[]

Xbox vs. PS

merhaba, bu konuda çok cahilim, yani hayatımda birkaç kez pes oynamak dışında hiç kullanmadım bu aletleri. pesle fifa arasındaki farkı bile bilmiyorum öyle söyleyeyim.

ben geçenlerde meda markt'ta xbox gördüm, hareketleri algılayarak voleybol, futbol, boks, vs. gibi oyunlar oynanıyordu. çok hoşuma gitti, alayım dedim, bir araştırdım bir sürü çeşit var, yok 4gb yok 250gb. playstation'da da varmış sanırım bu özellik.

şimdi ben hem bu tarz oyunlar oynayauım, hem pes, fifa, call of duty tarzı oyunlar oynayayım istiyorum. oyunların hepsini örijinal alacağım o yüzden kırdırma gibi bir sorunum olmayacak. şimdi ben hangi marka hangi model alayım? ya da bekle şunu alırsın da diyebilirsiniz bilmiyorum, acelesi yok zaten.

 
Spor oyunlarını oynayacaksanız: Xbox One
Yok ben fifa,nfs,gta tarzı oyunları oynarım diyorsanız: ps4

Bana kalırsa Xbox derim ama.
  • storax  (16.02.14 10:46:21) 
@storax

ben hepsini oynanayım istiyorum açıkçası, yok mudur yolu? illa ikisini de mi alcam?
  • burbat31  (16.02.14 11:20:59) 
ufak tefek farklılıkları saymazsak ikisi de birbirine yakın teknik özellikteler. bu dediğiniz oyunları ikisinde de rahat rahat oynarsınız. ama ben ps4 alırdım çünkü xbox gamepad'ine alışamadım ve ps4 ün ds4 adlı gamepad'i çok güzel olmuş.


  • Neill  (16.02.14 11:43:28) 
kimse bahsetmemiş, playstation 4 de yok o hareket algılama falan özelliği. PS3 zamanı Playstation Move vardı ama, bahsettiğiniz Kinect ile alakası yok, taş devri kalıyor biraz. Dolayısıyla siz o özellikleri beğendiyseniz, daha da gelişmişi olan Kinect 2.0 'lı XBox One alacaksınız.

Hepsini oynayayım derken de, XBox One 'da da FIFA, NFS, GTA gibi seriler aynen olur, varlar. Grafik kalitesi de PS4 ile hemen hemen aynı oluyor, şimdi çıkıp 1080p vs. 900p 'nin hesabını yapacak ilk adamın kalbini fena kırarım. Asıl grafik farkı ya da oynanamayacak oyunlar "exclusive" tabir ettiğimiz, platforma özel oyunlar. Hangi konsolu alırsanız alın, ötekinin exclusive 'lerini oynayamazsınız zaten, dolayısıyla XBox One almakta şimdilik bir sakınca görünmüyor. Büyük, esaslı seriler genellikle platform bağımsız olur, arada bir de çok sağlam exclusiveler çıkar konsola, size Halo gelir, PS4'e de Killzone mesela. Bunlar öyle çok sayıda değiller, bu nesilde bence daha da azalmaları mümkün.

Kendi adıma; PS4 de XBox One da grafik kalitesi olarak bir PC olabilmekten uzaklar, zaten amaçları da bu olmamalı, eğlence olmalı sadece, zaten aralarında uçurum da yok. Benim için XBOne 'u öne çıkaran şeyler Kinect, ev eğlence özellikleri (aletin IR Blaster'ı, HDMI IN portu var yahu), dev-ekran Skype ile odadan odaya konuşma (demek oluyor ki artık FaceTime 'daki tarz koca kafalar yok, görüntülü konuşma böyle olur), işte bu gibi PC'mde zaten yaparım ki lan demediğim şeyler, sizin için de bunlar önemliyse, Kinect oynarken zevk aldıysanız -ki alın lan! çok keyifli alet- XBox alacaksınız.

Model konusu ise; şu saatten sonra XBox 360 asla almayın. Yeni Kinect'li XBox One 'ı alın, arada uçurum fark var. Alabileceğiniz zaten kırk farklı çeşidi çıkmadı henüz, tek bir model var. Birkaç oyunla ya da ikinci kolla da bundle edilmiş olarak alırsanız birazcık uyguna gelir fiyatı. Bütün XBox One 'lar yanlış hatırlamıyorsam Kinect dahil ve 500GB HDD ile geliyor, yani zaten seçim şansınız pek yok.
  • aranelsurion  (16.02.14 14:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.