[]

yurt dışında yüksek lisans yapanlara bir soru ?

arkadaşlar diyelim ki yurt dışında(1. dünya ülkelerinden biri)yüksek lisans yapmaya başladınız. Sonra yüksek bitti ve siz o ülkeye tamamen yerleşmek istiyorsunuz. Fakat akademik kariyer yaparak değil, yani gidip mobilya satarsınız ya da kendi işinizi kurarsınız yüksekten sonra fark etmez. Maksat yerleşmek. Böyle bir yol var mı ?




 
rusya için var. işi bulduktan sonra neden olmasın. ben rusya'dayım. burada tanıdığım bazı arkadaşlar lisansı bitirip işe başladılar ve yükseğe devam ediyorlar açıktan. diğer ülkelerde durum nedir bilemem tabi.


  • kallesnikof  (17.01.14 20:25:23) 
almaya'da alanınla ilgili iş bulmazsan belli süre sonra oturum iznin uzatılmıyor. öğrenciliği devam ettirerek (doktora vs.) yan işler yapan var ama aslında süresiz oturum için okuduğunuz bölümle ilgili paralel hayat kurmanız lazım. yoksa size neden ihtiyacı olsun da oturum versin?


  • nzessia  (17.01.14 20:30:29) 
ulkesine, bransina, vize sartlarina gore degisir.

bildigim kadariyla commonwealth ulkelerinin cogunda, aranan branslar (on demand list) vardir. eger yuksek lisans yaptiginiz brans bu listedeyse, gocmenlikle ilgili avantaj sahibi olursunuz.
bu durumda, yuksek lisansiniz bittikten sonra vatandaslik / kalici oturum islemlerini baslatirsiniz. bridging vize ile, islemler surerken istediginiz iste calisabilir yahut is kurabilirsiniz.
  • viva paulista  (18.01.14 00:18:19) 
avustralya da yapabilirsiniz. ve hatta öğrenci iken de çalışabilirsiniz. diğer ülkelerin çoğunda öğrenci iken çalışamaz ya da ancak belli bir limit dahilinde çalışabilirsinizç ancak avustralya bu konularda çok daha rahattır.


  • cursor  (18.01.14 00:25:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.