[]

yurtdışı oturma izni ve diğer ülkelere giriş hakkında?

merhaba,

erasmus öğrencisiyim. italya ya 7 aylık vize aldım. ancak italyada oturma izni almam gerekiyormuş. yaklaşık 200 euroya filan geliyormuş.

1.sorum. oturma izni almak zorunda mıyım? almazsam problem yaşar mıyım?

2.sorum. şimdi farkettimki vizemde schengen değil sadece italya yazıyor. bu durumda diğer ülkelere gitmem mümkün değil mi? denilene göre oturma izni alırsam italya dışındaki ab ülkelerine gidebilir mişim. nedir aslı bunun?

teşekkürler

 
1.cevap : oturum almak zorundasın, 90 günü aşan durumlarda zorunlu oturum, oturum almazsan sen 90 gün sonunda gönderilebilirsin.

2.cevap : eğer oturumun olursa schengen ülkelerine seyahat edebilrsin, ama şu durumda ne bilmiyorum
  • zeytinyaglicinseddi  (06.02.14 11:55:43) 
2-hollanda icin konusuyorum, oturma iznin (ki kimlik formatinda bir kart) cikmadan hollandayi terk etmen yasak. italyada da ayni olsa gerek. oturma izni ciktiktan sonra istedigin schengen ulkesine gidebilirsin.

1- zeytingli + 1, oturma izni almak zorundasin
  • lamartin  (06.02.14 12:12:36 ~ 12:13:17) 
peki 3 ay dolmadan türkiye ye geri gelsem. bir kaç gün sonra tekrar giriş yapmsam olur mu?


  • emekli intihar komandosu  (07.02.14 19:57:23) 
tek girişli değil. multi vize. bu durumda 3 ay dolmadan çıkış yapsam. sonra geri gelip tekrar 3 ay dolmadan dönsem olur sanırım. çünkü zaten 5,5-6 ay kadar kalacağım bi yere 200 euroluk belge almak istemem.


  • emekli intihar komandosu  (08.02.14 13:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.