[]

Akp karşıtları neden bu kadar düşüncesiz? Aziz nesin sizi kastetmis olmasin

Dusuncesiz yerine baska bir sey yazacaktim ama silinir diye sansurledim. Bence aziz nesin size hitap etmis olmali bu oranla.

Akp karsitlarinin neredeyse tek yaptigi tweet atip, facebook dan post paylasmak gibi halka ulasamayan ego masturbasyonlari. Bir de "keh keh orantisiz zeka" diyerek goygoy yapmak. Basbakanimiz yine yakin zamanda her zaman oldugu gibi, kendi elemanlarini kapi kapi dolastirip su an medyada dolasan iddialari bir guzel unutturacak konusmalar yaptiracak. Haliyle akp nin oyu artacak ya da kaybi azalacak halkla birebir muhattap olundugunda. E siz ne yapiyorsunuz da, oy kazanmayi umuyorsunuz ve kazanamayinca da "aziz nesin az soylemis, al bak seriat geliyor, siktir olup gidicem bu ulkeden" diye mizmizlaniyorsunuz ?

Sizin su internette akp hakkinda okuyup/yazmak icin harcadiginiz zamanin 1/100 unu adamlar dogruca halkla muhattap olarak harcayarak deli oy topluyorlar. Hadi tanimadiklarinizi gec, tanidiginiz insanlardan kacini akp hakkinda bilgilendirdiniz ki sandikta akp nin kaybetmesini bekliyorsunuz?


Ama dur ya, her yer taksim her yer direnis, o yuzden akp secimleri kaybedecek. Mantiga gel...

Sorum su: akp ve secmenleri kendi partilerini propagandasini yapmak icin esek gibi calisiyor iken, halka inemeyen, onunla muhattap olmayan muhalefet neye guvenerek secimlerde basarili olacagini dusunuyor?

 
halka inmek derken?siz halktan değil misiniz de halka inmekten bahsediyorsunuz?sizin için eğitimsiz kesim alt kesim ve siz üsttekiler onların seviyesine inerek onlara istediğinizi unutturup istediğinizin doğruluğuna mı inandırıyorsunuz yani?sorunuzun cevabı şurada eğer bir partinin eğitimli bir tabanı varsa bu taban kapı kapı gezilip manipülasyon yapılmasını başkaları hakkında dedikodu ve iddialar yayılmasını kabul etmeyecektir, evdeki bulgurdan olmamak için olabilir.


  • panthera onca  (08.02.14 09:50:26) 
akp karşıtlarının hepsi belli bir partinin temsilcisi ya da üyesi değil ki. fikirlerini her belirttiklerinde oy kazanmak için mi yapıyorlar bunu, nasıl mantık lan bu... bir x olayının doğru ya da yanlış olduğunu belirtmek sadece seçim yatırımından ibaret bir manevra mı?

akp anket manipülasyonlarıyla, algı yönlendirmeleriyle, kara propaganda ile halkın önemli bir bölümünü kandırabilir. ama kucağında oturduğu, eş başkanlıklarını yapmaktan gurur duydukları bazı güç odaklarını kandıramaz. cemaat de hükümet de birbirini dibe çekiyor. yetmiyor, ikisi de ülkeyi dibe çekiyor. bunun karşısında çekirdek çitleyip olayı izlemek dışında bir şeyler yapan insanlara pek bir şey deme ihtiyacı hissetmiyorum ben açıkçası. ortada bu kadar ahlaksızlık ve şerefsizlik kol gezerken onlar çok masum gözüküyorlar.
  • zgrydn  (08.02.14 09:54:33 ~ 09:59:30) 
ama gadanallah şu konuda haklı. yolsuzlukta çığır açmış, basına müdahalede boyut atlamış, ahlak yoksunu bir yönetimin seçimlere de hiçbir yolsuzluk bulaştırmayacağının garantisi yok. yine başarılı olma ihtimallerini az görmüyorum.


  • zgrydn  (08.02.14 09:58:29) 
Genelleme yapmayalım lütfen. akp karşıtıyım, dediklerinin hiç birini yapmadım, yapmam.

Akp sempatizanlarına "işte aziz nesin'in bahsettiği %60 aptallar" diye bahsetmek çok ahmakça bana göre. ayrıca "orantısız zeka" goygoyundan da gına geldi. insanlar bi gıdım zekasıyla iğrenç bir espri yapıyor, sonra buna "orantısız zeka" diyorlar. cidden komik. hatta trajikomik. gülsen mi ağlasan mı?

akp hakkında kimi bilgilendirdiniz ki akp seçimi kaybetsin demişsin, bir de üstüne gezi direnişine laf söylemişsin. gezi direnişinin amacı, yapılan tüm bu siyasi haksızlıklara tepki göstermek, farkındalık yaratmak amaçlıydı zaten. evlerinde kıçının üzerine oturup, politikadan zerre anlamayan insanlar bile birtakım hakları savunmak için sokağa çıkıp bağırdıysa gezinin amaçlarından birine ulaşılmış demektir.

ama sen tüm bu olanları, gezide yaşanan hükümet destekli polis şiddetini, yolsuzluk olaylarını görüp, bunlara rağmen gelip burada akp goygoyu yaparsan söylenecek çok fazla bir şey kalmıyor.

"akp ve secmenleri kendi partilerini propagandasini yapmak icin esek gibi calisiyor iken..." hı hı evet, akp çalışıyor. bunları görün. ama biz "internet sansürü", "yolsuzluk", "sosyal eşitsizlik", "hukuksuzluk" vs. vs. deyince kimsenin umurunda olmuyor. çünkü akp çalışıyor. durmak yok yola devam.
  • himmet dayi  (08.02.14 09:59:19 ~ 10:01:57) 
dediklerin "akp karşıtı" olanların bir kısmı için geçerli. ve bu bahsettiklerin de muhtemelen sosyal medyada en aktif olanlar, o yüzden bu denli göze batıyor olmalı. ama "akp karşıtı" çatısı altındaki yerleri taş çatlasın yüzde 25 falandır, daha fazla değil. feysbuk tivıtır falan bu kişileri sana ön planda ve "tamamı öyleymiş" gibi gösteriyor. ha aynı şekilde bir grup akp seçmeni içinde de var internet üzerinde rastlayabileceğin.
ama sosyal medya üzerinden genelleyeceksek bu gruplara bakarak zaten şimdiye çoktan iç savaş falan çıkmış olmassı gerekirdi. var mı? yok.

  • dafaiss  (08.02.14 10:09:52) 
halka inmek derken olaya çok sığ bakmışsın.sana şöyle bir örnek verim.ben sadece tweet atmıyorum. çalıştığım işyerinin yarısı koyu akp li.hani kapı kapı dolaş dedin ya dolaşmama gerek yok.adamlarla bütün gün beraberim.bütün olayı geniş bir çerçeveden anlatıyorum onlara kimisi haklısın diyor kimisinin ise umrunda değil çaldıysa çaldı diyor.bazı insanlar var ki sen bir şey yapamazsın.tayyip dese ki mesela bana oy veren bu mallar olduğu sürece ülkenin içine ederim ve bu cümle öğrenilse insanlar tarafından inan gene de oy veren çıkar.önemli olan insanların vicdanı.yoksa biz elimizden geleni yapıyoruz merak etme.dairenin içinde tıkılıp kalmadık.


  • deus ex  (08.02.14 10:20:18) 
önce muhatap demeyi öğrenseniz, diyorum. toplumun çoğu cahil, düşünen, sorgulayan bireylerden oluşmuyor maalesef. yine de bu kadar çok oy aldıklarını hiç düşünmedim. her türlü hileyi yapıyorlar. mağduru oynayarak, işlerini gayet güzel yürütüyorlardı. bundan sonra ne olur, bilemem. sandıkta atılan oylarınıza sahip çıkın. attığınız oy, akp' ye yazılabilir. yazıldı da netekim.


  • oinone pe  (08.02.14 10:25:46) 
siz hala türkiye'de burjuva demokrasisi mi var sanıyorsunuz kuzum? sandık, halka inmek falan; ne şirinsiniz.


  • kulkke  (08.02.14 10:26:31) 
ne halkmış anasını satayım ya. bir türlü ulaşamıyoruz kendilerine. olm depolarda mı saklıyosunuz siz bu halkları, gidip gidip bulamadığımız bu insanlar nerede?

bu akp halka iniyor savı tamamen goygoydan ibaret bana göre. ben geçen seçim zamanı en az 200 dairenin kapısını aşındırmışımdır. tkp üyesim, ama sorsan ben de elitistim, halka inemiyorum. bunların halk dediği kömüre tav olacak kadar yoksul duruma düşürdükleri aileler zaten. maddi açıdan zor durumda bırakılanın günü kurtarma çabasını yadırgayamıyorum, ancak kendini bir şekilde çekip çevirebilenleri de halktan saymamak saçmalığın daniskası. o yardımlara muhtaç olanlar da akp'siz de olabileceğini gördüğünde dönecek sırtını.

******
şöyle bir örnek vereyim;

iki sene önce, van depreminin hemen sonrası. ikinci depremin ertesi günü van'a gittim yardımlar dağıtmak için. ortalıkta tam bir keşmekeş var. sabah yedide vardığım van merkez'de ilk polisi akşam dokuzda dürümcüde gördüm. devlet resmen başınızın çaresine bakın demişti ilk günlerde. bir kere iki kere uğramışsa uğramış köylere de. zaten erciş gerici kaynıyor, gelen yardımlara devlet el koyduğu için ve gönüllüler de plansız programsız geldiği için yağma görüntüleri çıkıyor.

parti önlüğünü giyip atladık kamyonlara, köylere gidiyoruz. önlükleri giydik çünkü demofrafik yapısı hayli karışık van'ın. kim olduğumuz bilinince ciddi karşılanıyoruz ve disiplinli şekilde dağıtabiliyoruz yardımları. daha önceden ayarladığımız büyük yardım torbalarını sırayla dağıtmaya başladık. arada köylüyle de muhabbet edip durumu öğrenmeye çalışıyoruz.

her köyde iki, en fazla üç tane çadır var. onları da muhtar, imam falan paylaşmış genelde. yaşlı bir amca ile konuşuyoruz, yardım geliyor mu diye sorduk. adam başladı "allah devletimizden razı olsun, çok sağolun bir sürü yardım geldi. yine eksiklerimiz var ama zamanla onları da halledersiniz hangi birine yetişeceksiniz di mi" diye. dedik amca karıştırdın galiba. karıştırmış evet, kırmızı önlükleri görünce kızılay gibi bişey sanmış. doğrusunu anlatınca başladı saymaya adam. çadırların durumu, gelmeyen yardımlar, kışın kapıda oluşu vs.

yadırgamadık adamı, hayat mücadelesi veriyor çünkü. ne koparırsa torunları için kar çünkü.
*****

dediğim o ki, rüzgar arkanızdan esmediğinde, emperyalizm ekonomik olarak yanınızda durmadığında görün siz o "halk"ı bir de. sokağa çıkamayacaksınız, sokağa.
  • john lee hooker  (08.02.14 10:31:11) 
Hepinize tek tek yanit veremeyecegim ama demek istediklerim ses yalitimi nin savunduklariyla neredeyse ayni.
mesela Lutfen su entrylere ve referans verdigi basliklara goz atin:
eksisozluk.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com




Yani sizin, durust, adil, namuslu olmaniz sizi sandiktan zaferle cikarmayacaktir. Psikolojide bu yanilgiya (bkz: adil dünya inancı) denir hatta. yani, karsinizdaki adam beyin yikayarak, sosyal psikolojiyi kullanarak, aractan ziyade amac icin calisarak zafere gidiyorsa ve siz "ama bu haksizlik" demek disinda bir tepki gostermeyip, kendi aranizda yakinmaya devam ederseniz kaybetmeye mahkumsunuz; o yuzden akp sevdalilarina aziz nesin lik bunlar gibi goygoylar yaparak aslinda acinasi halde olanlarin kendiniz oldugunu gozardi ediyorsunuz.
  • gadanallah  (08.02.14 10:58:56 ~ 11:04:38) 
bizden çaldığınız paralarla kapı kapı dolaşıyosunuz.medyayı susturup hani nerde muhalefet diyorsunuz.en son yasayla senin sözlerinle yazıyım ''internet goygoyunu''da engelliceksiniz.aymazsınız, yavşaksınız, hırsızsınız.

siktiri boktan pragmatist,her şeyi bir enstrüman olarak gören kirli zihininizi ve politikanızı alıp,defolup gidiceksiniz bu ülkeden.

söz de muhafazakarsınız,işinize gelince karıncanın su taşıma hikayesini anlatırsınız tarafım belli olsun hesabı.
siyaseti insanları kullanma ve sömürme olarak gösterir,cahil halkın ağzına sıçar sonra bize oy veriolar sana noluyor lan dersiniz.iki yüzlüsünüz!siyaset kirli bi oyundur diye yaptığnız bu pislikleri bir de utanmadan meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz.sen de yapsana diye de bi söylem almışssınız ağzınıza.ben ve benim gibi düşünen vicdanlı ahlaklı insanlar sizin bu kokuşmuş oyunlarınızın hiç birinin ortağı olmayacak, boşuna beklemeyin.

bunları yapamadıkları için iktidar olamıyorlarsa da olmasınlar.elbet birgün çıkıp halk kral çıplak diyecek ve siz, söz de muhafazakar yavşaklar, yine bizim gibi ahlaklı vicdan sahibi olan insanların arkasına sığınacaksınız.çünkü sömürdüğünüz halk uyandığında öfkesi sizi yerle bir edicek.
  • katusha  (08.02.14 11:05:03 ~ 12:05:13) 
arkadasim bak sormussun sorunu yuz farkli kisiden almissin cevabini hala dedigim dedik anlamaya caba gostermeden konusuyorsun.

bak anlayacagin dilden her seyi dibine kadar basitlestirerek soyluyorum: senin bu yaptigin iyi ile kotu savasirken iyiyi kotu olmadigi icin elestirmekle ayni sey.

hadi tamam elestir argumanin tum sacmaligiyla o olsun. ama bunu ifade ederken bile aziz nesindi geziydi facebook postuydu sacma sapan konularla kendi kafani karistiriyorsun.

biri de cikmis dalga gecildigi icin inadina akp'ye oy verecegim demis. istedigine oy ver kardesim sonuna kadar hakkin. ama boyle bir irrasyonel mantikla yasayabildigin icin dalga gecilmeye hep mahkumsun.
  • f_d  (08.02.14 11:36:35 ~ 11:37:35) 
abi siz zaten dürüst, adil, haklı olduğuna inandığınız halde beyin yıkayanlara oy veriyorsanız sizin için yapacak pek bişey yok. bu bir sınıf mücadelesidir ve bu mücadele size de karşı. istediğin kadar "halk" olarak tanımla kendini. hırsızın yanında duruyorsan, gün gelecek ve kaybedeceksin. sen olmazsın, inandığın güruhun takipçileri olur.

akp seçmeniyle dalga geçiyorlar diye akp'ye oy vermek düpedüz kendini kandırmaktır. bahane bulmaktır. ulan azınlıklara nefret söyleminde bulunmak, alevilere türlü iftiralar atmak daha mı olumlanabilir dalga geçmekten? madem bu kadar hassassınız, ona neden kulak kapıyorsunuz?

dediğim gibi, ben bu işe bir sınıf kavgası olarak bakıyorum ve siz tam karşımdasınız. kendinizi eğleyen argümanlarınız olabilir, ancak bende (ya da bizde) cevap her daim mevcuttur. bu mavralarla varolan tabanı korumaya çalışırsınız ancak. eşek inadı olan arkadaşları tutarsınız elde. olimpiyat meşalesi taşıttırdığınız adam ermenilere küfredecek çapta biri olur. vekiliniz kadın gazetecilere "ben de bacak aranızı fotoğraflayayım" diyecek seviyede olur. sanatçınız tükürdüğünü yalar.
  • john lee hooker  (08.02.14 11:44:16) 
konuşmaya çalışıyoruz ama akp yanlıları dinlememek ve anlamamak için ellerinden geleni yapıp akla mantığa uymayacak savlarla cevap veriyorlar.

başbakan 1 hafta sonra lafını değiştirip dediğinin tam tersini söylediği halde buna inananlara, kötüye götürdükleri verileri iyiymiş gibi sunduğu halde anlamayıp kendisine daha çok aşık olan insanlara ne anlatabilirim?
  • r_u_h  (08.02.14 13:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.