[]

Amerikada çalışma

İnşaat Mühendisi olacam bu gidişle. Amerikaya gidip orada inşaat mühendisi olarak nasıl çalışırım?




 
yurt dışı eğitim danışmanlığı veren şirketlerle bi görüş, bi arkadaşıma almanya'da diğerine de italya'da iş buldular.


  • ekaterina  (09.01.14 22:35:31) 
üniden sonra orda yüksek lisans vs yaparak.


  • tescillimarka  (09.01.14 22:35:37) 
yurtdışı staj olayları oluyor o yurtdışı eğitim firmalarının. o şekilde gidip kendini sevdirirsen olur belki. ama çok donanımlı gitmen lazım ki adam amerikalı işe almak yerine senin çalışma izninle falan uğraşsın.

bu arada avustralya çılgınlar gibi mühendis arıyor. tek sorun 2 sene deneyim istemeleri.
  • r_u_h  (09.01.14 22:57:46) 
amerikada turk insaat sirketleri var (hatta cok yakinim calisiyor). eger yuksek lisansa gelebilirsen, mezun olunca is bulabilirsin bu sirketlerde.


  • little miss rejectee  (09.01.14 23:19:10) 
insaat muh. bransi icin konusuyorum:
cok ozel niteliklere haiz degilseniz en uygun secenek abd'ye yuksek lisans ile adapte olmak, okurken cevreyi kolacan edip, is olanaklarina yonelmektir.
bolgeden bolgeye talep olan alanlar (road works, pipeline, residential vb.) degisiklik gosterecektir.
green card'la filan gidenlerden de cok sikinti ceken oldu. is olayi oyle kolay degil. ama master yolu ile giden arkadaslar kriz ortaminda bile bir bicimde tutundular.

@r_u_h
kurdugunuz iki cumlenin ikisi de dogruluktan uzak.
avustralya ciddi bir kriz icinde debeleniyor. muhendisler (bransina gore degisiklik gosterebilir, ancak insaat muh. icin kesinlikle dogrudur) 2008 abd krizine yakin sahneler yasiyor.
2 sene deneyimi nereden cikardiniz onu da anlamadim. calisma izni vizesi (457) ise sozunu ettiginiz, firmalarin cogu "local experience" soruyor. hele bu kriz doneminde turkiye'den sponsor olup adam getirmeye kimsenin niyeti oldugunu sanmiyorum. piyasanin iyi oldugu zamanlarda guney afrika'dan, filipinlerden filan adam getiriliyordu ama.
  • viva paulista  (10.01.14 04:35:16) 
amerika'ya once yuksek lisansa gelin dememizin bir baska sebebi de mezuniyetten sonra devletin 1 yil calisma izni vermesi (opt). bunun icin sponsora ihtiyaciniz yok. bu 1 yil icerisinde sirkette is bulup bir sonraki yilin (opt uzatildiysa daha sonraki yilin) sponsorlugunu yapmalari icin sirketi ikna edeceksiniz.

diger turlu amerikali bir sirketin sizi tanimadan sponsor olup, ustune masraf yapip sizi amerikaya getirmesi biraz mantiksiz bu ekonomide.
  • little miss rejectee  (10.01.14 04:41:27) 
@viva melburn.bk.mfa.gov.tr iş deneyiminde hata yapmışım son 24 ay içerisinde 12 ay çalışmış olmak gerekiyormuş. kriz vardır yoktur bilemiyorum yaklaşık 2 sene önce ciddi ciddi gitmeyi düşünmüştüm o zamandan aklımda kalanlar bunlar. zaten oraya gidecek adam belli bir meblayı gözden çıkarır illa ki bir firmanın getirmesini beklemez herhalde.


  • r_u_h  (10.01.14 08:34:28) 
@r_u_h
girmis oldugunuz baglanti calisma izni vizesi (457) icin, bunun guncel durumunu immi.gov.au'dan tetkik edebilirsiniz.

  • viva paulista  (10.01.14 12:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.