duyurunun:

universiteye gitmen 5 6 ayi bulacaksa -para sorun degilse- dil okuluna gidin o zamana kadar? bir dil kursuna yazilip oraya neredeyse hemen gidip sonra universiteye kayit yaptirabilirsiniz. hangi ulke bilmiyorum tabi onu soylerseniz yardimci olabilirim belki
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.03.14 00:15:04 ~ 00:15:33) 
madem para yok, yürüyecen apla. günde iki saat, üç saat, ayakların su toplayıncaya kadar yürüyecen. hava 22 derece. tam yürüyüş havası! bu dönemi böyle geçirecen. iy gelir...


  • compadrito  (24.03.14 00:16:28) 
İzmirdesin abi. İzmir yani. Ben de Iğdır falan sandım amk.

Gerçekliğe dön bence. Belli ki tekrar geri dönemeyeceksin. Deal with it. Kabullen, yapacak bir şey yok. At kendini dışarı. Zirve var ot var bok var. Koca şehir lan. Ama ilk önce kabullenmen lazım, otur ağla zırla, iç sıç, ama kabullen. Bi daha o adamın / kıızn ynına gidemeyeceksin, zaten o da ümidi kesmiş. Dünyada 6,499,499 insan daha var.
  • roket adam  (24.03.14 00:17:30 ~ 00:18:31) 
para sorun. çok sorun hem de. üniversite olursa ailemden hiçbir destek almayıp kendim "kız başıma" sağda solda çalışarak para kazanmak zorunda olduğum için ve muhtemelen ilk zamanalrda da işsiz kalacağım için şimdi ne kadar biriktirirsem o kadar iyi. o yüzden zaten hiçbir yere kımıldayamıyorum. 1-2 yere gitsem gezmeye, belki biraz rahatlayacağım ama, para.


  • benneydim  (24.03.14 00:17:38) 
oyleyse universite icin ogrenci vizesi de alamayacaginizi biliyorsunuzdur umarim?

butun masrafinizi karsilayabileceginizi gostermeniz gerekiyor vize almak icin minimum 1 senelik masrafi gormek istiyorlar bir sekilde. onu nasil halledeceksiniz? Oluru yok gibi geldi bana

izmir normal binalardan olusan bir sehir, hic bir abartisi yok. anliyorum yasadiginiz seyi. para sorunsa oyle hobi edineyim kurslara gideyim muhabbeti de olmaz. ise verin kendinizi para biriktirin.

da adamdan bir adim gelmiyorsa bosa kurek cekiyorsun be abla
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.03.14 00:22:36 ~ 00:23:00) 
Yani ne buyuk dertmis, pamuklara mi sardilar sizi nedir!!
Kedi gotunu gormus yaram ne buyuk demis, senden metanetliymis.
Cocuk gibisin.

Kendine acicyaratmisin, icinde kivraniyorsun. Aynen devam.

Orasi viyana gibime geldi.
  • cecilia  (24.03.14 00:26:04 ~ 00:28:06) 
(bkz: aşk/@ataturkiye)yi okudun mu apla? seninki takıntılı, saplantılı bi hâl almış. arızaya bağlamışın.

3 vakte kadar gendini toplamazsan, türlü çeşit hastalık fışkırır orandan burandan... hem de bi daha geçmeyen hastalıklar bunnar.

sedef, hashimato tiroiditi, romatoid artrit, polikistik over, yüksek tansiyon, Crohn hastalığı, meme kanseri gibi...

hayâtın çöpe döner, söyliyim sana. doktor doktor, hastane hastane gezersin de, çâresini bulamazsın...
  • compadrito  (24.03.14 00:28:06) 
Benzer bir şeyin küçük çaplısını yaşadım, hala da benzer bir ukde var içimde de alışılınıyor bir noktadan sonra, bir iki kişi ile bir şekilde tanışıyorsun. Sadece o ilk birkaç kişi biraz sıkıntı oluyor, gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Bu arada neden kendiniz dolaşmıyorsunuz?Ben İzmir'de olacağım var ya, çimende malak gibi yatar kitap,dergi okurum bütün gün.


  • aychovsky  (24.03.14 00:28:15) 
@babamasoliimbananickaldirsin, okuldan kabul alırsam formaliteden garantör ayarlayabileceğini söyleyen bir türk var orada. o şekilde almayı planlıyorum vizeyi. aksi takdirde bloke hesap falan açacak param zaten yok.

adamdan adım gelmiyor. muhtemelen ben oraya gitmeyi garantilersem bu kez koşmaya başlayacak ama. ama o zamana kadar benim duygularım ne olacak, ne kadar yıpranmış olacağım bilmyiroum. ama yanımda o olsa da olmasa da ben orada her türlü daha mutlu olacağım. oraya gitmek istememdeki tek amaç o değil. ondan önce de istiyordum, o sadece manevi destek gibi - onu da ben kendi kendime ediyorum, artık destek olduğu da yok. olursa güzel olur, içimde dışarı atmaya ihtiyacım olan çok fazla birikmiş sevgiyi sevdiğim insanla paylaşacağım için. ama olmazsa da, en azıdnan istediğim yerde olurum.
  • benneydim  (24.03.14 00:30:53) 
Psikolojin yerindeyse Iğdır'ı bile las vegas yaparsın. Ama bi yerden başlaman lazım. Ben öyle zamanlarda alıyorum elime kalem kağıdı liste yapıyorum. Neden şikayet ediyorum, neden memnun değilim. Gidermek için ne yapabilirim. Ne kadarını değiştirebilirim. Değiştirebilecek olduklarımı nasıl değiştirebilirim. Sonra kümenin dışında kalanları sike sike kabulleniyorum. Yapacak bir şey yok. Bunlar yutması zor haplar, ama yutacaksın teker teker. Hayat böyle.


  • roket adam  (24.03.14 00:47:03) 
Yazdigindan anladigim tek sey su gidip 6 ay bi sene okumusun bi yerlerde orali olmus gibi davraniyorsun.anlattigin yer izmir,ucaktan indigin anda arkadas bulabilecegin bu ulkenin en large yerlerinden birisinden bahsediyorsun.gotum gibi adamim ben bile izmire her indigimde apayri insanlarla tanisip yiyip icip egleniyorum sen tripten tribe kosuyorsun.


  • duptıs  (24.03.14 00:48:23) 
@duptıs, işte sorun da burda. ben yedi kat yabancısı olduğum şehirde bile o kadar insanla o kadar arkadaşlık kurabilmişken, burada, insanların sözda canayakın olduğu yerde selam verdiğim insandan geri selam alamadığım bu şehirde bırak arkadaşlık kurmayı, aynı masayı paylaştığımda muhabbet edeceğim kimseyi bulamadım. sorun bende belki, ama ne türkiyede ne diğer yerlerde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.

ki esas sorun bu zaten. nasıl aşarım bunu diye düşünüyorum, yeni insanları nerden bulabilirim, arkadaşlık adımları nasıl atılır diye bir yol arıyorum.

edit: bir de uçaktan indiğin anda arkadaş bulmaktan bahsetmişsin. uçaktan indiğim anda, havaalanında valizleri taşıyan troylerlerin başındaki adamın beni azarlamasını hatırladım, paramı 10 saniye içinde çıkaramadığım için.
  • benneydim  (24.03.14 00:52:08 ~ 00:55:27) 
oraya takılıp kalmandan kaynaklanıyo hep bunlar.
artık takılmaya devam edermisin etmez misin sen karar ver.
arkadaş edinmek de derdine derman olurmu meçhul o yüzden.

aradaki cevapları okumaya üşendim. yerin ulaşım açsından uygunsa hava hastanesinin orada göztepe mürsel aksel sahalarının orda türgök var, görme engellilere kitap okumak için bi başvurabilirsin. güzel şeker insanlardı bi ara takılmıştım.

ya da konak mimar kemalettin caddesinde ceffenol bistro diye bi yer var, oraya takıl çay may içersin. bi süredir arayıp sorduğum yok da işletenlerle bi ara muhabbetimiz vardı uğruyoduk bikaç arkdaşla falan, takılanlar falan da istisna gelip geçenin dışında "bizim arkadaşlar" tadında, muhabbeti hoş insanlar yani bi git bak falan. çayları ucuz, parayı mesele etmezler.
  • dafaiss  (24.03.14 00:58:37) 
Önceki duyurularınıza baktım da sizin durum pek iyi gelmedi bana. Sorunun çözümü yine sizin elinizde ama bu da dertleşerek sıkıntılarınızı paylaşarak olmaz. Yaranızı deşmekten başka bir işe yaramaz başkasına derdinizi anlatmak.

Kadın olduğunuz için iki tane birbirinden farklı örnek vericem. İkisinin de yorumu size kalmış.

1- Fanatik bir Arsenal taraftarı ingiliz adam bundan birkaç sene önce arsenal şampiyon olamadı diye intihar etti. Evet tuttuğu desteklediği takım şampiyon olamadı diye. Bu adam hakkında ne düşünüyorsunuz?

2- Lütfen bundan sonrasını okumadan önce şu entry e bir bakın sonra devam edin.
eksisozluk.com

Bu kız kurtulduktan sonra yaşadığı şeyleri arkasında bıraktı. Kendi dediğine göre de bunun en önemli sebebi annesinin söylediği bir cümleymiş. O da şu;

"Kızım, bu adam senin hayatından dokuz ay çaldı. Hiçbir zaman geri gelmeyecek dokuz ay. Hayatının geri kalanını da çalmasına izin verme. Bir daha görmeyeceğin duymayacağın bu adama ayıracağın her an senin hayatından çalınan başka bir an olacaktır. Ama bu sefer zamanını çalan kişi o değil sen olacaksın."
  • ko gotursun su seni  (24.03.14 01:08:28) 
Yilin onemli bir kismini yurtdisinda geciriyorum ve gordugum sudur.bizim insanimiz yurtdisina geldiginde ilk soku atlattiktan sonra,burada oldugundan daha rahat davranmaya basliyor.kabugunu cikarmak bir anlamda.nasil olsa beni taniyan yok,kim ne dusunurse dusunsun modu.buda onlari hem daha mutlu hemde daha sevimli insanlar haline getiriyor.ta ki 6 ay gecip gurbet moduna girene kadar hepsi dunya guzeli.sonra ver elini arabesk.

Sen yarin sabaha butun aksilikleri cancel et ve gulumseyerek basla.selami almasalar da sen ver.hersey degisecek.arkadas edinemezsende bi haber et.sarayim benim ordaki kadroyu basina alkolik ol cik.
  • duptıs  (24.03.14 01:19:14) 
O 6 ay gectikten sonra gurbet moduna girebilseydim keske. girebilseydim de buraya dondugume sevinebilseydim. ben de her yilin belli bir kismini gecirdim yurtdisinda. son kalisimda tam bir yil gecirdim ama her gidisimde orada daha cok kalici olmak istedigimi gordum. simdi buna engel olamiyorum. bir de, "alkolik ol cik" dedin ya, izmirle ilgili bir diger sikayetim de bu aslinda. insanlarin yaptigi ve abarta abarta bir gurur gibi bahsettigi tek sey icmek. ya da sadece benim gorduklerim oyle, ozellikle de artik bu tur konusmalarindan dolayi nefret etmeye basladigim isverenim. alkol ben de kullaniyorum ama bu ana etkinligim olmadi hicbir zaman. burada gorebildigim ise tam tersi. ben butun bu soylenenleri deneyecegim. buradaki hayatimi kabullenmek icin biraz olsun bir seyleri sevebilmem gerekiyor, ama onun icin de daha fazla ugrasmam gerekiyor gorunuse bakilirsa.

Ko gotursun su seni, simdi mobile gectim, yarin bilgisayardan bir mesaj atacagim sana. cok tesekkurler.
  • benneydim  (24.03.14 01:28:02) 
beklerim..


  • ko gotursun su seni  (24.03.14 01:40:15) 
Hepsini, herkesi okumadim; izmiri gordum sadece, bana ulas bulusalim, goruselim. Kahveler benden. Ciddiyim.


  • kerbeee  (24.03.14 01:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.