[]

hangi supplementler

Simdi yaklasik bir aydir filan kardiodur, hafif agirlik calismasidir yapiyordum, bir hafta vucudu nadasa cektim, bi dahaki pazartesi agir agirlik calismasi yapmaya basliyacagim.

bu ilk ay icersinde, diyetten dolayi olusan protein ihtiyacini gidermek uzere whey protein ve bi boka yaramadigina kanaat getirdigim l-carnitine(zayiflatmiyor da nefes nefese kalip yigilmamai engelliyor kereta) aliyordum. artik ne kadar helada kanalizasyona karisiyor bilemiyecegim bu urunler.

$incik, madem agirlik calisacagim ve kilo kaybetme niyetindeyim, kullandiklarima ek olarak ne gibi bir supplement almam lazim?

sagda solda glutamine en guzelidir kaslarin katabolizma yapmassin diyorlar. baskalari creatine almak kas yapimini arttirir ama kilo vermeyi unut o sure icin diyor. Valla en bu isin egrisini dogrusunu pek bilemedim.
Supplement kullanmak yardimci olur mu ki? En cok da ne yardimci olur?

 
yeni basladigin icin hic bir supplemente ihtiyacin yok simdilik hocam.

zaten kilona gore haftada verebilecegin maksimum yag(kilo) miktari belli. bir diyetisyene gidip vucudunun yag oranini, bazal metabolizma hizini vs. olctureceksin. onun verdigi diyete harfiyen uyacaksin. zaten bunlari yaparsan kilonu kas olarak degil de yag olarak verirsin.

bu isi ilerlettigin zaman supplementleri katarsin hesaba.
  • osuruklu  (15.05.09 07:22:17) 
herkesin, ister yeni baslasin ister 20 yillikolsun en temel gereksinimi protein tozudur. whey protein olmazsa bi bok olmaz.

kenarda bu olduktan sonra da pek bir seye gerek yok. ama bir creatine, bir animal pak..bunlara kimse hayir demez.
  • nochristrequiress  (15.05.09 16:24:28) 
ya arkadaşım ilk aylarda ne supplementi? whey bile fazlayken, saymışız maşallah. sadece et falan yemiyorsan günde bir et ye (tavuk olur), ara sıra kahvaltıda yumurta ye, antreman sonrası yarım litre süt iç vs. tamamdır. kısacası nasıl hoşuna gidiyorsa protein içeren besin, altını çiziyorum, besin al.

şu aşamada herhangi supplement sana değil, supplementleri satanlara yarar, bu bağlamda özellikle salonda falan sana yaklaşıp "al abi 2 aya şişersin" diyen insanlardan kork, yalanlarına inanma, siktiri bas.
  • lhun  (15.05.09 17:18:45) 
parasizliktan supplement alamayip da onerenlere bok atanlara hayranim. "yok yeaa abi ilk aylarda ne gerek" diyenlere olan hayranligim ise acaip duzeyde. hele hele kahvaltida "ara sira" yumurta yenilmesini onerenler bambaska diyarlardan kopup geliyorlar.

vucut gelistirme yapan bir kisinin kilosunun 1.5-2 kati kadar protein almasi gerekir ki kas yapabilsin. protein tozu kullanmanin yaninda bile anca mukemmel besleniceksin ki bu proteini alabilesin. gunde 160gr protein alabilmen icin sabah en az 5 yumurta beyazi, gunde yarim kilo beyaz tavuk eti, ton baligi, yulaf allah ne verdiyse yemen gerekir. bir de bunlari protein tozu hic araya girmeden yemen gerekecegini dusun. 3 ay sonra gidaklamaya baslarsin.

bu is oyle sabah "arada sirada" yumurta yemekle, antrenman sonrasi sut icmekle olmuyor canlarim. Insanlari yalan yanlis yonlendirip, baskalarina laf atmaktansa susmak en dogrusu olur sizin icin. Cunku kendi yanlisinizi baskasina dogru diye ogretiyorsunuz.

* Spor salonum yok ya da suppplement satmiyorum, akrabalarimda da oyle biri yok. Aklin yolu bir oldugundan dolayi itiraz etmeden duramadim. Google'a ufak bir arama yapin sonra "arada" yumurta yemekle bu is olur muymus olmaz miymis ogrenin.

Sozun ozu, param bol diyorsan hemen kaparsin protein tozunu, paran yoksa oldugu kadariyla iyi beslenmeye gayret edersin ama beklentin de buyuk olmaz. Hem beslenmeyip, hem supplement almazsan sonra "yok yeaa suplöment ne bea" der durursun.
  • nochristrequiress  (15.05.09 17:27:25 ~ 17:29:45) 
eğlenceli varsayımlar yapılmış, hakaretler edilmiş.
ama sayın yırtık foto'cuğum, seviye asgarisini tutturup, soruna cevap vermek gerekirse aklından çıkarmaman gereken şey vucut gelistirme yapan bir kisinin kilosunun 1.5-2 kati kadar protein almasi gerektiğinden ziyade ilk ayında senin yaptığın şeyin "vücut geliştirme hüeaaa" olmadığıdır.
vicuduna adaptasyon için vakit tanımalısın, zira geliştirdiğin tek şey kasların değil, kemiklerin, ligamentlerin, dolaşım sistemin, zihinsel olarak bakışın, hareket hafızanda antreman hareketlerinin içselleşmesi vs. bu tür şeylerdir de. bunların hepsi optimal seviyeye geldiğinde, ki insanların bunlara yıllarını verdiği düşünülerse, besinlerin gramından , kilo çarpımlarından söz etmek mantıklı olabilir.

tabi çok fakir olduğum için bunlardan pek anlamıyorum ama, internette en çok bilgi çöpüğü olan konulardan birinde her duyduğuna bel bağlayıp, egosal problemlerle kusulmuş kompleksliliklere kurban olup yanlış yatırımlar yapmana gönlüm razı olmadı. vücuduyla beraber zihni de de sağlıklı bir gelişim gösteren insanların bazıları biliyor, bu konuda tonla bilimsel paper yazıldığını, araştırmalar yapıldığını, hatta bunlara vakit ayırıyor, okuyor, eleştirel yaklaşıyor, her okuduğuna inanmıyor, yalanlara da pabuç bırakmıyor.

özetle seni ilgilendiren kısmı şu ki, ilk aylarındaki gelişimin, ister inan ister inanma, kahvaltıda arasıra yediğin yumurtayı superanimal whey powder 3500 le değiştirdiğinde zerre oynamayacaktır.

ilk aylar demişmiydim? ilk aylar evet.

şimdi yarım akıllı kelime oyunları ve hakaretlerin jonglörlükle bezendiği eğlenceli şovu izlemeye devam edelim.
  • lhun  (15.05.09 17:52:12) 
hocam, gunde sadece

1 litre yagsiz sut (35 gr protein)
250 gr tavuk gogus eti (75 gr)
100 gr ton baligi (22 gr)

yedigin taktirde * en az 132 gram protein alacaksin. zaten bu da kilonun gram cinsinden 132/86= 1.53 kati. yeni baslayan biri icin fazla bile. sabah yiyecegin yulafin, yumurtanin, peynirin icindeki proteinleri hesaba katmadim bile.

internette arastirma yaparsan body building forumlarinda bazi manyaklarin "pound cinsinden kilonuzun 2 kati kadar gram protein almaniz lazim" seklindeki cumlelerini dehset icinde okuyacaksin. ki o adama uyarsan, bu senin gunde yaklasik 380 gr protein alman gerektigini gosteriyor. bu kadar proteinin her gun yendigi taktirde olumcul oldugunu belirtmeme gerek yok herhalde.

5 yumurta beyazi (18), yarim kilo beyaz tavuk eti(150), ton baligi(~22), yulaf(~13) yedigin takdirde de gunde toplam en az 206 gr protein alirsin ki, bu arkadasin senin 86 kilo bir insan olarak 129 gr ile 172 gr arasinda protein alman gerektigini soyledigi hesapla garip bi sekilde celistigini gorursun.

senin su anda yapman gereken sey hareketleri duzgunce, hangi kas gruplarini calistirdiklarini ogrenip, salonda gorecegin bazi adamlarin elindeki civiyi makinelerin en son deligine takip, hareketleri yarim yamalak yapmalarina gotunle gulmek olmali.
  • osuruklu  (15.05.09 19:39:58 ~ 19:44:41) 
pound basina 1 gr protein olayini ben de okudum ve acikcasi cok da realistik gelmedi. alti ustu vucut gelistirmeye calisiyoruz; bir sene her gun 200 gr protein yesem, yeni bir tane yirtik foto yaratirim herhalde kendimden.

yahu hic yoktan kavga cikardik.

ben de isterim whey kullanmiyayim, supplementler gercek yemeklerin yerini tutmuyor gibi. ama diyetimde bariz protein eksikligi oldugu icin bu yolu sectim.
  • yirtik foto  (16.05.09 03:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.