[]

[ciddi soru] Ateyizler bunu da aciklayin

Başateyiz richard darwin bile kanser olan ahbabini, oteki dunyaya inanmadigindan, bir daha goremeyecegini dusundugunden gozyaslarina bogulmus. Ne zor la sizin icin bu durum, nasil katlaniyorsunuz buna? Anani goremeyecen, babani goremeyecen, manitani goremeyecen, ne zor...

twitter.com


 
gönderdiğin linkteki fotoğrafın altında gayet açıklamış zaten adamlar?

uykusuz olduğum içün burada bugün 'atayizmin temsilcisi' rolünü üstlenemeyeceğim, kusura bakmayasınız.
  • Mackinaw  (24.02.14 10:23:29 ~ 10:24:07) 
abi richard dawkins var, charles darwin var. senin dediğin gibi biri yok.


  • john lee hooker  (24.02.14 10:30:17) 
adam bunu bir gerçek olarak kabul ediyorsa sonuçlarına da katlanıyordur bir şekilde. 5.000 metre yüksekten uçan uçaktan düşen birisinin ölmesi kesindir. Sen şimdi ne kadar ağlasan sızlasan da düşen ölür, bu gerçeği değiştiremezsin. Ancak kabullenebilirsin. sanırım böyle bir durumdur.

Örnek saçma olabilir, zira atayiz değilim elhamdülillah. Atayiz arkadaşlar daha iyi açıklayabilirler durumu. Öte yandan şu da var ki, bu sorunun cevabı da çok somut değil. Her bir ateist bireyin kendince bir cevabı olabilir.
  • arnatuile  (24.02.14 10:50:44) 
sen bir yakının ölürse sonra göreceksin diye mi üzülmüyorsun.. üzülmeyeceksin?


  • ben smyrna  (24.02.14 10:53:30) 
ne yapalım be kardsm allah da bizi böyle sınıyor.


  • der meister  (24.02.14 11:04:07) 
insanlar kolay olduğu için dine inanma ihtiyacı hissediyor zaten. Ahirete sadece sevdiklerimizle hep beraber olmak için değil, bu dünyanın adaletsiz düzeni yüzünden de inanma ihtiyacı duyuluyor. Kendisi asgari ücretle sürünürken kim Cem Uzan gibi adamların bu dünyada yaptıklarının yanına kalacak olmasından rahatsız olmaz. Adaleti sağlayan bir tanrı olmalı, bu kadar haksızlıkla yaşanmaz.

Tebrikler dinin sosyolojik olarak nasıl ortaya çıktığını buldunuz.
  • yakuza123  (24.02.14 11:07:40) 
duyuruyu acanin bir troll oldugunu bildigimden ona cevap verme amacli yazmiyorum.
bir ateist icin olumu kabullenmek cok daha zor. tutunacak bir seyiniz yok. intihar etmek isten bile degil. ama yasadigimiz yalnizca bir hayatimiz var ve onu en iyi sekilde kullanmaliyiz diye dusunuyorsun.

  • bohr atom modeli  (24.02.14 11:09:43 ~ 11:10:24) 
ananı babanı göremeyecen ama huriler var.
Edit: yok lan ben karıştırmışım biraz.

  • barix  (24.02.14 12:03:12) 
Ananı, babanı, bacını görecen diye bir şey mi var?(hakikaten biri beni aydınlatsın) Erkeklere huriler var, kadınlara da bir şey yok zaten.


  • old possum  (24.02.14 12:09:28 ~ 12:10:00) 
sanki senin inancına bakıyor amk.

olm, varsa da %99 ihtimalle yanlış dini seçtiğin için göremeyeceksin zaten.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.02.14 12:51:16) 
Hep bir ad hominem, hep bir logical fallacy, hep bir straw man, hep bir Argumentum verbosium?

Soru ortada, su an en sevdigin insanlara oldukten sonra kavusamayacaksiniz bunun bilincindesiniz, onlarin yoklugunu nasil sindirebiliyorsunuz allahsizlar, tanritanimazlar? Biz elhamdulillah muslumanlar anamiza - babami sevmiyorum onu gec - bacimiza kardesimize kavusacagimizi biliyoruz, cunku kuranda oteki hayat var diyor.


Ay yordunuz beni yeminlen, hayir zaten su soruyu bile anlayamayan insan , allahin varligini hic anlayamaz. Siz ateyiz olmayacaksiniz da ben mi olucam ? - tovbe tovbe.
  • gadanallah  (24.02.14 13:47:25) 
bu da geçer be gülüm! dawkins alışık kaybetmeye. dna da onu erkenden bıraktı gitti. biz de alışırız.


  • namus ninjası  (24.02.14 14:26:09) 
inananlar kavuşacakları için üzülmüyorsa cenaze namazlarında ağlamaktan göz pınarları kuruyanlar hep ateyiz mi?


  • r_u_h  (24.02.14 14:37:41) 
açıklayacak bir şey yok. bir daha göremeyeceği için ağlıyor. bir daha göreceğini düşünenler niye ağlıyor peki sen de onu açıkla o zaman?

adam kendi kendini göt etmiş. cenazelerde ağlayanlar hep atayiz yani harbiden o zaman.
  • baldur  (24.02.14 14:41:13) 
@baldur, yahu nasil bir soru bu? Orantisiz zeka ornegi galiba. Yahu, oteki dunyada anama bacima gacima - babami sevmiyorum - kavusamayacagimi bilsem, onlar oldugunde, ben de aklimi kaybederim. Ama elhamdulillah musluman oldugumdan, sadece kisa bir sureligine onlardan ayrildigim icin agliyorum. Ne yani, hic mi aglamam gerekiyor?

Yemin ederim kimileriniz gezizekali!
  • gadanallah  (25.02.14 09:50:50) 
moruk hiç göremeyeceğin biri için mi ağlamak daha mantıklı, yoksa göreceğinden emin olduğun biri için mi?


  • baldur  (25.02.14 12:26:31) 
E seninki de poisoning the well yani. Şeye benziyor, düşse öleceğini bildiğin halde niye uçağa biniyorsun. Kardeş, ateist realist yaklaşıyor olaya. Ölünce yok oluyor napayım diyor yani. Gerçek bu kendini kandırmaya gerek yok diyor. Din daha çok canın acıyınca buna katlanamayıp uyuşturucu almaya benziyor senin anlatımınla.


  • Beckwith  (25.02.14 12:33:42 ~ 12:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.