[]

Kira Gelir Vergisi Hk

Merhaba,

Bursa'da kendime ait bir evim var. Bu evi şuan kiraladım. Kiralayanlar şirket adına kiraladı. Stopaj vs gibi bazı konular var sanırım.

bu durumda kira gelir vergisi ödemeyeceğime dair birşeyler duydum. internette biraz araştırdım ama mevzuatı anlamak çok güç. Aslı astarı nedir bunun bilen varsa bi yardım lütfen.

Ayrıca kendim istanbul'da yaşıyorum ve kiradayım. Sanırım ev sahibi aynı zamanda başka bir evde kiradaysa vergi konusunda da bi durumlar vardı.

Aydınlatırsanız sevinirim.

Not: Kira gelirim, istanbulda ödediğim kira bedelinden yüksek.

 
kaç para kira aldığınızı söylemeden ne desek boş.

yani rica ediyorum komple bir mevzuatı türk vergi sistemi-1 dersi gibi baştan sona anlattırmak yerine kendi verilerinizi sunun, ona göre cevap verelim.
  • kibritsuyu  (25.01.14 19:32:47 ~ 19:37:41) 
aylık kira geliri 1650
aylık kira ödemem 650

  • dengesiz pamuk  (25.01.14 19:40:25) 
www.hurriyet.com.tr


gerçek gıder yontemı ile yıllık kazancından odersın, net 1000 tl* kira alınan ay sayısı ama detaylar linkte.
  • frijit bardot  (25.01.14 21:10:40) 
aylık net 1650 lira işyeri kirası ile beyanname vermeniz gerekmiyor. 2014 yılı için brüt 27.000 liranın altında kalan işyeri kira ödemeleri beyana tabi değil. sizin kiranız aylık brüt 2062,50 lira, yıllık brüt 24.750 lira yapıyor.

bu durumda ödediğiniz kiranın zaten bir anlamı kalmıyor.
  • kibritsuyu  (25.01.14 22:23:51 ~ 22:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.