[]

laptop fanı çalıştığını nasıl anlarım?

yaklaşık bir ay evvel jack girişi kırıldığı için laptopu tamire verdim (servise değil çünkü burda kıbrıs'ta servisi yoktu) neyse yapıldı geldi fakat alet çok ısınıyor, bir programcık yükledim fan ısısını gösteren. 33-35 c civarlarında devamlı. açtığımda 25-27 c oluyor sonra 33-35 civarlarında seyreleyiyor hep. tamirden önce çok az da olsa fan sesi geliyordu. bir arkadaş da fanını temizlemişlerdir, ondan ses çıkarmıyordur dedi. olayı çözemedim halen. makine 1 ay içinde 2-3 kez kendini kapattı birde. ama 3 gün kapamadan hep açık kaldığı zaman da oldu bir kez bile kapatmadı. şimdiden tşk.

ha birde böyle 1 ay aşkındır kullanıyorum. daha da kullansam bir şey olur mudur? anakart yanar mıdır? yoksa yanacak olsa şimdiye yanar mıydı?


 
hava kanallarinin cikisindan sicak hava gelmiyorsa calismiyordur muhtemelen.
ya da alttaki kapagi acip calistir, gormus olursun.

  • sourlemonade  (08.05.09 16:26:32) 
30-35 birşey değil ya... benim makinada işlemci ısısı yüksüz durumda bile 50 derece civarı... Rahat ol... Zaten fan çalışmazsa, bırak 1-2 günü, yarım saat içinde sistem ya kendini kapatır ya da yanar.


  • tcp0203  (08.05.09 17:38:20) 
abi 30 35 nedir ya.
benimkisi fanı temizlediğim zamanlar 55-60 civari.
şu an 73 mesela. seninkisi yanarsa benimkisi nolur kimbilir.
açıp temizleme vaktim gelmiş bu arada.
  • maersk  (08.05.09 19:00:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.