[]

network'cü arkadaşlar bir şey soracağım

arkadaşlar merhaba şekildeki gibi bir sistem var. bir modem ve bir switch var biri server 16 bilgisayar bağlı belki bağlı da değildir tam emin değilim ama switch teki bütün çıkışlar dolu. burada bir de kamera kayıt cihazı var, bir arkadaş ağ üzerinden istediğim zaman izlemek istiyorum dedi. dvr cihazının programını kurduk siwtchten bir kablo çektik, çektiğimiz kablonun yerine dvr cihazını bağladık görüntüyü aldık. tabi ertesi gün fişini çektiğimiz arkadaşın interneti gitti :)
yerine taktık.
sadede geliyorum. dvr cihazını direkt modeme taksak bir şey olur mu? yavaşlama, ağ performansını etkiler mi? ne yapsak.
switchin yanına bir switch daha koysak mı, yarın bir gün şöyle oldu böyle oldu demesinler
teşekkür ederim şimdiden.

 
gigabit switch demişsin. LAN üzerinde izleme işlemi yapılacak sanırım? dvr switch e bağlı olsun. hoş modeme bağlı olsa da modemin portları zaten switch gibi davrandığı için sorun olmaz. tek fark gigabit/fast ethernet farkı olur. yüksek çözünürlük söz konusuysa (ki söz konusu olmasa dahi) önerilen yapı switch e bağlamaktır.


  • washe  (24.02.14 20:43:17) 
Evet izleme olacak. O zaman mecbur switch en takılacak. Yer yoksa yanına bir gigabit switch daha takabiliriz dogrumudur hocam?


  • vincenzo  (24.02.14 20:57:26) 
yeni switch'e gerek yok ya. modem üzerinde boş port varsa oraya da bağlayabilirsiniz. sıkıntı çıkmaz. yeni bir switch e para vermeye gerek yok.


  • washe  (24.02.14 21:01:58) 
ip kamera,nvr kullanmıyorsan,ağ üzerinden hd çözünürlükte video izlemeyeceksen direkt modeme tak gitsin,port yönlendirme işini yaptığın sürece sıkıntı yok.


  • sealth  (24.02.14 21:21:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.