[]

eğitim sistemine gel

öğretmen arkadaşım, işi çıktı yazılı kağıtlarını bana verdi okumam için. dediği lafa bak, kimseye zayıf verme, gerekirse yanlışı sil doğrusunu sen işaretle. niye dedim, sınıfta bırakmak yokmuş. bide 4. sınıf daha okuma yazma bilmeyen varmış sınıfta. matematik zaten hak getire. beleşten geçirirlerse çocukları gayet normal tabi bu durum. oldu olacak bu kadar masraf etmesinler amk, yaşı tutan gitsin nüfus cüzdanı fotokopisini getirsin alsın diplomayı.

peki devletin bundaki amacı ne olabilir, neden yani bu saçmalık? acaba ab'yi kandırmak için mi? bakın bizim ülkemizde cahil adam yok hepsi diploma sahibi gibisinden. ve sonu ne olacak bu işin sizce? bi yerde patlak verir illaki bu durum.


 
her gün her yerde patlak veriyor zaten. vasıfsız insanlarla dolu bir toplum, kendini halt sanan insanlar, en iyi ben bilirimciler. her şeyin altında eğitim var evet.


  • dysgenics  (16.01.14 12:00:39 ~ 12:00:52) 
saçmalığı sana söyleyeyim.

sınıf belirli bir düzeyin altındaysa öğretmene soruşturma açılıyor.
mesela bir sınav yaptın, sınıfın düzeyi ortalama yüz üzerinden 60. gel bakayım öğretmen, niye bu çocuklar böyle deniliyor. belirli bir sınır var onu hatırlayamıyorum şimdi.

veliler desen her gün gelip not için öğretmeni tehdit ediyor.öğretmen sınıfta öğrenciyi bırakamıyor haliyle. hep beraber toplanıp öğretmene yükleniyorlar öyle olunca çünkü. bu sefer öğretmen de çocuklar iyi not alana kadar sınavı yeniliyor....ya da bol keseden not veriyor. ab'yi kandıramazsınız çünkü pisa testlerinde ülkenin durumu ortada. 65 ülke içerisinde fen bilimlerinde 44, okuduğunu anlamada yani dil bilimlerinde 41, matematikte 43. durumdayız.

işte bu sistemden çıkacak insanların da bizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine sokacağı yalanına inanıyoruz. malız abicim toptan.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (16.01.14 12:17:43 ~ 12:18:41) 
Önüne gelen öğretmen ve polis yapıldıkça böyle sorunlar daha çok devam eder. Arkadaşınız gibilerin yetiştirdiği öğrencilerden ne çıkar ki? Adamın kendince bir ideali bile yokken nasıl ondan yeni nesiller yetiştirmesini bekleyebiliriz..


  • jacque  (16.01.14 12:30:16) 
@jacque
önüne gelen derken? arkadaşınız gibiler derken? gayette bu işin okulunu okumuş birisi, sözleşmeli falan değil. kızın burada ne günahı var ben onu anlamadım?

  • eyyor  (16.01.14 12:39:49 ~ 12:41:08) 
@jacque
öğretmenin değil sistemin suçu. öğretmen arkadaşlarımdan öyle şeyler duyuyorum ki aklım almıyor. daha geçen gün Türkçe öğretmeni arkadaş anlattı; çalıştığı yerdeki ilçede garnizon komutanı mı ne bir öğrencisinin velisi oluyormuş, adam direk müdüre gidip öğretmeni şikayet etmiş, müdür öğretmeni çağırıp adamın yanında öğretmene hesap sormuş. mevzu da şu "hep doksanın üzerinde not alan çocuğu son yazılıda 80 almış. öğretmen niye düşük puan veriyormuş.." sınav kağıdını göstermiş çocuğun ama nafile yazılıyı tekrar etmek zorunda kalmış.

  • yue  (16.01.14 12:55:48) 
sistem bireyler tarafından kurulur, delinir ve alt üst edilir. kişiler varlıklarını, sistemdeki mevcudiyetlerini bu kadar kolay hiçe saymamalı. eğitim paketi için, herkese lise diploması vermek için olabildiğince hafif bir sistemle, açık lise kurumlarını kurdular ve sınavlar yapıp, türkiye ortalamasını yukarıya çektiler.
hala hazırda patlak, durum.

  • rn  (16.01.14 13:11:21) 
@eyyor
Elbette tek suçlu kişisel olarak arkadaşınız değil, onu yetiştiren sistem. Dördüncü sınıfta hala okuma yazmayı bilmiyorsa çocuklar, sınavlarda kalmalarını gerektirecek kadar hata yapıyorlarsa kusura bakmayın ama arkadaşınızda da çok fazla hata var. Mesleğini gerçekten önemsese bu kadar baştan savma iş yapmazdı diye düşünüyorum. Ne yazık ki öğretmenlerin çoğu böyle. Bir şeyleri değiştirebileceklerine dair inançları yok. Oysa öğretmenlerin toplumu şekillendirme gücü herkesten fazladır.

  • jacque  (16.01.14 13:14:01) 
@jacque
o konu biraz karışık aslında. çocukların öz güveniyle, yetiştirilme tarzıyla alakası bence. her şehirde ki aynı yaşta çocuklar bir olmuyor. bana da bazen ödev sormaya gelenler oluyor mesela, çocuk liseye gidiyor, lan teker teker anlatıyorum, ama yok kafa almıyor, veya korkuyor söyleyemiyor. veya amacı öğrenmek değil, kolaya kaçıyor ödevi bana yaptırıp gitmek istiyor vs çok karışık.

  • eyyor  (16.01.14 13:33:32) 
sistem işi bu, sadece okul/öğretmen değil, aile, toplum hepsi birbirinin parçası, birinin iyi calisması yetmez ama yine etken. kimse sorumluluğunu diğeri üzerinden hafifletemez.


  • rn  (16.01.14 14:24:52) 
çok güzel açıklayanlar olmuş...sınıfta bırakmanın çözüm olmadığından, eğitim bilimlerine uygun hareket etmek gerektiğinden dem vurulmuş.

ben de eğitim bilimleri dersi aldım. sen "en iyi felsefe budur yea" diye yeniden kurmacılığa dönersen böyle olur. "modern" olan her zaman "iyi olan" olmuyor efendim ne yazık ki. bütün ülkelerin sorunu bu bugünlerde. ezberci felsefeden vazgeçelim, öğrenci odaklı olalım. öğretmen rehber olsun dedik, iyi de ettik, ama bunu öyle bi yaptık ki öğretmenin sınıfta hiçbir etkinliği kalmadı. vurdular ama öldürdüler de.

neyse, bu benim şahsi fikrim tabii. ama verilerle de destekleyebileceğim bir fikir. kıçımdan uydurmuyorum yani.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (16.01.14 23:58:33 ~ 17.01.14 00:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.