[]

Ammerika Ammerika!

ABD dışında yaşayan bir insanın (günümüzde tabi), hayatı boyunca duyacağı/okuyacağı Amerika, Amerikan, Amarika(n), USA, US, United States of America, United States, ABD, Birleşik Devletler, Amerika Birleşik Devletleri kelimelerinin/kalıplarının ortalama yaklaşık sayısı nedir? Bununla ilgili bir araştırma vardı?




 
İngilizcedeki kelime sayısı 800,000 olarak söyleniyor yani milyon değil :) buna prefix vb. gibi tek başlarına kullanıldığında bir anlam ifade etmeyen kelimeler de dahil. Bunlar çıkarıldığında yaklaşık kelime sayısı 350,000 civarında deniliyor ki, Türkçede 90,000 kelime olduğunu düşünürsek gayet fazla bir rakam tabii yine de.

Peki ya U.S. türevlerini duyma olayı? Çoktur valla o.
  • sui  (29.05.07 15:15:48) 
sat words denen amerikalıların bile duymadığı bin tane kelime var. onları saymadan günlük konuşmada geçen kelime sayısını baz almak lazım.


  • darknum  (29.05.07 16:12:36) 
ingilizce gibi, osmanlıca gibi imparatorluk dillerinde bünyelerindeki ulusların dilinden bir günde binlerce kelime alabildiklerinden sayının fazla olması normal


  • efruz  (29.05.07 16:19:41) 
Hiç bir yanıtın soruyla ilgisi olmadığını görmekteyim. "Öyle soruya böyle yanıt!" derseniz susarım.


  • hopi  (29.05.07 16:40:12) 
4 yasindan sonra gunde ortalama 2-2.5 kere duysa, 70 yasinda olse, 66*365.25*2.5 derim ben.
edit: soruyu yanlis okumusum. abd disi diyormus. yasadigi ulkeye gore degisir tabi. ama 3-4 gunde bir duyar diyorum ortalama.

  • papado  (29.05.07 18:49:44) 
Hmm, benim yazdığımdan önce birisi "abi o değil de ingilizcede 800 milyon kelime varmış biliyon mu" diye yazmıştı da, ordan açıldı mevzu. Sorusunu, cevabını da alıp yok olmuş eleman.


  • sui  (29.05.07 23:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.