[]

Uçak soruları

selamlar,

1. şimdi bu uçağın motorları arızalandığında uçak süzülerek inebiliyormuş doğru mudur?

2. bir de kanat - kuyruk kopmak meselesi var. uçaklar 1995 model falan bildiğim kadarıyla -anadolu jet, thy- e metal yorgunluğu için sizce de yeterince eski değil mi? neden kopmasın ki? bir de koparsa uçağın kurtulma şansı var mıdır halen?

 
1. yeterli yükseklik varsa bir oranı vardır 1 dakikada x mil gider y metre kaybeder. bu şekilde süzülebilir evet. zaten düzgün bir havada inişe geçen uçak da belirli fazlarda bir nevi süzülürler, motor idle pozisyonundadir neredeyse.
ama bir uçağın havada iki motorunun da bozulması çok ama çok nadir olmakla beraber yeni nesil uçaklarda görülmemiş olaydır.

2. kanat veya kuyruk koparsa yok gibi kurtulma sansi eger 3-5 metre yukseklikte gerceklesmediyse. 1995 model yapımı çoğu yeni jenerasyon b 737 vb.de metal yorgunluğu yaşanabileceğini hiç aama hiç sanmıyorum. iyi bakılan bir uçak 30 sene gider. çoğu avrupa hava filosu bundan daha bile yaşlı uçaklardan oluşur tamamen. ve çoğunun tarihindeki toplam kaza sayısı 0.
abd'de 1995 ve daha eski o kadar çok uçak var ki, günde 30000 uçuştan hesaplayın metal yorgunluğu oranını (sanırım 0) kafanızda canlanır durum.

çoğu uçağın rutin bakımında x-ray ve mikroskobik takip cihazları ile gözle görülemeyecek, metal yorgunluğunun yol açmış olabileceği çatlakların takip edilmesi vardır. katastrofik bir kaza yaşanmadan çoooook önce uçaklar emekli edilir.

rahat olun yani.
  • kuja  (29.01.14 14:25:38 ~ 14:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.