[]

uçakların lastikleri havadayken neden patlamıyor?

merhabayın, uçakların lastikleri uçak yüksek irtifadayken, iç dış basınç farkı yüzünden, neden patlamıyor? iniş takımlarının bulunduğu yer izoleli mi?




 
dolgu tekerlek diye biliyorum


  • matematik koyu  (14.02.14 13:41:40) 
uçak kalktıktan sonra iniş takımları kapanır.


  • yatagants  (14.02.14 13:42:06) 
O lastiklere nitrojen basılıyor.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (14.02.14 13:42:07 ~ 13:42:22) 
Ayrıca bir de termik tapa takılıyor jantlarına.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (14.02.14 13:44:12) 
termik tapa sıcaklık için değil mi?
iniş takımları kapanıyor da kapandığı yerdeki basınç farkı olayını nasıl yapıyorlar

  • vincenzo  (14.02.14 13:51:47) 
iniş takımlarının olduğu bölgeler basınçlama sistemine dahil değildir, ve hatta boeing 737 serisi uçaklarda ana iniş takımlarını gizleyen kapak dahi yoktur. nitrojen basılıyor, nitrojenin genleşmeye karşı dayanımı çok daha yüksek olduğu için göz ardı edilen bir genleşme oluyor.


  • merbayk  (14.02.14 13:59:31) 
Merbayk haric amma sallamis millet haa normal yolcu ucagi lastiklri dolgu degildir inis takimlari kapansa bile main wheel well yani dikmelerin durdugu kompartman basinclandirilmaz nitrojen basilmasinin sebebi yanici olmamasi ve daha stabil olmasidir termik tapa asiri sicakliga karsi lastikleri korur
Lastikler yerde 1atm dis basinca maruz kaliyorken yukarida 0,5 atm basinca maruz kaliyor kendi ic basinci 15,5 16 atm yani pek koymuyor 0,5 atm lik fark dayaniklilar yani soyle dusun ucak ilk indiginde tum yuk neredeyse lastiklere ve dikmelere biniyor lastik icindeki basinc asiri artiyor o anda ve dayaniyorlar havadaki 0,5 atmosferlik basinc farki lastik icin hicbirsey

  • basond  (14.02.14 14:47:27) 
izoleli değil, dolma teker hiç değil, iniş takımı yuvaları basınçlandırmalı değil, nitrojenle de patlamasının ilgisi yok.

tekerler hayvan gibi dayanıklı sadece :)iç basıncının düşmesiyle ihmal edilebilir bir şişme oluyor, mamafih, patlatmaya yaklaşacak kadar değil.
  • camino real  (14.02.14 17:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.