[]

Banka Kesinti ve Masrafların Geri Ödenmesi

Merhaba Arkadaşlar. Siz de duymuşsunuzdur son 10 yıl a ait banka kredi kartı yıllık ücretleri, çekilen kredi dosya masrafları, çekilen kredi için zorunlu yapılan sigorta masrafları ve mevduat hesapları için hesap işletim ücretleri geri alınabiliyor. Eminim aranızda alanlar vardır. Durumumu kısaca özetleyeceğim. Bu işlerle uğraşan tecrübeli olan arkadaşlardan yardımlarını isteyeceğim.
Geç de olsa gündem nedeniyle kredi masrafları, hesap işletim ücretleri, kredi kartı yıllık ücretlerinin geriye alınabildiğini duydum.
iki bankanın kredi kartını uzun süredir kullanıyorum. 10 yıl öncesine kadar bu masrafların geri alınabildiği ne kadar doğru bilmiyorum.
Akbank axess kredi kartını 7-8 yıl kullandım. 2008 yılında akbankla olan tüm ilişiğimi kestim. Hesaplarımı bile kapattım. Bugün gitsem akbanktan geçmişe (son 10 yıla kadar) dönük kredi kartı ekstrelerimi, (kart yıllık ücreti hiç geri almamıştım) hesap hareketlerimi, (hesap işletim ücreti ödüyordum) bir kaç kez de kredi çekmiştim (dosya masrafları) bunların dökümlerini nasıl alabilirim ?
İşbankasında ise hala kredi kartım var sürekli kullanıyorum. Bankanın müşterisiyim 7-8 yıldır kullanıyorum yine 7-8 yıldır maaş hesabım da işbankasında. Geçen aya kadar hiç bir ücreti geri almadım. Daha yeni kredi kartı ücretini geri iade ettiler. Hesap işletim ücreti ise önceden kesiyorlardı. Bu banka için de geçmişe dönük bu gelirleri belgeleyen hesap dökümleri, kredi kartı ekstrelerini nasıl alabilirim ? Sonuçta bu giderleri ispatlamam lazım. İşbankasının hala müşterisi olduğumdan ekstre ve hesap dökümlerini verirler diye düşünüyorum.
Son olarak 2009 yılında validenin adına vakıfbanktan kredi çekmiştik. Dosya masrafı ikibin küsür liraydı. Kredinin ödemesini planlanmıs zamanda değil de erken ödediğimiz için ek bir masraf daha ödemiştik. Kredi çektiğimiz hesap hala açık. Bankanın hala müşterisiyiz.
Bu masrafları geri almak için ne yapmamız lazım ? Öncelikle bunları belgelemek lazım galiba.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum arkadaşlar.

 
iki bankaya da son 10 yıla ait kredi kartı ekstrelerimi ve hesap hareketlerimin dökümünü mail yoluyla arz ettiğimi bildirdim. Ücret isteseler ödeyip yine de alacağım dökümleri.


  • cunupkral  (01.02.14 02:35:40) 
@hayirsiz Gerekli sebep "(Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin bankalarca kredi kartlarından kesilen yıllık sabit ücretlerin 10 yıl geriye doğru tüketicilere ödenmesi gerektiği emsal kararı)"


  • cunupkral  (01.02.14 04:05:03) 
hayirsiz gönderdiğin yazıyı ve gelen cevabı alıp hakem heyetine şikayet edersen tüm paranı alırsın çatır çatır


  • blossom  (01.02.14 04:14:12) 
Benzeri bir şekilde, daha önceden kullanmış olduğum araç kredilerinin dosya masraflarını garanti bankası'ndan tahsil ettim. süreç şöyle işledi. (Dökümleri bankadan aldığınızı var sayıyorum)
1- Öncelikle bankaya iadeli taahütlü bir yazıyla bu masrafları geri almak istediğinizi belirten bir mektup göndermeniz gerekiyor.
2-mektup olumusuz bir yanıtla dönüyor.
3-mektubu ve diğer belgeleri alıp bağlı bulunduğunuz ilçedeki tüketici hakem heyetine başvuruyorsunuz
4-tüketici hakem heyeti leyhinize karar veriyor, bu kararla birlikte icra dairesine gidip banka hakkında icra takibi başlatıyorsunuz.
5-bu aşamada banka tüketici mahkemesine itiraz edecektir. tüketici mahkemesinden size celp gelir, kaygılanmayın.
6-tüketici mahkemesi 5 dakikalık bir celsede davayı reddeder.
7-gerekçeli mahkeme kararı geldiğinde icra takibini devam ettiriyorsunuz, paranızı alıyorsunuz.
  • gochebe  (01.02.14 09:01:42) 
Bankalardan attığım maile hala cevap gelmedi. Muhtemelen uyandılar ama bu benim hakkım değil mi ? Kredi kartı ekstrelerim ve hesap hareketlerim sonuçta benim kullandığım para.


  • cunupkral  (02.02.14 22:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.