[]

ikaz kelimeleri sıralaması

ikaz kelimeleri önem sırasına göre ingilizcede aşağıdaki şekilde ama 2 ve 3 numaranın türkçe karşılıklarında hem fikir olamadık. sizce dikkat ve uyarı hangi sırada olmalı?

1. danger - tehlike
2. warning - dikkat yada uyarı
3. caution - dikkat yada uyarı

 
1-2-3 bence. ıslak zeminde caution yazıyor. "bunlara uyun, geleceğinizi belirleyecek" tabelalarında warning. hayvan gibi petrol taşıyan şeyin üstünde danger.

yalnız aynı anlama gelmiyorlar. herhangi ikisi bile aynı anlamda değil, görevleri farklı. o yüzden sıralamak saçma olur bence. danger ölürsün lan manasında, cauiton hocam dikkatli ol manasında, warning de "dikkat dikkat. bir çanta kayboldu." gibi bir şey.
  • zazazaraeta  (14.03.14 18:33:48) 
danger -> tehlike.
warning -> aklını başına devşir, öyle şeyap.
caution -> bunlara dikkat et.

sıralama böyle anlamlarında.
  • klassno  (14.03.14 19:08:01) 
bana göre kelime anlamları daha ziyade warning:uyarı caution:dikkat ama türkçede önem sırasını düşününce tehlike-dikkat-uyarı gibi geliyor, sıra değişiyor. dikkat denilince "buna dikkat etmek lazım, aksi takdirde başına tatsız bişiy gelme ihtimali var" anlamı daha yaygın gibi. ama uyarı her türlü şey olabilir. tdk sitesinde yazım kurallarının istisnalarında bile "uyarı" yazıyor :)


  • kül  (14.03.14 19:16:58) 
havacılık sektörü için konuşuyorum
caution: bunlara uymazsan uçağa zarar verebilirsin demek
örnek: prntscr.com
warning: bunlara uymazsan insana zarar verebilirsin demek
örnek: prntscr.com
yani warning daha tehlikeli.

danger hepsinden tehlikeli etrafa insana uçağa herşeye zarar verebilirsin çok dikkat et demek.

danger>warning>caution
  • basond  (15.03.14 09:35:37 ~ 09:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.