[]

iskandinav dilleri

selam suser kişileri,

efendim şimdi bu iskandinav dillerine pek meraklıyım. isveççe olsun, norveççe olsun, fince olsun öğrenmek istiyorum.

internette yaptığım türlü aramalara rağmen bu iş için bir kitaba veya siteye rastlayamadım.( "e book, swedish, suomi, rapidshare, pdf, torrent" kombinasyonlu key wordlerim istediğim sonuca ulaştıramadı)

bildiğiniz önerebileceğiniz ingilizce ile bu diller arasında geçiş yaparak öğreten bir kaynak var mıdır? varsa paylaşmanız mümkün müdür?

not: fince, norveççe, isveççe farketmez...
ayrıca sıfırdan başlayacağım bu dillere...

edit: ücretsiz kaynaklar tercih sebebidir :)

 
norvecce ve isvecce cok benzer ve ayni dil ailesinde (kuzey cermen ya da iskandinav dilleri). fince ise daha zor ve farkli bir dil ailesinde (fin-ugor dilleri). bunu da goz onunde bulundurmalisin.
en.wikipedia.org

bu arada internetten bulmak istiyorsan aramana "grammar" kelimesini de ekle. ama bir dil seti kadar iyi bir kaynak bulmak zor sanirim.
  • ermanen  (25.05.09 23:55:10) 
e şu: www.101languages.net
bu da: www.101languages.net
e bu da var: www.101languages.net
bu da olabilir: www.personal.psu.edu
www2.hhs.se
www.sofn.com

işin sırrı "learn norwegian/finnish/swedish online" yazmak google'da galiba? bin tane var yahu.
  • zkurmus  (26.05.09 00:18:14) 
rosetta stone gibisi yok.


  • rusdemezale  (26.05.09 00:25:49) 
online bir site bulmayı denememiştim haklısınız. yukarıdaki kombinasyonu kullanarak bilgisayara pdf'ler indirmeye çabaladım daha çok...


  • disease  (26.05.09 00:32:25) 
rosetta ile grönlandca bile öğrenirsin !


  • artikbenimdebirvolvomvar  (26.05.09 00:47:41) 
elfçe de bu iskandinav dillerinden yapılmış...


  • fuck milk get beer2  (26.05.09 01:42:12) 
geçen yıl bu zamanlar ben de isveççeye başlamıştım, rosetta stone'u yüklemeyi becerememiştim ama pimsleur hakikaten çok iyi, telaffuzu da baya baya öğreniyosun pimsleur'la. bi de "teach yourself swedish" diye bi kitap var, eskidir ama iyidir, pdf'ini bulabilirsin, bulamazsan haber ver ben sana atayım. how-to-learn-any-language.com adresinde de materyal önerisi boldur. yani kaynak, ses dosyası vs bol aslında, dil de çok zor değil, ama azim şart, o da bende olmadığından 2 ay çalışıp bırakmıştım sonra...


  • dali dili havali korna  (26.05.09 10:52:06) 
hala ariyorsaniz kaynak yardimci olabilirim, sözlukten ulasirsaniz


  • kush  (12.07.10 15:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.