[]

Üniversite Değiştirme Hakkında..

bir devlet üniversitesinin mühendislik bölümünde ilk 2 senenin tüm derslerini aldım alttan 2-3 dersim olacak toplamda bu senenin sonunda.
bu sene üniversite sınavlarına girip yine aynı bölümü tercih edip başka bir üniversiteye geçmek istiyorum. yeni geçtiğim üniversitede derslerin muafiyeti konusunda bilgileri nereden ve nasıl öğrenebilirim. aslında tercih edeceğim üniversiteyi belirlemek açısından bi kriterim bu. ne kadar fazla dersten muaf olursam o kadar iyi olacak sonuçta. üniversitelerin öğrenci işlerini arayıp sorsam manyak muamelesi görür müyüm? :) daha önce böyle bir duruma girişmiş tecrübeli arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim.

ayrıca ilk gittiğim sene 1. sınıfın bütün derslerinden muafsam eğer beni nasıl bir eğitim dönemi/yılı bekler?

yine birbaşka sorum yeni başlayacığım üniversiteyi 2 veya 2.5 sene gibi bi sürede bitirebilir miyim? dgs'den üniversite kazananlar gibi 3. sınıftan başlama ihtimalim var mı? bununla ilgili bi kriter var mı?

 
eger gittigin üniversiteye kayit sirasinda dilekce veriyosun ve eski okulunun transkriptinigoturuyosun. okulda icerige ve ders adina gore seni muaf ediyor.
edit; yaptim oldu

  • kult ablasi  (27.01.14 17:27:03) 
üstten ders veriyolarsa direkt kaldigin yerden baslarsin.


  • kult ablasi  (27.01.14 17:27:54) 
bunların doğruluğunu herhangi bi üniversiteden teyit ettirebilmem mümkün müdür peki?


  • mechtech  (28.01.14 15:11:39) 
Üniversiteler arası standart olmadığı gibi, üniversitenin kendi içinde de standart değildir. İçeriklere göre aldığınız dersin, gideceğiniz üniversitedeki karşılığını bulmanız gerekir. Geçtikten sonra ise saydırabilmeniz için o dersin öğretim üyesinin "Muaf olabilir, içerik uygundur" silekçesi vermesi veya imzası atması gerekir. Hocaları dolaşarak dilekçe (veya imza) toplamanız ve onları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda işlettirmeniz gerekir.


  • aychovsky  (28.01.14 15:17:03 ~ 15:18:17) 
@aychovsky yeni üniversiteye başlamadan öğrenemeyeceğim demek oluyor bu herhalde.


  • mechtech  (28.01.14 15:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.