[]

viski ne kadar süre bozulmadan durur?

babamın yaklaşık 15 yıl evvel yurt dışından gelirken getirdiği 4-5 şişe viski var. annem bunları saklamış ve bir şekilde bugünlere kadar ulaşmış bu viskiler. acaba ne durumdadırlar?

jw black labellar falan en az 12 yıllık ve red label a göre daha pahalı olduğuna göre bu viskilerin de değerlenmiş olma ihtimali var mı? ömürlerini mahzende değil ama kapalı çekmecelerde, yani karanlık ortamda geçirdi bu viskiler. bunun faydası var mıdır?

son sorum ise, eğer bu viskiler bozulmadıysa bir şekilde satılabilir mi? ben viski sevdalısı bir adam olmadığım için pek ilgimi çekmiyor ve eğer satılabilme imkanı varsa paraya çevirmek isterim tabii. :)

 
Beraber icelim, hem sana parada veririm.


  • bluewhale  (15.05.09 23:43:42) 
yanlış anlaşılma oldu galiba. viskiler black label değil. yanlış hatırlamıyorsam 1-2 tanesi red label olmalı. 1 tane white horse diye bişey vardı. henüz bakmadım neler olduğuna ama aşağı yukarı bu ayar viskiler işte. hatta yamulmuyorsam rakı da olması lazım ama tam listeyi öğrenmek için anneye uğrayıp çıkarttırmam lazım sakladığı yerden. :)

bunlar buzdolabına falan hiç girmedi. işin özü anne biraz mutaassıp olduğu için içirmedi evde bunları. sanırım atmasına da baba müsade etmedi. öyle arafta kalmış zavallılar gibiler yani. :)
  • hevipeyra  (15.05.09 23:49:47) 
daha geçen hafta 15 yo dimple'ı (en azından 20 yıldır da evde duruyordu) içmeye başladım, şahaneydi. hem senin kadar sıkı muhafaza da etmedim. dolabın üstünde boynu bükük duruyordu senelerdir öyle.


  • jack of hearts  (16.05.09 00:22:32) 
şişede yıllanan içkiden bişi olmaz. bişi olmaz derken yıllanmış olmaz şişeye girdiği andaki kıymetinden öteye pek geçmez. yıllanma denen şey içkinin türüne göre meşe fıçılarda, cured fıçılarda vs olunca kıymete biner. yüzde 99 ihtimalle bozulmamışlardır içillirler.

artı onlar blend viskiler harman yani çok da kıymetli şeyler değiller. içmiyorsan içenlere hediye et, kıyak yap...
  • agk  (16.05.09 00:24:12 ~ 00:25:08) 
bizim evde de senin viskiler kadar yıllık senin viskilerden var. hatta bi arkadaşımın evinde de vardı. o sene bedeva red label mı dağıttı herifler bilmiyorum. nereden alındığından da haberim yok. ama saklama koşulları senle aynı, anne eliyle usulca neredeyse hiç açılmayan bir çekmecede benim alkolik olmamı beklemişler.

çok çabaladım ama alkolik olamadım ne yazık ki. bu viskiler yaklaşık sekiz dokuz yıllıkken arkadaşımla dahiyane bir girişimcilik örneği(?) göstererek tekel bayiye bira takasında kullandık. yanılmıyorsam 10 tane falan göbekli efes verdi.

normalde ben de viski pek sevmem ama kahve manyağıyımdır. sen de biraz olsun öyleysen, özellikle kış aylarında kahvene bir kapak ölçüsünde at. hatta git viski kahve başlığına bak. ayriş kafi falan. bunlar güzel şeyler.
  • rpmcmurphy  (16.05.09 00:35:53 ~ 00:36:58) 
bu duyuruyu açtıktan sonra google da kurcaladım biraz ama bir iki forum haricinde içki satana rastlamadım. gittigidiyor da falan yasak mı bunların satışı?

değerlenmediyse bile şu andaki piyasa değeri üzerinden düşünsek, tanesi 50 liradan 250 lira civarı eder ki kötü para sayılmaz. yanılıyor muyum?
  • hevipeyra  (16.05.09 00:48:11) 
ilk sorunun cevabi: eger hava almadilarsa gayet guzellerdir. hava alan hava da verecegi icin alkol kaybetmis olurlar muhtemelen.

ikinci sorunun cevabi: viskiler (distile ickiler) sisede yaslanmazlar.

ucuncu sorunun cevabi: satilabilir ama ikinci sorunun cevabini bilmeyen biri daha yuksek bir bedel oder ancak.
  • feeling the blanks  (16.05.09 09:20:00) 
içki, sigara falan satmak yasak sahibinden de gg de falan.


  • ozdek  (16.05.09 09:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.