[]

Asus mu Lenovo mu?

1500 liram var. Bilgisayarı kullanım alanım "chrome, torrent, full hd film izlemek, ms office..." yardım edin a dostlar. param 1500 tl net. 12 taksitle laptop alacam. ortak özellikler belli;

-------- 4 TB HDD var bende hdd gerekmiyor --------

İşlemci
İşlemci çeşidi - Intel Core i5 3230
L2 cache - 3 MB

Hafıza
Bellek boyutu - 4 veya 8 gb(6 olmasın)
Bellek çeşidi - DDR3

Ekran
Ekran boyutu - 15.6"
Ekran çözünürlüğü - 1366 x 768
Ekran kartı çeşidi - Paylaşımsız/Harici

HDD
Hard disk çeşidi - HDD(olursa + ssd or hybrid)
Hard disk boyutu - 100 GB bile yeter.


şimdi iş buraya kadar kolay, asus al kafan rahat olsun diyorum ama ssd alıp hdd'yi dvd rom yuvasına takmak felan istiyorum.
şimdi lenovo ve asus modelleri arasında aynı özelliklerde 200-300 tl arası fark var, bu farkla ssd alıp lenovoya mı kaysam; asus alıp ilerde ssd olaylarına mı girsem?
karar veremiyorum.

bir diğer konu da şu ki, ekran kartı laptoptan oyun oynamayan bana gerekir mi? asusun ekrar kartları lenovoya göre düşük, film izlemeye ekrar kartının ne ölçüde etkisi var bilmiyorum.

---- tek öncülüm uzun sene kullanmak -----------

bir sefer alıp kafadan 5 sene kullanmak istiyorum. lenovo ibm'in devamı da olsa diğer yanda asus var. ve lenovo kendi başına yeni bir firma, daha çok lenovo kullanıcılarından yardım bekliyorum, ısınma asus gibi az mı yoksa hp gibi deli rüzgar gibi coşuyor mu?

yardımlarınızı bekliyorum.

 
asus diyorum. bana göre aralarında bariz bir kalite farkı var.


  • alaimisema  (20.01.14 21:09:44) 
Lenovo z580,g580 ve birazda y510p kullanıcısı olarak, lenovo derim. Daha önce asus kullanmadım ama lenovo benim isteklerimi karşılıyor, garanti-servis olayı kaliteli,ısınma sorununda sadece z580'de rastladım,ama alete hak veriyorum,hiç kapatmadan günlerce kullandığım,downloada bıraktığım olmuştu. Lenovo zaten bariz daha ucuzdur,aradaki fiyat farkıyla da ssd alın bence.

Edit: Lenovo'nun servisi hakkında çok ufak bir tecrübem oldu. Aşırı ısınıyor diye aradım servisi, geldiler kapıdan aldılar bilgisayarı,sonra tekrar eve teslim ettiler.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (20.01.14 21:15:44 ~ 22.01.14 18:58:34) 
Konuya çok vakıf degilim.sadece isinma konusunda soyleyeceklerm var.2 hp laptop kullandm.ikisinde de inanilmaz isinma sorunu vardi ve kisa ömürlü oldular. 1 yildir lenovo kullaniyorm.en ufak bir isinma yok.saatlerce fan hava almayacak şekilde koyuyorm.bana misin demiyor.


  • rnks  (20.01.14 21:18:03) 
markanın nerdeyse hiçbir farkı yok.. işlemcisi cache i aynı.. bellekler aynı.. ekran çözünürlüğü aynı.. eğer üzerinde değişiklik yapacak akdar anlıyorsan bilgisayardan, bu markaların isimlerinin bir önemi olmadığının da farkındasındır..

lenova al yani..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (20.01.14 21:21:00) 
Asus'un müşteri ilişkileri çok iyi bu arada. herhangi bir arızalanma durumunda bunu da dikkate almalısın.


  • dessy  (21.01.14 07:57:18) 
üstteki cevapları okumadım. tekrar olursa affola.

lenovo şu an en fazla cihaz satan firma.
seneledir artık kanıtladılar kendilerini.

bakma 6-7 sene asus'a da kimse yüz vermiyodu herifler kendilerini kanıtlayınca anlaşıldı kıymetleri ki 2005 ten kalma hala şimdiki corei3 lerden iyi c2d işlemci 4gb bellekli falan süper bi asus'um bir de aynısının tıpkısı toshibam var eş dosta verdik çatır çatır devam ediyolar kullanmaya (o kadar seneden sonra batarya değişiyo içi açılıp termal macun sürülüp temizleniyo tabi)

her neyse konu şu..

eğer çok sıkı bir film izleyicisiysen ve codec ile oynarım filme müdahale ederim diyosan gpu kullanan bir çok yazılım var. grafik hızlandırma teknolojisini öyle vlc-bs falan kullanmaz. sen codeclerle veya özel yazılımlar ile yaparsın bunları yapıyorum, filmin bütün görüntü ayarlarına müdahale ediyorum diyosan gpu önemlidir, zira grafik işlemek doğrudan onun işidir.

lenovo yu tercih etmeyişimin tek sebebi kalın çerçeve olayı onu asus biraz çözdü fakat kimse hala samsung gibi ince çerçeve kullanmaya alışamadı ki ben takarım.

neyse yine konuya dönersek ssd bir ihtiyaçtır artık lüks değil.
bu sebepten eğer ssd istiyorsan hazır gpunun da avantajı ile ssd+lenovo önerilebilir.

buradan asus kötü anlaşılmsın asus 7 cihana hem şık hem perfomanslı cihazlar yapmayı öğretmiştir ayrıca müşteri temsilcisi hattında 20 dakika beklersin ama cihazın ücretsiz alınır evinden ücretsiz geri gelir üstüne 3 günden uzun kalan cihazım asus teknik serviste.. ki 3 farklı cihaz kullandım asus.

neyse böyleyken böyle işte full hd panele ihtiyacın yok sanıyorum..
zaten 1500 tl seviyesinde 1920x1080 cihaz pek göremiyorum ben de..

madem önemsemiyorsun oraya hiç girmeyim çünkü bence önemli çözünürlük.
senin tercih 1366x768 heralde.

hayırlı olsun. Not: SSD alırken dvd yerine geçecek aparatı gidip teknomarketler alıp kazık yeme web den al. ayrıca SSD mutlaka "senkron bellek" olsun.

nasıl anlıcam ? = sandisk alıyosan extreme corsair alıyosan gt ocz alıyosan vertex modellerine bakıcaksın. senkron bellek önemlidir. okuma yazma hızı arasındaki 50mb farkı hissedemezsin IOPS 85.000 75.000 hissedemezsin.

ama senkron olmayan nand bellek yüzünden ayda bir mavi ekran alırsan hissedersin.

geçmiş olsun.
  • nudistadam  (21.01.14 08:15:09) 
nudistadam ve diğer arkadaşlar alayınıza çokça teşekkür ederim. asus'tan topladığım masaüstüm var babaevimde, müşteri hizmetlerinin ne denli muhteşem olduğunu biliyorum, bu çok önemli aslında ama lenovo'nun müsteri hizmetlerini bilmeden kıyasa giremem. kafam deli gibi karışık. nüdist sağolsun atladığım şeyden bahsetti evet codecle uğraşıyorum inceden ve ssd olaylarını hiç bilmiyorum, önbilgi iyi oldu araştırmaya başlamalıyım. dvd aparat meselesini de biliyorum burda 70 tl'ye satılıyor ebay'da 3$'dan başlıyor, şaka gibi ve ekran kartlarından bahsetmişken evimde 46es7000'im var, laptoptan takip ettiğim dizi az, filmleri tv'den izliyorum, bu yüzden ekran kartı karıştırıyor kafamı...

kafamda deli sorular. yazın bir şeyler daha, kafam daha bulanık.
  • semenderr  (22.01.14 17:58:35 ~ 17:59:23) 
lenovo z500 diyorum. çoğu işini görür.


  • geberix  (22.01.14 18:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.