[]

Esrar vs Alkol

esrarın daha az zararlı olduğunu savunan bir kitle var ekşi camiyasında.bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz.bu konu hakkında da ne düşündüğünüzü merak etmekteyim.




 
100 gram esrar vs. 100 gram alkol karşılaştırmasında tıbbi olarak alkol daha zararlı olabilir(büyük ihtimal öyle) ama esrarın alkolden daha bağımlılık yapıcı olduğunu düşünüyorum. 10 birim zararlı şeyi kararında almakla 7 birim zararlı bir şeye bağımlı olmak ileri dönük olarak farklı durumlara sebep olur kanımca.


  • baba jo  (17.02.14 13:30:24 ~ 13:31:15) 
teknik olarak esrar gerçekten daha az zararlı ancak bunu sadece madde olarak düşünürsek öyle. esrar genelde bir geçiş uyuşturucusudur, esrar kullandıktan sonra kimyasal uyarıcılar ya da saykedelik maddeler kullanmak isteyebilirsiniz. yani benim tanıdığım herkes -kendim de dahil- bu şekilde ilerledi. o yüzden hangisi daha zararlı diye uzun uzun tartışılabilir. özellikle geçiş aşaması tamamlandıktan sonra kullanılma ihtimali olan kimyasallar ülkemizde pek saf halde değil, içerisinde bilmediğimiz yabancı maddeler var ve bunların zararlı oldugu söyleniyor.

bunun haricinde esrar konusunda da bir çok şey var, normalde cannabis bitkisi kullanılmalı fakat aynı familyadan olan ve daha az kafa yapan bazı otlara kimyasal ilaç sıkılması ile de aynı kafaya ulaşılması sağlanıyor ancak bunlar tahmin edeceğin gibi çok zararlı.
  • johndorsey  (17.02.14 13:34:03) 
ben kendi deneyimlerime gore kisa vadede esrarin daha zararli oldugunu dusnuyorum. bagimliligi ya da vucuda etkisi degil daha cok psikolojik olarak bana verdigi zarar daha fazla. uzun vadede vucutta biraktigi zarar belki daha az olabilir. eger bir kisi sadece haftada 1 gece zil zurna sarhos olup, otekisi de haftada 1 gece surati bembeyaz olup betona baglayacak kadar ufluyorsa bana kalirsa vucuda etkileri ayni olur. bagimlilik konusunda esrar sanki bir adim daha onde. bir de sonucta bence ikiside eger bagimlilik duzeyinde, her gun kullaniliyorsa hayat siken seyler. aksini iddia eden kesin ikisinden birinin bagimlisidir.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (17.02.14 13:40:08) 
önümüzdeki dönemler için dünyada esrarın yasallaşacağına dair bir izlenimim var.

son zamanlarda kliplerde falan açıktan açığa esrara özendirme var. her yerde esrar ve onun yasallaşması üzerine bir şeyler duyup okuyorum. amerikan başkanının durup dururken "gençken esrar içerdim" açıklamasını da buna yormuştum. demem o ki, bu tartışmayı/kıyaslamayı daha çok duyacağız ilerleyen zamanlarda.

bana kalırsa "esrar" daha zararlı. çünkü çoğu zaman "esrar" diye içilen şeyler esasen esrar olmayabiliyorlar. yukarıda da denildiği gibi çeşitli kimyasallara bulanmış olabiliyor, ya da çeşitli sebeplerden ötürü farklı bitkiler de kullanılabiliyor.

neticede gizli servislerin kontrolü altında bir ticaret dönüyor esrar üzerinde. buna rağmen gıda denetimi diye bir şey yok. alkol'ün zararı şişenin üzerinde de yazabilir. ama alınan o otun ne olduğu, ne kadar doğal olduğu vesaire bunları anlamak çok zor. ayrıca alkol almaya başlayan biri potansiyel bir alkoliktir belki; ama esrar kullanan biri de potansiyel bir uyuşturucu bağımlısıdır.
  • kmtetrfn  (17.02.14 13:45:37) 
@baba jo

aksine alkol esrardan daha çok bağımlılık yapıcı bir madde kaldıki 100 gr esrarı tüketmek zordur bir günde fakat 100 ml alkolden daha fazlasını tüketmek pek kolay.

not : doğanın kendisinin verdiği hiç birşey tadında bırakıldığında zararlı değildir.

not2 : esrarın yasal olmama sebeplerini araştırırsanız bu toplumsal önyargının kaynağının tamamen kapitalist bir düzen olduğunu göreceksiniz.
  • matematik koyu  (17.02.14 14:15:38) 
Zarar muhasebeni merak ettim matematik.alkol esrar sigara hic biri zararli degil o zaman.


  • katusha  (17.02.14 14:35:57 ~ 14:36:33) 
bağımsız araştırmaların sonuçlarına göre alkol tüm uyuşturucular içerisinde vücuda en çok zarar vereni. esrar ise alkol ve tütünün çok aşağısında. hatta esrarı zararlı yapan tütün ile karıştırılması deniliyor. bilimsellikten uzak, küçük bir deney yapabilir, bir gece alkol içip ertesi sabah etkilerini, bir gece esrar içip ertesi sabah etkilerini karşılaştırabiliriz.

bu arada esrar bağımlılık yapmaz, ama piyasada esrar diye o jamaica vb kimyasallar fink attığı için insanlar bağımlı hale gelebiliyor ve o kimyasallar gerçekten çok zararlı.
  • r_u_h  (17.02.14 14:45:59) 
Gozlemlerime gore yogun olarak esrar tuketen insanlar disinda herkes esrarin uzun vadede daha zararli oldugu kisinin ruh halini ve psikolojisini bozdugu dusuncesine sahip.zaten yogun olarak esrar tuketen insanlarin bunu kabullenmesi zor esrarin psikolojik olarak biraktigi zarar dolayisiyla.


  • katusha  (17.02.14 15:09:30) 
  • compadrito  (17.02.14 15:18:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.